Str 17 z 25 |
|
---|---|
ewamik | Post #1 Ocena: 0 2008-11-26 18:17:18 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
jestem tego samego zdania.Tez to pisałam wczesniej.Potrzebna jest dobra papuga.To już nie amatorszczyzna i na poważnie trzeba się wziąc za to.
Jak ktos chce coś robić na własna rękę,to może tylko zaszkodzić. Ci co mają stołki wyżej,niech wiedzą,że to nie zabawa i ojcu zalezy na dziecku. |
vitek | Post #2 Ocena: 0 2008-11-26 18:32:23 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Cytat: 2008-11-26 15:31:01, stanislawski napisał(a): Dokladnie. Tez chce wiedziec co z ta zona? Nie mozemy tej sprawy przekazac komus powaznemu w Polsce, w kawalkach. Niestety autor wątka bardzo skąpo sączy nam wiadomości o sprawie, początkowe posty wykasował, sam nie wiem co o tym myśleć... na pewno Alex ma obywatelstwo brytyjskie (być może ma także polskie), bo nie wyobrażam sobie aby obywatela innego państwa (czyli w tym wypadku Polski) wbrew woli rodziców przekazać do adopcji w innym kraju (Anglii). Pytałem o to kiedyś w tym wątku ale oczywiście bez odpowiedzi. Jeżeli Alex jest Anglikiem (nawet jeżeli jest także Polakiem) to konsulat nie może pomóc The Mythbuster
|
torens | Post #3 Ocena: 0 2008-11-26 18:54:33 (17 lat temu) |
Z nami od: 16-05-2006 Skąd: London |
Dzisiaj sad orzekł ze moj synek Alex pojdzie do adopcji.
Nie wiem co pisać na ten temat .Uzasadnienie wyroku napisze pozniej bo musze przepisac z notatek jakie zrobilem. Nie wiem co juz robic |
Adacymru | Post #4 Ocena: 0 2008-11-26 19:07:17 (17 lat temu) |
Konto usunięte |
Jaka firma adwokacka reprezentowala Was/ Ciebie w sadzie rodzinnym?
Ada
|
karjo1 | Post #5 Ocena: 0 2008-11-26 20:49:27 (17 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Jak to wygladalo z punktu widzenia prawnikow, Twojego adwokata?
Jak dalszy kontakt z konsulem, bo zastanawiajaca jest jego wypowiedz: cyt. "Konsul Mazurek: - Sami widzicie, jak to działa. Nie ma tu złośliwości państwa brytyjskiego wobec Polaków, wszystko odbywa się lege artis, gdyby Kasia i Piotr byli Anglikami, spotkało by ich to samo. Przecież to angielski podatnik płaci i za leczenie, i za opiekę nad Aleksem, i za prawników dla Social Service, i za prawników dla ojca, matki, dla dziecka. Mieliby z powodu antypolskich uczuć dodawać sobie kosztów? Po prostu system chroni interesy każdego z osobna, ale przede wszystkim dziecka." Media nie zrobia nic, o ile zachodzi podejrzenie, ze jednak sad podejmuje sluszne decyzje, wiec na pomoc przy tak skapych informacjach i subiektywnych uczuciach rodzicow, bez stanowiska prawnego nie bardzo chyba mozna liczyc. I co z mozliwoscia opieki ze strony matki dziecka, skoro nie wysunieto w jej strone zadnego zarzutu? PS. Witek, pytales o obywatelstwo dziecka - dziedziczy po rodzicach, wiec obywatelstwo polskie. Natomiast UK podchodzi troche inaczej do tematu opieki nad dziecmi i cieszyc sie za kazdym razem, kiedy uda sie zdazyc z pomoca.. |
|
|
Adacymru | Post #6 Ocena: 0 2008-11-26 21:14:01 (17 lat temu) |
Konto usunięte |
Jesli matce dziecka nie postawiona zarzutow, i winnego sad uznal tylko ojca, to jesli pozostana w zwiazku, sad nie pozwolilby na to , zeby dziecko wrocilo do matki. Byc moze byl brany pod uwage wybor: albo dziecko, albo ojciec dziecka? Bo w takich sprawach brane jest pod uwage nie tylko to czy rodzic nie zagraza dziecku, ale tez czy potrafi dziecko uchronic przed zagrozeniem ze strony innych. Negatywna ocena wykluczy szanse takiej osoby. Jedno co napewno nie pomoglo sprawie, to udostepnienie do wiadomosci publicznej poprzez prase danych osobowych dziecka, bo prawo broni anonimowosci nieletnich. Inna sprawa, ze udostepniajac swoje dane, po takim wyroku, sami rodzice narazaja sie na mozliwe niebezpieczne konsekwencje ze strony "strozy prawa" co prawo maja za nic.
