Forum dyskusyjne

Londyn » ILE KG, ILE SZTUK, ITP MOZNA PRZEZ GRA...

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Londyn" opiekują się: Redakcja, _Steve_, Richmond

Strona główna » Londyn » ILE KG, ILE SZTUK, ITP MOZNA PRZEZ GRANICE

Nowy tematNowy post

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Autor (Odpowiedzi: 13)
ksonski

Post #1

2007-07-10 22:03 (rok temu)

ksonski

Z nami od: 07-04-2007

Witam!!!
juz w piatek jade do londynu, moze ten temat nie jest na ten room ale mam pytanie ile max mozna wwiezc popierosow do UK, alkoholu.
I bardzo wazna dla mnie kwestia... bede ze soba bral duzo plyt z oprogramowaniem i wlasnymi danymi- ok 40sz, czy jest ewentualnosc taka ze na granicy komus cos bedzie sie niepodobac??? chce byc legalny z prawem :)
Wymagaj od siebie nawet wtedy kiedy inni od Ciebie niewymagają

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

ewOWE

Post #2

2007-07-11 12:31 (rok temu)

ewOWE

Kobieta

Z nami od: 22-01-2007

Kazdy kto chce być "legalny z prawem" ma oryginalne oprogramowanie. Mniemam ze i Ty masz. Nie musisz się więc obawiać8-)
Co do papierosów to nie mam pojęcia.

Do góry stronyOffline

wonka21

Post #3

2007-07-11 12:55 (rok temu)

wonka21

Z nami od: 14-05-2007

Czesc. jesli jedziesz autokarem to chyba mozesz miec 2 rakiety fajek i 1 litr wodki /nie jestem pewna/
Jesli lecisz samolotem to chyba mozesz miec tego wiecej , ale nie w bagazu podrecznym. Jak ja lecialam samotolem to nikt nie sprawdzal co mam w bagazu/ tylko jego wage.
Najlepiej zadzwon do przewoznika i zapytaj. pozdrawiam :-)

Do góry stronyOffline

stokesay

Post #4

2007-07-12 00:42 (rok temu)

stokesay

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 30-05-2007

Oficjalnie mozna wywiesc z kraju litra alko + sztange fajek... czasami z fajkami przymykaja oko, lecac samolotem mozna sobie cos jeszcze "dosztukowac" na bezclowym... Ogolnie wszystko zalezy od celnika i czy trafisz akurat na jakies szczegolowe kontrole w Anglii... Raz tak mialem na lotnisku w Luton! Jesli chodzi o plyty to jesli przewozisz piraty to radze sie zastanowic, moga cie posadzic o handel, wiec lepiej sie nie babrac;-)

[ Ostatnio edytowany przez: stokesay 12-07-2007 00:43 ]

Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu :]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

kagie

Post #5

2007-07-12 14:57 (rok temu)

kagie

Kobieta

Z nami od: 05-07-2007

Mi sie udalo przywiesc 1400 papierosow i nikt nie sprawdzal. Powodzenia!

Do góry stronyOffline

babaAga

Post #6

2007-07-12 15:34 (rok temu)

babaAga

Legalnie można przewozić 1 litr alkoholu i jeden karton papierosów na osobę. Jadąc samochodem uważaj na Niemcy... Jeżeli celnicy znajdą u ciebie wiecej papierosów to oprócz konfiskaty będziesz musiał zapłacić jeszcze 28,14 euro za każdy karton ponad limit. Oczywiście na wyrozumiałość niemieckich celników nie ma co liczyć. Po przejechaniu polsko-niemieckiej granicy często na autostradzie czeka jeszcze celna " brygada lotna". Już trzy razy zjeżdżałam z nimi na przymusowe "MOT" samochodu... Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

stokesay

Post #7

2007-07-13 00:11 (rok temu)

stokesay

Mężczyzna

Moderator

Cytat:

2007-07-12 14:57, kagie napisał(a):
Mi sie udalo przywiesc 1400 papierosow i nikt nie sprawdzal. Powodzenia!

a czy topic jest o tym ile komu sie udalo ?:-Y
Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu :]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

ksonski

Post #8

2007-07-13 00:49 (rok temu)

ksonski

Cytat:

2007-07-12 00:42, stokesay napisał(a):
Oficjalnie mozna wywiesc z kraju litra alko + sztange fajek... czasami z fajkami przymykaja oko, lecac samolotem mozna sobie cos jeszcze "dosztukowac" na bezclowym... Ogolnie wszystko zalezy od celnika i czy trafisz akurat na jakies szczegolowe kontrole w Anglii... Raz tak mialem na lotnisku w Luton! Jesli chodzi o plyty to jesli przewozisz piraty to radze sie zastanowic, moga cie posadzic o handel, wiec lepiej sie nie babrac;-)

[ Ostatnio edytowany przez: <i>stokesay</i> 12-07-2007 00:43 ]

Hmmm dzieq za indo ale jezeli przewoze 25 dvd na wlasny uzytek to raczej nieodpalaja laptopa i nielukaja co na nich jest :))) oczywiscie jakbym przewalal sie prze granice z Photoshopem z mega opakowaniem drukowanym na atramentowce ;]]

Ale ogolnie jak zobacza 25pak dvd to raczej niebeda sklonni do przegladania dvd :))

Do góry stronyOffline

ksonski

Post #9

2007-07-13 00:53 (rok temu)

ksonski

Cytat:

2007-07-11 12:31, ewOWE napisał(a):
Kazdy kto chce być "legalny z prawem" ma oryginalne oprogramowanie. Mniemam ze i Ty masz. Nie musisz się więc obawiać8-)

szyderca :-] tak ja 99% uzytkownikow uzywam orgin&trial soft... :-] hihihi

Do góry stronyOffline

stokesay

Post #10

2007-07-13 01:06 (rok temu)

stokesay

Mężczyzna

Moderator

Cytat:
Ale ogolnie jak zobacza 25pak dvd to raczej niebeda sklonni do przegladania dvd :))

Cytat:
Kazdy kto chce być "legalny z prawem" ma oryginalne oprogramowanie. Mniemam ze i Ty masz. Nie musisz się więc obawiać
;-)

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony