MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wazne prosze przeczytaj

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 19 z 25 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 ... 23 | 24 | 25 ] - Skocz do strony

Str 19 z 25

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

szkrabusia

Post #1 Ocena: 0

2008-11-27 12:56:41 (17 lat temu)

szkrabusia

Kobieta

Z nami od: 18-09-2008

Cytat:

2008-11-26 20:49:27, karjo1 napisał(a):

Jak dalszy kontakt z konsulem, bo zastanawiajaca jest jego wypowiedz:
cyt. "Konsul Mazurek: - Sami widzicie, jak to działa. Nie ma tu złośliwości państwa brytyjskiego wobec Polaków, wszystko odbywa się lege artis, gdyby Kasia i Piotr byli Anglikami, spotkało by ich to samo. Przecież to angielski podatnik płaci i za leczenie, i za opiekę nad Aleksem, i za prawników dla Social Service, i za prawników dla ojca, matki, dla dziecka. Mieliby z powodu antypolskich uczuć dodawać sobie kosztów? Po prostu system chroni interesy każdego z osobna, ale przede wszystkim dziecka."

wypowiedz konsula mówi o tym że nie ma antypolskich zachowań tylko poprawne działanie systemu.
Nic nie mówi kontakcie z polska opieką społeczna :-W
Nie chodzi mi o negowanie decyzji sądu bo nie od tego jest konsulat:-W Tylko o negocjace żeby dziecko odesłać do polski do rodziny:-W I czy są jakieś powody dla których tego nie robi?

[ Ostatnio edytowany przez: szkrabusia 27-11-2008 13:02 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2008-11-27 13:04:25 (17 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Takie informacje ma zapewne tylko Torens. Wypowiedz konsula jest z ubieglego roku, z poczatkow sprawy sadowej.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #3 Ocena: 0

2008-11-27 13:05:27 (17 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Alez jest antypolskie dzialanie systemu! Panie konsulu, pan ma klapki na oczach?
Wyobrazcie sobie bowiem, ze zabieraja dziecko jakims Pakistanczykom (a na pewno byloby za co) i oddaja je jakims Anglikom...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

torens

Post #4 Ocena: 0

2008-11-27 16:58:18 (17 lat temu)

torens

Mężczyzna

Z nami od: 16-05-2006

Decyzja sadu jest taka ze moj synek Alex ma isc do adopcji na terenie UK. Konsul probowal pomoc za co jestem wdzieczny ale nie jest on wstanie pomoc bo prawo angielskie opiera sie na innych przepisach niz w polsce.
Sam jestem zdziwiony ze nie powiadomiono poslkich slozb socialnych czy tez poslkiego ministerstwa sprawiedliwosci ze taka sprawa jest i dotyczy polskich obywateli.
Podawalem dane rodziny ktora mogla by zajec sie alexem ale ocenil ja social service u uznal ze nie nadaje sie na dluzszy okres czasu. Standardy ktore tu sa odbiegaja calkowicie od Polskich wiec nie ma szans. Na ostatniej sprawie podalem jeszcze jedna osobe ale sedzia odmowil argumentujac w wyroku ze juz byla sprawdzana polska rodzina i poniesiono duze koszty wiec nie pozwolila na sprawdzenie jeszcze tej osoby i mowila ze moglem wczesniej podac ta osobe. Nie wzieto pod uwage ze do ostatniej chwili wszytsko bylo ok i kazdy kto znal ta sprawe mowil ze Alex wroci pod opieke mamy. Nie wzieto tez pod uwage ze decyzja Social Service ze jednak alex ma isc do adopcji podjeto 3 tygodnie przed sprawa i dopiero wtedy nas poinformowano wiec wiedzac o tym stralem sie rozmawiac z rodzina ze potrzebuje osoby ktora adoptuje mojego synka i w wyniku tego dotarlem do osoby ktora sie zgodzila. Sad odrzucil prosbe.

Teraz co do Mamy Alexa.
Jestesmy w separacji , wiec wszystko bylo OK i nie bylo problemu ale na 3 tygonie przed sprawa byla jeszcze rozmowa z Guardian i jej rapot powiedzial ze matka dziecka nie akceptuje wyroku.
Owszem na poczatku nie akceptowala ale pozniej mowila wyraznie ze zaczela akceptowac. podczes rozmowy Gurdian pytala sie dlaczego wczesniej nie akceptowala wiec odpowiedz byla ze kazdy chcial uslyszec ze Ojciec na 100% to zrobil a ja nie moglam tego powiedziec bo mnie tam nie bylo i mialam watpliwosci. Ale dalej mowila ze przegladala raporty i akta sprawy i nie ma juz watpliwosci i akceptuje ten wyrok. Ale guardian tego nie powiedziala wiec w sadzie wyszlo ze nie uznaje wyroku. Sedzia pytala sie matki czy akceptuje i dlaczego zaczela akceptowac ale nie wzieto tego pod uwage. Nastepna sprawa to taka ze cale zamieszanie i atakowanie matki zaczelo sie po raporcie psychologa ktory powiedzial ze rekomenduje aby alex wrocil pod opieke matki. Po tym zaczela sie batalia przeci matce i chciano za wszelka cene udowodnic ze nie moze alex wrocic.Nawet w sadzie bylo poruszona kwestia czy to jest profesjonalne zby guardian dzwonila do psychologa na kilka dni przed sprawa gdy on ma bys swiadkiem. Poruszono to poniewaz po tej rozmowie psycholog jednak wycofal swoja rekomendacje. Widac ze ta rozmowa miala wplynac na zmiane tej decyzji.
Wyobrazcie sobie ze nawet lekarz napisal list ze jak alex ostatnio ( pazdziernik) byl w szpitalu matka miala akcydent z foster care i potrzasala nerwowo dziecko. Bylo to oskarzenie ale w sadzie wykluczono to po tym jak foster care napisala ze nic tekiego nie mialo miejsca i ze nie potrzasala a delikatnie klepala Alexa po pleckach jak sie zakrztusil i ze na pewno nie bylo zadnego problemu pomiedzy nia a matka dziecka.
Wiec ewidentnie widac ze chciano oczernic matke.