Nie znam rodzicow, ani dziecka, jak narazie sprawe poznalam glownie od strony ojca dziecka, trudno wyciagnac obiektywne wnioski, wiele jest nurtujacych pytan i wiele niepokojacych mysli.... Co na to adwokat? Jakie dawal szanse odwolania sie do sadow innych instancjii, czy proponowal pomoc, albo polecil kogos?
Ada
|
torens | Post #7 Ocena: 0 2008-11-26 22:01:21 (17 lat temu) |
Z nami od: 16-05-2006 Skąd: London |
Pierwsz wyrok zapadl w maju i nie bylo mowy o odwolaniu drugi wyrok zapad dzisiaj i pozwolil sedzia na odwolanie. Tu prawo inaczej dziala a wiec jak sedzia nie pozwoli na apelacje to takiej mozliwosci nie ma chyba ze jest naruszona konwencja praw czlowieka.
Sprawa byla w najwyzszym sadzie wiec nie ma gdzie wyzej sie odwolac. Wiem ze sprawe pokazalem z mojej strony ale jezeli sa jakies watpliwosci czy pytania to prosze napiszcie a z pewnoscia odpowiem. Wiem ze nie zrobiono wszystkiego ani nie chciano zrobic wiec bede na pewno szukal mozliwosci odwolania sie. Sa dowody medyczne ktore nie sprawdzono a ktore moga zmienic powod powstania urazow u mojego synka. Najwazniejszym powodem do apelacji i walki jest moj synek. To nie podlega dyskusji. Prosil bym jezeli ktos chce cos zarzucic to niech napisze a ja na pewno odpowiem, Teraz dla mnie jest najwazniejsze znalesc podstawy prawne do odwolania. Wiec jezeli ktos zna prawo lub medycyne prosze o kontakt. Potrzebuje pomocy z zakresu medycyny bo nie jestem wstanie wychwycic wszystkiego a juz kilka bledow i brakow znalazlem. Potrzebuje pomocy prawnej osoby ktora wie jaki przepis konwencji praw czlowieka przypisac do spraw ktore nie byly zapewnione. To jest wazne i potrzebne Jest ktos kto moze takiej pomocy udzielic to bede bardzo wdzieczny i prosze o kontakt. Skype - torens.uk GG - 2455514 Tel. 07594505810 |
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2008-11-26 22:12:40 (17 lat temu) |
Konto usunięte |
Czy ja dobrze rozumiem, ze ty nie masz w tej chwili adwokata? Jaka firma cie reprezentowala w High Court?
Ada
|
hanias | Post #9 Ocena: 0 2008-11-26 22:48:47 (17 lat temu) |
Z nami od: 07-11-2008 Skąd: tunbridge wells |
Cytat: 2008-11-26 15:26:18, eltax1978 napisał(a): jak przeczytalam po "lebkach" ten post od razu przypomnialo mi sie jak mi kiedys maz opowiadal ze przeczytal taki jeden artykul w Daily Mail o tym co wyprawiaja Social Service tu prosze jest link do tego artykulu http://www.dailymail.co.uk/news/article-511609/How-social-services-paid-bonuses-snatch-babies-adoption.html ![]() czytam i mi sie wlos na glowie jezy!!!!!!!!!!!!! jesli jeszcze kiedykolwiek zajde w ciaze to chrzanie anglie i na wszystkie badania i na porod jade do polski. i jak wroce to bede jak lwica bronic a draniom jakby co to łby poukrecam ๑۩۞۩๑=======๑۩۞۩๑=======๑۩۞۩๑
|
ewamik | Post #10 Ocena: 0 2008-11-26 23:05:31 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
|