Forum dyskusyjne

Londyn » Kupno mieszkania 50 / 50

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Londyn" opiekują się: Redakcja, _Steve_, Richmond

Strona główna » Londyn » Kupno mieszkania 50 / 50

Nowy tematNowy post

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 4 z 4
czytelnik1

Post #1

2008-02-17 13:13:25 (8 miesięcy temu)

czytelnik1

Z nami od: 12-06-2007

Nie dostalismy kredytu ze wzgledu na to, ze mieszkamy w UK 2 lata. Teraz wynajmujemy mieszkanko :(. A dwa razy bo nasz advisor staral sie cos zdzialac ale nie wyszlo. Miszkamy obok Woking. Mam nadzieje ze Wam sie uda i bede trzymala kciuki bo to bardzo wazne miec swoj wlasny domek w ktorym mozna powiesicx obrazek gdzie sie chce bez dzwonienia do agencji i pytania o zgode ;). A zapomnialam o bardzo waznej sprawie, wszystkie wasze prosby musza byc wyslane na papierze tzn jak chcecie zeby najpierw wam przyznano kredyt a pozniej zrobiono wycene, albo ze jestescie w UK 2 lata i pytacie czy bank udzieli wam kredytu i nie jest to przeszkoda. Tak samo wszystkie odpowiedzi z banku musza byc na papierze. To Wasze zabezpieczenie.

[ Ostatnio edytowany przez: czytelnik1 17-02-2008 13:39 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Yasmin

Post #2

2008-06-11 11:02:40 (4 miesiące temu)

Yasmin

Kobieta

Z nami od: 11-06-2008

Witaj czytelnik1!

Male sprostowanie - bank nie przyzna kredytu bez zrobienia valuation, tzn. nigdy nie bedziesz miala 100% gwarancji, ze pieniadze dostaniesz, zanim dom nie zostanie wyceniony. Mozesz dostac tzw. offer of mortgage, ale bank ma prawo w kazdej chwili ja wycofac, jesli np. okaze sie, ze nieruchomosc nie jest warta tyle, ile sprzedawcy sie wydawalo. To ryzyko wystepuje zawsze, tak samo jak sprzedawca moze dostac lepsza oferte od kogos innego i to jemu moze sprzedac dom, a Ty mozesz stracic pieniadze, ktore juz wydalas na solicitora. To wszystko jest niestety zgodne z prawem i na chwile obecna nic nie da sie z tym zrobic, trzeba ryzykowac i miec nadzieje, ze wszystko ulozy sie po Twojej mysli :)
Mam rowniez pytanie co do Twojej/Waszej sytuacji - czy to, ze jestescie w Anglii krocej niz 3 lata bylo jedynym tlumaczeniem Waszego banku? Czy moze podali jeszcze jakis inny powod odmowy przyznania Wam mortgage?
Jesli nadal myslicie o kredycie, byc moze bylabym w stanie Wam pomoc. Jestem z Londynu - odezwij sie, jesli bylabys zainteresowana.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony