MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wazne prosze przeczytaj

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 14 z 25 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ... 23 | 24 | 25 ] - Skocz do strony

Str 14 z 25

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2008-11-25 18:54:22 (17 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2008-11-25 18:14:57, SiwyZmc napisał(a):
Co do kajro1 czy jak Ci tam to po raz kolejny nie popisujesz sie czleku i ze to wlsanie Ty smiales cos sie napinac w zwiazku z moja wypowiedzia wczesniej? Chloptasiu ..... przykro mi sie robi jak sobie pomysle ile wysilku kosztowalo Twoich rodzicow wychowanie Cie na to czym jestes. Badz zdrow i nie zabieraj glosu tam gdzie dorosli rozmawiaja....a jedyne porady dawaj w konciku milosnikow drobnych zwierzat! ]

Pozwolisz, ze nie ty bedziesz decydowal, kto i gdzie ma sie wypowiadac... Moze mod sie znajdzie, co do poziomu niektorych wypowiedzi...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

marcheweczka

Post #2 Ocena: 0

2008-11-25 19:05:04 (17 lat temu)

marcheweczka

Kobieta

Z nami od: 27-07-2007

Proszę o zachowanie jakichkolwiek norm godnych człowieka...ten post chyba nie jest odpowiednim miejscem do potyczek słownych.... albo piszcie na temat albo przemilczcie pewne kwestie.... pozdrawiam
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później wątek sam zdechnie ...[/i]

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

dave__

Post #3 Ocena: 0

2008-11-25 21:19:13 (17 lat temu)

dave__

Mężczyzna

Z nami od: 24-05-2008

Kurczę dalej nie rozumiem - czyli to nie do końca tak, że dziecko zachorowało i opieka społeczna stwierdziła, że 'nie ma warunków' do opieki nad dzieckiem?

Były jakieś podejrzenia, obciążające zeznania lekarzy? Kogoś jeszcze?

Ja bym się się chętnie zangażował w obronę, ale ani tu, ani na stronie alexa nie znajduję żadnych konkretów, znaczy nie wiem o co chodzi. Widzę duże emocje, ale proszę - może ktoś opisze na spokojnie, co się stało?

:-?

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2008-11-25 21:29:33 (17 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Dave, sprawa ciagnie sie dosc dlugo, w mediach sie pojawila moze rok temu ( nie pomne), wiec wielu juz nie bardzo pamieta, jakie zarzuty sie pojawily. Zreszta opierac sie na prasie, slisko i niewiarygodnie..
Cos takiego mi sie wyszukalo:
http://zosia761.blox.pl/2007/08/Znowu-bija-naszych-czyli-swiete-prawa-Polaka.html

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 25-11-2008 21:33 ]

Do góry stronyOffline

torens

Post #5 Ocena: 0

2008-11-25 23:44:04 (17 lat temu)

torens

Mężczyzna

Z nami od: 16-05-2006

NAJLEPIEJ JA JA NAPISZE
Sprawa zaczęła sie 2007 /07/07
Wróciłem do domu moj synek zemdlal zrobil sie czerwony a pozniej gwałtownie blady. Po przewiezieniu go do szpitala okazalo sie ze ma krew w glowie. Wiele badan przeprowadzono i na ich podstawie stwierdzono ze obrażenia jakich doznał musiały powstać prawdopodobnie od potrząsania.
Sprawa trafiła do sadu i tam byla batalia dowodowa itd..
Nie pozwolono nam na weryfikacje dowodów w sadzie ani nie bylo świadków którzy pamiętają wcześniejsze wydarzenia.

Początek
Alex moj synek urodził sie jako ekstremalny wczesniak w 29 tygodniu byl 3 miesiaca w szpitalu. Wypisano go w kwietniu do domu później mieszkał z nami. Kila krotnie zaniepokoiły nas wstrzasy jakie miał nasz synek. Zgłaszaliśmy u lekarza GP i u healt visitor ale jedyne notatki zostaly zapisane właśnie przez healt visitor. Owszem sa osoby ktore widziały tez te wstrząsy ale nie powołano ich na świadków.

Sprawa
Dowody jakie zostały pokazane w sadzie daly rezultat taki ze sad uznal mnie za winnego ze potrzasnelem własnym synkiem.
Nie dopuszczono do weryfikacji dowodu ani nie powołano świadków , nie uzyskaliśmy odpowiedzi na pytanie zadane na sprawie jednemu z lekarzy bo odeslal do innego a ten odesłał s powrotem ale ten lekarz juz więcej nie zeznawał wiec na istotne pytanie " Jak Alex miał by wcześniej wstrząsy, co mogłoby to oznaczać i jaka mogla być temu przyczyna oraz skutki " Nie uzyskaliśmy odpowiedzi.
Uznano ze u lekarza GP nie ma notatek na ten temat a to ze zgłaszaliśmy u Healt visitor jest niewystarczające.
Nie uzyskaliśmy tez odpowiedzi na temat tego czemu nie sprawdzono jeszcze jednej sprawy :
U Alexa stwierdzono Periventricular Flares (oznaczany jako PVL ) zaraz po urodzeniu z notatek czytam wykonano 2 scany które potwierdziły PVL (po urodzeniu ) i 1 który określił ze nie wykazał.
Dalej nie sprawdzono co w takiej sytuacji jest wymagana kontrola po 1 miesiącu po 3 miesiącach itd... nie zrobiono tego i nie wyjaśniono. A czytając dokumentacje dotycząca PVL można zauważyć ze tekie krwawienia potrafią pojawić sie w późniejszym okresie. Nawet w aktach jest adnotacja ze zauważona stara krew co oznaczało ze była krew przed 7/7/2007 ale brak wyjaśnień w sadzie.