Sad w uzasadnieniu powiedzial ze nie moze uwierzyc ze mama zapewni bezpieczenstwo dziecku.

I nie wzieto pod uwage zezna matki czy to ze nawet ja mowilem ze jezeli ja zagrazam bezpieczenstwo jestem wstanie wyjechac do innego kraju aby nie byc blisko i nie zagrazac.
Nie wzieto pod uwage nawet tego ze mama alexa rozmawiala z foster care i prosila czy w razie czego moze liczyc na jej pomoc. na co foster care sie zgodzila.

Tak to wyglada nie napisalem moze szczegulowo co jeszcze mowiono ale na pewno podam kazdy szczegol jak dostane wyrok.

Jezeli sa jakies pytania czy watpliwosci napiszcie kazde pytanie czy watpliwosc punkt po punkcie a odpowiem.

Tata Alex`a

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

szkrabusia

Post #5 Ocena: 0

2008-11-27 17:22:49 (17 lat temu)

szkrabusia

Kobieta

Cytat:

2008-11-27 16:58:18, torens napisał(a):

Podawalem dane rodziny ktora mogla by zajec sie alexem ale ocenil ja social service u uznal ze nie nadaje sie na dluzszy okres czasu. Standardy ktore tu sa odbiegaja calkowicie od Polskich wiec nie ma szans.

Tata Alex`a

Mógłbyś to bardziej przybliżyć? głownie o standardy mi chodzi:-?

Do góry stronyOffline

torens

Post #6 Ocena: 0

2008-11-27 17:34:28 (17 lat temu)

torens

Mężczyzna

Standardy przykaldy:
Mieszkanie w polsce 2 pokojowe mieszkaja tylko 2 osoby
- Polska: nie ma problemu
- Anglia: uznano za 1 bedrom za malo miejsca

Babcia Alexa:
- Polska: informacja z urzedu adopcyjnego nie ma problemu wiek
- Anglia: zbyt duży wiek wiec opieka na krotki czas

Opieka medyczna: według dokumentu jaki dostale.
- Polska: jest wstanie zapewnić opieke medyczna i rehabilitacje
- Anglia: Nie zapewni sie w polsce wystarczającej opieki.

Co do tego dokumentu napisano :
"...nie powinno sie kierować sprawy adopcyjnej do polski bo nie zostanie mu zapewniona prawidłowa opieka..."

I jeszcze więcej dziwnych opini dotyczącej Polski

Do góry stronyOffline

szkrabusia

Post #7 Ocena: 0

2008-11-27 17:42:07 (17 lat temu)

szkrabusia

Kobieta

Cytat:

2008-11-27 17:34:28, torens napisał(a):

Opieka medyczna: według dokumentu jaki dostale.
- Polska: jest wstanie zapewnić opieke medyczna i rehabilitacje
- Anglia: Nie zapewni sie w polsce wystarczającej opieki.

Mam rozumieć że Kraj Polska nie jest w stanie zapewnic odpowiedniej opieki?

Edit
chodziło mi o wypowiedz strony anielskiej. przepraszam za zle sformułowanie pytania:-( nie mogłam uwierzyc w to co czytam!

[ Ostatnio edytowany przez: szkrabusia 27-11-2008 18:36 ]

Do góry stronyOffline

torens

Post #8 Ocena: 0

2008-11-27 17:57:09 (17 lat temu)

torens

Mężczyzna

Napisalem ze JEST WSTANIE ZAPEWNIC
A dokument z social service mowi
... nie powinno sie kierować sprawy adopcyjnej do polski bo nie zostanie mu zapewniona prawidłowa opieka ...

[ Ostatnio edytowany przez: torens 27-11-2008 17:58 ]

Do góry stronyOffline

SiwyZmc

Post #9 Ocena: 0

2008-11-27 18:04:06 (17 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

Torens napisz koniecznie do uwagi. kilka osob pisalo wlacznie ze mna i oni tylko pytaja o wiecej detali tej sprawy ktore posiadasz tylko Ty. jesli nie odezwiesz sie to nie czekaj ze oni sami do Ciebie przyjda i zapukaja w Twoje drzwi! Musisz wykonac pierwszy ruch w tym kierunku...rozdmuchanie tej sprawy lezy w Twoim interesie i powinienes to wiedziec doskonale!! pozdrawiam i zycze powodzenia

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #10 Ocena: 0

2008-11-27 18:16:28 (17 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

A jak będzie trzeba to cała MOja Wyspa poprze Ciebie.Ja pisałam już do TVN.Podałam im namiary na forum,na blog Alexa.
kto może,niech pisze do "Uwaga"
jeszcze raz podaję namiary,by nie szukać
TVN "Uwaga"

Im więcej osób napisze,tym torens będzie bardziej wiarygodny i zrobią reportaż.Napewno oni mają dużo zgłoszeń,nawet w błachych sprawach.Mieli juz temat o Jakubie T i o tutejszym wymiarze sprawiedliwości.Teraz byłby nastepny temat.
Pomyslcie co by było gdyby to wasze dziecko zabraliby gdy np.w czasei szczepenia lekarz zobaczyłby siniaki na nodze dziecka.Dziecko uderzyło się,a lekarz pomyślałby,że katujemy maluszka i juz machina ruszyła.

Do góry stronyOffline

Strona 19 z 25 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 ... 23 | 24 | 25 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,