MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rejestracja marki i znaku handlowego

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

libero8

Post #1 Ocena: 0

2021-05-17 19:34:59 (4 lata temu)

libero8

Mężczyzna

Z nami od: 06-01-2017

Zamierzam zarejestrować swoją markę i znak handlowy. Najpierw jednak chciałbym sprawdzić czy taka nazwa istnieje czy też nazwa jest wolna. I w ogóle jak to jest z tymi nazwami - jedna nazwa w jednej branży czy też jak jest nazwa w jednej branży, a ja chcę zarejestrować w innej taką samą nazwę - to można czy też nie ?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

PannaZMokraGlow

Post #2 Ocena: 0

2021-05-18 08:19:26 (4 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

tu mozesz sprawdzic czy trademark jest juz zajety czy tez nie.

Na tamtej stronie jest tez odnosnik dla osob ktore chca rejestrowac na obszar wiekszy niz UK, np na UE lub na caly swiat.

Do góry stronyOffline

libero8

Post #3 Ocena: 0

2021-05-18 12:43:48 (4 lata temu)

libero8

Mężczyzna

Obejrzałem stronę i wiem mniej niż wiedziałem :) . Z tą nazwą są trademarki typu Dead i typu Live. Jednych i drugich jest 427 sztuk - mniej więcej pół na pół. Czyli są trade marki live które teraz współistnieją. Hmmm... nie wiem co o tym myśleć.

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #4 Ocena: 0

2021-05-18 20:31:49 (4 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Sprobowalam dla przykladu slowo WINGS. Jest troche starych dead, ale sa tez aktualnie zarejestrowane. Na przyklad jest jakis amerykanski wings z zakresu toiletries a jest brytyjski wings z zakresu recordings. Wyglada na to ze rejestrujesz wiec nazwe dla wybranej branzy? Poczytaj i poszukaj.

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #5 Ocena: 0

2021-05-18 21:56:26 (4 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Poszukalam troche.

Np jest znak handlowy o nazwie W ktoremu towarzyszy stylizowana litera i zarejestrowana jest calosc.

Ostatecznie wnioskuje wiec ze trademark nie musi miec unikalnej nazwy tylko musi jakos oryginalnie sie prezentowac.

Po aplikacji trzeba odczekac czy ktos z zarejestrowanych nie wniesie sprzeciwu ze sie podszywasz pod nich. Bo nie ma chyba jakichs sztywnych kryteriow akceptacji.

Czyli nie przejmuj sie ze jest tyle live trademarks z tym samym slowem jak u Ciebie. Zebys tylko nie podrabial nikogo, o to chodzi.

Jesli chyba 5 lat nie bedziesz uzywal swojego trademarku to chyba wycofuja. Wiec jest sens rejestrowac jesli na pewno idziesz z tym dalej.

:)

Do góry stronyOffline

libero8

Post #6 Ocena: 0

2021-05-19 13:09:43 (4 lata temu)

libero8

Mężczyzna

Dziękuję za odpowiedzi. Mniej więcej wiem już - nazwa firmy z dołączoną grafiką to jest integralna całość. Tak podejrzewałem. Temat do zamkniącia.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,