MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Gałąź i samochód

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Wielim

Post #1 Ocena: 0

2023-10-18 08:23:37 (2 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Dzien dobry. Wynajmuje dom z agencji. Za domem jest taki mini parking. Ja mam tam przypisane 2 miejsca parkingowe. Za samochodami jest płot i za płotem rosną drzewa. Gałęzie wystają bardzo za płot i codziennie siedzą tam ptaki i załatwiają się na samochody. Przykrywam je pokrowcami, denerwuje mnie to ale jakoś daje rade. Ale wczoraj z jednego drzewa spadła duża, ciężka gałąź na samochód. Zrobiła duże wgniecenie w dachu i rysy na dachu. Czy jest jakaś szansa że ktoś za to odpowie? Agencja? Jakoś nie chce dzwonić do ubezpieczenia samochodowego bo mam full ale oczywiście myślę że pozniej ubezpieczenie mi wzrośnie. Coś ktos poradzi czy można coś z tym zrobić? Jak nie można załatwić odszkodowanie za ten dachu to chociaz jakies zabezpieczenie na przyszłość? Myślę że tam dlugo już nie pomieszkam ale napewno jeszcze kilka miesięcy jeszcze. Fakt gałąź spadł na focusa, nie jest to drogi samochod ale jak spadnie mi na samochód do pracy, na dachu jest szyba na 3/4 jego powierzchni no i samochód jest bardzo drogi, poza tym uszkodzenie szyby pozbawi mnie pracy dokąd nie będzie naprawione. Kto może przyciąć te drzewa? Pewnie landrord się wypnie bo te drzewa są za płotem, no ale kto może? Tam za płotem są tylko drzewa i zarośla, przestrzeń nie użytkowa.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

CuriousCatAlive

Post #2 Ocena: 0

2023-10-18 08:48:27 (2 lata temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

Zadzwon najpierw do Councillor

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: CuriousCatAlive 18-10-2023 08:57 ]

"Curiosity killed the cat", they say.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2023-10-18 09:00:06 (2 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Chyba trzebaby ustalić właściciela tego miejsca gdzie parkujesz i potem kto jest odpowiedzialny za przycinanie drzew.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #4 Ocena: 0

2023-10-18 09:14:59 (2 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Tam gdzie parkuje to napewno miejsca landrorda , tylko go nie znam , wynajmuje przez agencje. Te dwa miejsca są podpisane numerem i należą do właściciela domu. A za płotem wygląda jak ziemia nieczyja

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2023-10-18 11:26:12 (2 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jak wyglada jak "ziemia niczyja", to jest spora szansa, ze nalezy do gminy albo beda w stanie powiedziec kto jest wlascicielem i kto jest odpowiedzialny na przycinke drzew.

Miejsce parkingowe moze byc przypisane do landlorda, ale moze na przyklad nalezec do wszystkich wlascicieli i managemnt company moze byc odpowiedziala za utrzymanie calego parkingu. Albo freeholder.

Obawiam sie, ze czeka Cie dlugie dochodzenie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #6 Ocena: 0

2023-10-18 11:51:22 (2 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Narazie samochod nadaje sie do uzytku. Sa dwa wgniecienia i rysy. Dzwonilem do agencji , za ich slowami wyslalem emaila z wyjasnieniami , zdjeciami i jeszcze o tym ze mam sasiada jako swiadka. Dostalem od nich odpowiedz

"I have asked the questions for you and believe this would be the responsibility of the council, I would advise that you email Thurrock Council on ... "

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #7 Ocena: 0

2023-10-18 21:11:14 (2 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Napisałem emaila do councilu i dostałem narazie odpowiedź

I am sorry to read of your experience. I am advised our Insurance Services will be making contact with you regarding this matter.

Kind regards

Marion

Marion Galinis

Senior Complaints and Information Governance Officer I Corporate Services

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #8 Ocena: 0

2023-10-20 22:38:27 (2 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Dostałem odpowiedź z councilu , ktoś wie jak znaleźć właściciela ziemi w Land Registry? Jakis kontakt? Email ? Dziekuje

Thank you for your email.

I have now had an opportunity to make enquiries and it has been identified that the location of your accident is not the responsibility of Thurrock Council. We regret therefore, that we are unable to assist you with your enquiry.

You may wish to consult the Land Registry, in order to identify the appropriate landowner, to allow you to refer the matter to them.

Kind regards

Marion

Do góry stronyOffline

CuriousCatAlive

Post #9 Ocena: 0

2023-10-20 23:05:18 (2 lata temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

Zakladasz konto na stronie rzadowej Land Registry i placisz 3 funty od dokumentu.

https://accounts.landregistry.gov.uk/auth/realms/citizen-services/login-actions/registration?client_id=sflpi-frontend-ui&tab_id=RwGyNkjDLhE

klikane
"Curiosity killed the cat", they say.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,