MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kupno mieszkania 50 / 50

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3.2 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 3.2 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2008-02-13 21:21:50 (17 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Przyklad ceny nieadekwatnej do rzeczywistosci:

Mieszkanie w shared ownership, 2 bedroom flat, w Richmond, wcisniete miedzy tory kolejowe, a droge szybkiego ruchu. Bezposrednio nad nim przelatuja samoloty podchodzace do ladowania na Heathrow. Cena 370K funtow.

Juz od 270-280K funtow mozna kupic mieszkanie podobnej wielkosci, ktore jest w lepszej lokalizacji Richmond. Rata kredytu za takie mieszkanie bedzie nizsza lub podobna do kosztow uzytkowania mieszkania shared ownership (kredyt + wynajem czesci, ktora nalezy do HA).
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

aneczka123

Post #2 Ocena: 0

2008-02-17 09:57:56 (17 lat temu)

aneczka123

Kobieta

Z nami od: 14-02-2008

witam wszystkich, jestem na tej stronie od niedawna i bardzo zaciekawił mnie temat kupna mieszkania w systemie shared ownership. Mój mąż jest w Anglii ponad 2 lata, a ja ponad rok. Jak przyjechałam do Anglii to byłam w ciąży, więc nigdzie nie pracowałam i nadal nie pracuję, czy w takiej sytuacji możemy starać sie o mieszkanie w tym systemie? Jesteśmy zarejestrowanie w cunsilu o mieszkanie socjalne, przypisali nas do grupy nr4, więc szanse na takie mieszkanie są znikome.Oczywiście co wtorek przeglądamy listę z mieszaniami, ale nikt od nas nie dzwoni. Czy gdzieś jeszcze muszę się rejestrować? Od czego mam zacząć? czytałam wszystkie posty, ale sie zgubiłam , bardzo proszę o informacje. Z góry dziękuje. Pozdrawiam.:-)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2008-02-17 11:06:30 (17 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Czytalas juz strone swojej gminy na ten temat? http://www.peterborough.gov.uk/page-4094

Wydaje mi sie, ze nie musisz sie juz nigdzie dodatkowo rejestrowac. Dopytaj sie moze w odpowiednim departamencie (Housing) czy kwalifikujesz sie do shared ownership, jakie budowy sa w okolicy, czy maja jakies mieszkania na sprzedaz itp.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

aneczka123

Post #4 Ocena: 0

2008-02-17 11:36:26 (17 lat temu)

aneczka123

Kobieta

dziękuję za informacje, tak będziemy musieli dowiedzieć sie czy mamy szanse na "własne" gniazdko. :-)

Do góry stronyOffline

czytelnik1

Post #5 Ocena: 0

2008-02-17 12:31:08 (17 lat temu)

czytelnik1

Z nami od: 12-06-2007

Cytat:

2008-02-17 09:57:56, aneczka123 napisał(a):
witam wszystkich, jestem na tej stronie od niedawna i bardzo zaciekawił mnie temat kupna mieszkania w systemie shared ownership. Mój mąż jest w Anglii ponad 2 lata, a ja ponad rok. Jak przyjechałam do Anglii to byłam w ciąży, więc nigdzie nie pracowałam i nadal nie pracuję, czy w takiej sytuacji możemy starać sie o mieszkanie w tym systemie? Jesteśmy zarejestrowanie w cunsilu o mieszkanie socjalne, przypisali nas do grupy nr4, więc szanse na takie mieszkanie są znikome.Oczywiście co wtorek przeglądamy listę z mieszaniami, ale nikt od nas nie dzwoni. Czy gdzieś jeszcze muszę się rejestrować? Od czego mam zacząć? czytałam wszystkie posty, ale sie zgubiłam , bardzo proszę o informacje. Z góry dziękuje. Pozdrawiam.:-)

Przeszlismy to wszystko dwa razy, tzn chodzi o banki i napisze Wam na co zwracac uwage, zeby nie stracic pieniedzy tak jak my.
Mysle, ze macie szanse na mieszkanie ale to dopiero 30 % sukcesu. Jezeli zaczynacie procedure w banku ( w naszym powiedzieli ze musimy byc min 3 udokumentowane lata w UK ) powiedzcie ile czasu jestescie i niech napisza pismo ,ze np to, ze jestescie 2 lata nie jest przeszkoda w dostaniu kredytu. Nastepnie poproscie o ostateczna zgode ( na papierze - koniecznie ), ze kredyt zostaje Wam przyznany a pozniej niech rzeczoznawca z banku wyceni nieruchomosc. Juz tlumacze dlaczego. Za rzeczoznawce musicie zaplacic, wiec jezeli nie kwalifikujecie sie do kredytu to pieniadze ida na marne, malo tego jezeli zaczniecie procedure w banku mozecie od niego dostac 2 pozytywne odpowiedzi a ta ostatnia i najwazniejsza ( na papierze ) bedzie negatywna bo jestescie w UK tylko dwa lata, a to nie jest zgodne z przepisami banku, w tej sutyacji szkoda Waszych nerwow ( przez to schudlam kilka ladnych kilogramow ;) ). I nie cieszcie sie zbyt szybko, zacznijcie myslec o mieszkaniu jak o wlasnym dopiero majac w rekach klucze. Jak chcesz wiedziec co nam sie przytrafilo znajdz moje posty na MW. Pozdrowionka i zycze wlasnego mieszkanka :-]

