Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Londyn » mieszkanie socjalne

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Londyn" opiekują się: Redakcja, _Steve_, Richmond

Strona główna » Londyn » mieszkanie socjalne

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 8)
adarkris

Post #1

2007-06-11 23:03 (rok temu)

adarkris

Z nami od: 27-02-2007

mieszkam teraz na east finchley,kto wie gdzie jest moj counsil,jesli mieszkamy z zona i 2 dzieci na jednym pokoju (teoretycznie),jakie mamy szanse na mieszkanie z counsilu i jak dlugo sie czeka.Co powinienem zrobic,piszcie ,zgory dziekuje za informacje

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

smertin2007

Post #2

2007-06-12 00:08 (rok temu)

smertin2007

Z nami od: 11-06-2007

twoj district to; "barnet london borough" (tu jest link do ich stronki; http://www.barnet.gov.uk/). Aby ubiegac sie o mieszkanie nalezy zglosic sie do nich, wypelnic formularze i opisac swoja sytuacje. pozniej juz tylko wciagaja na liste. Potrzeba jest sporo dokumentow jak karta rejestracji home office, payslips, jak masz dzieci to dokument o child benefit itp. Czeka sie do roku lub 2 lata (wszystko zalezy od sytuacji mieszkaniowej, czy np. macie umowe o wynajem na czas dlugi czy krotki). Tu jest link bezposrednio do housingu w twoim distrikcie. Mozna sie z nimi kontaktowac przez maila; http://www.barnet.gov.uk/index/housing/council-housing.htm. powodzenia.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

smertin2007

Post #3

2007-06-12 00:14 (rok temu)

smertin2007

Z nami od: 11-06-2007

p.s. jak mieszkacie z zona i 2 dzieci w jednym pokoju to szanse na mieszkanie macie bardzo duze i szybciej je powinniscie dostac. Angielskie prawo mowi, ze w domu musi przypadac jeden pokoj na osobe, wiec macie przeludnienie (powinniscie sie kwalifikowac na 3 sypialniane mieszkanko tzn. 3 sypialnie i pokoj dzienny). Potrzebna jest tez obecna umowa najmu i referencje od terazniejszego landlorda (oni sami o nie prosza lanlorda bezposrednio) i adresy zamieszkania bodajrze z ostatnich 10 lat 9moze byc polski). Tak zalatwialem ja w moim rejonie, a mieszkam na malej wsi. Moze w Londynie jest inaczej...

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

agata80

Post #4

2007-06-12 08:07 (rok temu)

agata80

Z nami od: 23-01-2007

ja mieszkamy na golders green mamy podobna sytuacje papiery zlozylismy 2004 roku i dalej czekamy. jestesmy zajejestrowani w barnecie to jest bardzo dluga droga ,jest duza lista oczekujacych.
ja bedziesz mial jakies pytania to ci na nie odpowiem.
agata niemeska

Do góry stronyOffline

adarkris

Post #5

2007-06-12 22:50 (rok temu)

adarkris

chcialbym zapytac czy komisja zawsze chodzi ogladac miejsce gdzie sie mieszka obecnie i czy jesli przyjdzie to sie zapowiada kiedy i w jakim czasie,mozesz mi podac jeszcze ewentualnie jakis kontakt do siebie jak w trakcie zalatwiania cos mi wyskoczy a moj angielski slaby niestety.

Do góry stronyOffline

adarkris

Post #6

2007-06-15 22:04 (rok temu)

adarkris

mozesz mi opisac twoja sytuacje ile masz dzieci czy pracujecie oboje z mezem gdzie teraz mieszkacie jak wysoko jestescie na liscie oczekujacych,mam juz aplikacje na mieszkanie wypelniam ja zanosze i co dalej prosze o odpowiedz pozdrawiam
Darek

Do góry stronyOffline

Andziula

Post #7

2007-06-21 20:47 (rok temu)

Andziula

Kobieta

Z nami od: 21-06-2007

I dalej czekasz na nadanie numeru referencyjnego a nastepnie przydzielaja punkty i zawiadamiaja na ktorym mjejscu jestes no i dalej czekasz czas oczekiwania zalezy od punktow i humoru urzedniczki
Nasz świat jest tym czym stworzą go nasze myśli...

Do góry stronyOffline

adarkris

Post #8

2007-07-15 23:04 (rok temu)

adarkris

Jestem zarejestrowany w barnet counsil,dostałem 220 punktów,to mało czy dużo.

Do góry stronyOffline

vitek

Post #9

2007-07-15 23:45 (rok temu)

vitek

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2007-06-12 22:50, adarkris napisał(a):
chcialbym zapytac czy komisja zawsze chodzi ogladac miejsce gdzie sie mieszka obecnie i czy jesli przyjdzie to sie zapowiada kiedy i w jakim czasie

No co ty! Z zaskoczenia wpadną o 5 nad ranem jak CBA po Blidę ;-)
'Some call me selfish, some call me strange, but everyone knows that I will never change'

Do góry stronyOnline

Strona WWW