Nie odpowiedziano tez ze 25 maja nasz synek byl 2 dni wentylowany w szpitalu wszelkie informacje zaginęły.
W aktach sadowych mozna tez znaleźć raporty specjalistów które mowia:
1- cyt. " Jednakże nie zarejestrowano szczegółowych pytań związanych ze skłonnościami do nadmiernego krwawienia "
A takie skłonności do krwawienia występowały w rodzinie.
2- cyt. " nie ma genetycznych anomalii "
Gdzie zaznaczę ze moja córka od urodzenia nie widzi na jedno oko co moze dac podejrzenie do obciążenia genetycznego.

to tak mniej więcej
Podsumowując te fakty i wydarzenia:
2007 – Alex jest wentylowany przez dwa dni w szpitalu
2007 - wstrząsy u Alexa
2007 – wysypka określana różnie a na koniec bez przeprowadzonego testu mimo naszej prośby, okreslona jako scabis
2007 – mój synek zemdlał robiąc kupe nie mógł złapać powietrza
2007 – przeraźliwy krzyk Alexa nie slyszalem aby tak dziecko krzyczalo

2008 – maj Alex nie śpi dobrze ma problemy z oddychaniem ( informacja od Forster Care i GP)
2008 – w tym samym czasie zaczyna pojawiać się wysypka mimo prośby o wykonanie testu labolatoryjnego co to jest nie wykonano tego
2008 – Alex trafił do szpitala przerażona jest Forster Care, ponieważ pierwszy raz widziała, aby Alex tak krzyczał, ( dlaczego co się dzieje) z notatek czytamy nie wyjasnione do tej pory.

nie jestem lekarzem ale widze to co sie dzieje i w jakim okresie i stwierdzam ze dziwne to ze jest to ten sam czas ( miesiac) co w roku 2007.A mimo wielokrotnych prosb o wykonanie w tym roku scanu glowy aby sprawdzic czy krew zeszla czy jest wszystko OK nie zrobiono tego odmowiono.

Teraz sprawa toczy sie dalej jutro w srode bedzie wyrok ktory stwierdzi czy moj synek ma isc do adopcji czy wroci pod wylaczna opiekę swojej mamy.
Matka zostala przez sad oczyszczona z jakichkolwiek podejrzen i nie brano jej pod uwagę na rozprawie dotyczącej urazów jakie doznal moj synek.

Wiecej informacji pojawia sie właśnie teraz poniewarz dokumentacje jaka posiadam ( akta szpitala) jest po ang.

Przykro mi jest ze w tym kraju nie bada sie dokładnie sprawy i dokumentacji. A sam tak jak powiedziałem w sadzie jak mi ktos by przedstawił takie dowody i w taki sposób tez uznał bym ze to musi byc od potrząsania.

Ja osobiście.
Nie wyobrazam sobie aby rodzic walczyl 3 miesiace aby jego dziecko roslo zdrowo i nie bylo zadnych problemow nagle gdy dziecko wypisane zostaje ze szpitala i jest w domu byl wstanie potrzasnac dzieckiem i spowodowac taki uraz. Jezeli ktos jest do tego zdolny to powinno sie go rostrzelac.
Tata - Alexa

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

Post #6 Ocena: 0

2008-11-25 23:52:15 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

magba

Post #7 Ocena: 0

2008-11-25 23:55:20 (17 lat temu)

magba

Kobieta

Z nami od: 27-06-2007

Mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy ....Również trzymam kciuki !!!
.........Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi...............

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

ewamik

Post #8 Ocena: 0

2008-11-25 23:56:32 (17 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Będę sie modlić o opieke nad Wami i Waszym synkiem.
Mam nadzieję,że wszystko dobrze się ułoży.
Jestem oburzona postawą lekarzy i szpitala...dlaczego nic nie robili wiedząc,że z dzieckiem nie jest dobrze.
Tylko takich zaskarżyć.
Może to jest ekstremalne posunięcie ale....może w Strasburgu sprawa znajdzie szczęśliwy finał.
O dziecko nalezy walczyć.Podziwiam Cię...

Do góry stronyOffline

beata76

Post #9 Ocena: 0

2008-11-26 05:59:05 (17 lat temu)

beata76

Kobieta

Z nami od: 13-03-2007

Ja tez trzymam kciuki.Powodzenia
Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.

Do góry stronyOffline

hanias

Post #10 Ocena: 0

2008-11-26 07:09:10 (17 lat temu)

hanias

Kobieta

Z nami od: 07-11-2008

powodzenia. trzymam kciuki za was wszystkich
๑۩۞۩๑=======๑۩۞۩๑=======๑۩۞۩๑

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 14 z 25 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ... 23 | 24 | 25 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,