[ Ostatnio edytowany przez: czytelnik1 17-02-2008 12:34 ]

Do góry stronyOffline

czytelnik1

Post #6 Ocena: 0

2008-02-17 12:33:55 (17 lat temu)

czytelnik1

A zapomnialam dodac.
Zacznijcie od wyboru mieszkania i wypelnienia paierow ktore Wam dadza no i oczywiscie od kaucji na to mieszkanie. Wszystko Wam powiedza co i jak. Jest to bardzo prosta sprawa wiec nie martwcie sie, to tylko tak zle wyglada ale jak w to wejdziecie to buleczka z maslem:-]

Do góry stronyOffline

aneczka123

Post #7 Ocena: 0

2008-02-17 12:43:59 (17 lat temu)

aneczka123

Kobieta

dzięki za informacje i słowa otuchy. Naczytałam sie tyle, że teraz jeszcze bardziej chce mieć swoje mieszkanko, albo chociaż jego część. :-):-):-):-)

Do góry stronyOffline

aneczka123

Post #8 Ocena: 0

2008-02-17 13:01:37 (17 lat temu)

aneczka123

Kobieta

czytelnik1 piszesz ,że przeszliście już to dwa razy, mam nadzieję,że jesteście już na swoim? a z jakiego miasta jesteście?

Do góry stronyOffline

czytelnik1

Post #9 Ocena: 0

2008-02-17 13:13:25 (17 lat temu)

czytelnik1

Nie dostalismy kredytu ze wzgledu na to, ze mieszkamy w UK 2 lata. Teraz wynajmujemy mieszkanko :(. A dwa razy bo nasz advisor staral sie cos zdzialac ale nie wyszlo. Miszkamy obok Woking. Mam nadzieje ze Wam sie uda i bede trzymala kciuki bo to bardzo wazne miec swoj wlasny domek w ktorym mozna powiesicx obrazek gdzie sie chce bez dzwonienia do agencji i pytania o zgode ;). A zapomnialam o bardzo waznej sprawie, wszystkie wasze prosby musza byc wyslane na papierze tzn jak chcecie zeby najpierw wam przyznano kredyt a pozniej zrobiono wycene, albo ze jestescie w UK 2 lata i pytacie czy bank udzieli wam kredytu i nie jest to przeszkoda. Tak samo wszystkie odpowiedzi z banku musza byc na papierze. To Wasze zabezpieczenie.

[ Ostatnio edytowany przez: czytelnik1 17-02-2008 13:39 ]

Do góry stronyOffline

Yasmin

Post #10 Ocena: 0

2008-06-11 11:02:40 (17 lat temu)

Yasmin

Kobieta

Z nami od: 11-06-2008

Witaj czytelnik1!

Male sprostowanie - bank nie przyzna kredytu bez zrobienia valuation, tzn. nigdy nie bedziesz miala 100% gwarancji, ze pieniadze dostaniesz, zanim dom nie zostanie wyceniony. Mozesz dostac tzw. offer of mortgage, ale bank ma prawo w kazdej chwili ja wycofac, jesli np. okaze sie, ze nieruchomosc nie jest warta tyle, ile sprzedawcy sie wydawalo. To ryzyko wystepuje zawsze, tak samo jak sprzedawca moze dostac lepsza oferte od kogos innego i to jemu moze sprzedac dom, a Ty mozesz stracic pieniadze, ktore juz wydalas na solicitora. To wszystko jest niestety zgodne z prawem i na chwile obecna nic nie da sie z tym zrobic, trzeba ryzykowac i miec nadzieje, ze wszystko ulozy sie po Twojej mysli :)
Mam rowniez pytanie co do Twojej/Waszej sytuacji - czy to, ze jestescie w Anglii krocej niz 3 lata bylo jedynym tlumaczeniem Waszego banku? Czy moze podali jeszcze jakis inny powod odmowy przyznania Wam mortgage?
Jesli nadal myslicie o kredycie, byc moze bylabym w stanie Wam pomoc. Jestem z Londynu - odezwij sie, jesli bylabys zainteresowana.

Do góry stronyOffline

Strona 3.2 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,