Str 2 z 2 |
|
---|---|
Wielim | Post #1 Ocena: 0 2018-09-13 01:27:33 (7 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Zależy ile chcesz zapłacić. Najbliżej to Isle of Dogs , Limehouse, Mile End , Bow Road , Stratford , West Ham , Wapping , Becton czy po drugiej stronie rzeki North Greenwich czy wspomniane wcześniej okolice stacji DLR aż do Lewisham (osobiście omijalbym Lewisham) ale wcześniejsze stacje ok . Im dalej na wschód od Canary Wharf tym taniej , w poście wyżej wspomniane Rainham a nawet Grays , ale czy chciałoby Ci się godzinę jechać pociągiem plus metrem w jedna stronę , plus bilet miesięczny chyba około £350-400 funtów
|
Marta2509 | Post #2 Ocena: 0 2018-09-13 09:32:09 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-04-2016 Skąd: Kent |
Sprobuj cos w okolicy New Cross/ Deptford.
Jest DLR z Deptford Bridge. Z New Cross mozesz dojechac overgroudem i przesiasc sie na metro na Canada Water. Na dluzsza mete nie polecam okolicy tak jak i Lewisham ale na poczatek moze byc. Albo poszukaj czegos w okoliy Canada Water, to tylko jedna stacje metrem. |
Wielim | Post #3 Ocena: 0 2018-09-13 10:01:51 (7 lat temu) |
Deptford / New Cross :-O naprawdę to polecasz? To razem z Peckham to najgorsze miejsca w Londynie jakie widziałem . Cały ten pas południowego Londynu od Brixton przez Peckham i New Cross do Lewisham to trzeci świat
[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 13-09-2018 10:03 ] |
vlade | Post #4 Ocena: 0 2018-09-13 10:17:35 (7 lat temu) |
Z nami od: 01-04-2006 |
Cytat: 2018-09-13 01:27:33, Wielim napisał(a): Zależy ile chcesz zapłacić. Najbliżej to Isle of Dogs , Limehouse, Mile End , Bow Road , Stratford , West Ham , Wapping , Becton czy po drugiej stronie rzeki North Greenwich czy wspomniane wcześniej okolice stacji DLR aż do Lewisham (osobiście omijalbym Lewisham) ale wcześniejsze stacje ok . Im dalej na wschód od Canary Wharf tym taniej , w poście wyżej wspomniane Rainham a nawet Grays , ale czy chciałoby Ci się godzinę jechać pociągiem plus metrem w jedna stronę , plus bilet miesięczny chyba około £350-400 funtów Zgadza sie Wielim ze dlugo ale jak spojrzysz na realia to tyle sie do pracy jezdzi. Ja 8 mil z pracy srednio przejrzdzam samochodem w 40 min I nie jest to Flinstonowski samochod. No I prace sie zmienia wiec dzisiaj pracujesz tu jutro gdzie indziej mozna rozwarzyc baze ktora jest uniwersalna I elastyczna na dluzsza mete. Co do biletow to linie od Grays sa juz wlaczone pod Oyster card system to daje ci wieksze mozliwosci. No I na pewno milsze jest siedzenie w pociagu niz w samochodzie w korkach. Zawsze to jakis relax time. Z Grays dziennie return kosztuje 15f - pociag/metro zone-1. Czy to duzo? Ale oczywiscie ze najlepiej to mieszkac tuz obok pracy. Tomek-38 pytales o propozycje wiec tylko zaproponowalem alternatywe. Bo mysle ze jestes na tyle bystry aby znalesc cos stacje obok. Patrzac na ceny w okolo CW to nie jest jeszcze tak tragicznie. Do 2k sie cos znajdzie. Jesli oboje z zona pracujecie w Londynie to plan do rozwarzenia. Ale jesli tylko ty pracowac bedziesz no to koszty moga miec znaczenie. Roznica w wynajmie a cena biletu juz sie nie kalkuluja. Co do zlobka to raczej jak juz bedziesz wiedzial gdzie chcesz mieszkac to poszukaj polskiej spolecznosci, zawsze sa jakies mamy ktore z "checia" zaopiekuja sie dzieckiem. No I ci zostaje zlobek 15h tygodniowo bezplatnie od 2 lat chyba. Ale to w innym watku cos na ten temat znajdziesz aby nie mieszac. [ Ostatnio edytowany przez: vlade 13-09-2018 10:20 ] |
Wielim | Post #5 Ocena: 0 2018-09-13 10:28:16 (7 lat temu) |
Vlade ja mieszkam w wspomnianych okolicach a dokładniej w Purfleet . Cisza i spokój , piękna okolica nad Tamiza i czynsz w miarę tani . Tylko , że ja dojeżdżam do miasta samochodem gdy nie ma korków na A13 około 13 godziny trasa na Tower Bridge zajmuje ok 30 minut . Kiedyś gdy robiłem w firmie , dojazd na Canning Town o 6 rano zajmował mi 40 minut a to dużo bliżej . A co dopiero w godzinach 7-9 rano ... co do pociągów c2c to fajne i przyjemne ale też poza godzinami szczytu , inaczej są przepełnione , do tego zazwyczaj jeźdza raz na pół godziny , spóźnisz się na jeden to czekasz . Trzeba rozważyć wszystkie za i przeciw. Kolega pewnie nie dostanie miejsca parkingowego na Canary Wharf, w grę wchodzi tylko transport publiczny . Musi sobie sam odpowiedzieć - mieszkać blisko i płacić więcej ale dojeżdżać chwile autobusem czy nawet rowerem czy mieszkać dalej płacić mniej ale dłużej dojeżdżać ...
|
|
|
Marta2509 | Post #6 Ocena: 0 2018-09-13 12:53:22 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-04-2016 Skąd: Kent |
Cytat: 2018-09-13 10:01:51, Wielim napisał(a): Deptford / New Cross :-O naprawdę to polecasz? To razem z Peckham to najgorsze miejsca w Londynie jakie widziałem . Cały ten pas południowego Londynu od Brixton przez Peckham i New Cross do Lewisham to trzeci świat [ Ostatnio edytowany przez: <i>Wielim</i> 13-09-2018 10:03 ] Wielim, popatrz dokladnie na mojego posta. 'Na dluzsza mete nie polecam okolicy' Jelsi chodzi o latwy dojazd do Canary Wharf to NA POCZATEK moze byc. |
NieCzarnyKot | Post #7 Ocena: 0 2018-10-07 11:41:45 (7 lat temu) |
Z nami od: 05-08-2013 Skąd: bucks |
Zeby chodzic do pracy pieszo to przyjemnie w miare sa limehouse i westferry, ew gdzies madchute etc skad mozna rowerem
![]() Szukaj na zoopla i rightmove z opcja wyszukiwania wg czasu dojazdu do canarow. Tu mozesz zobaczyc orientacyjne ceny czynszow one bedroom przy roznych stacjach: Rent (sorry wlasnei odkrylam ze odgrzewam stary post xd ale moze komus sie przyda) [ Ostatnio edytowany przez: NieCzarnyKot 07-10-2018 11:49 ] "Niech na Ziemi będzie przyjemnie, niech to się zacznie ode mnie."
|