Str 2 z 2 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2018-08-15 15:06:35 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Ja mam z kontem bankowym, nie placilabym za to oddzielnie. Poza tym mozna zrobic roszczenie w ramach polisy na zawartosc nieruchomosci, w zaleznosci od wybranych produktow.
Carpe diem.
|
vlade | Post #2 Ocena: 0 2018-08-15 15:14:20 (7 lat temu) |
Z nami od: 01-04-2006 |
Permanentny - sprobuj zalogowac sie do google account I moze przez przypadek zarejestrowales swoj telefon. Find my phone wpisz po zalogowaniu w wyszukiwarke.
Co do ubezpieczenia to tez nie korzystalem ale juz wiele razy przy innych okazjach bylo podawane przyklady kont bankowych platnych ale dajacych pewne benefity. Jednym z nich jest tez ubezpieczenie telefonu. Biorac pod uwage ilosc benefitow to mozna rozwazyc chociaz jedno takie konto miec nawet na spolke ze swoja polowka. Pierwsze z brzegu choc nie wiem czy to nie reklama, najwyrzej moderator skasuje... reakdown-cover" target="_blank">link |
Wielim | Post #3 Ocena: 0 2018-08-15 15:25:31 (7 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Cytat: 2018-08-15 12:39:44, ZlotaPerla napisał(a): Cytat: 2018-08-15 10:22:06, Wielim napisał(a): Kiedyś gubilem telefon co miesiąc ... Jakoś nie mogę sobie czegoś takiego wyobrazić, nawet moje dzieci jeszcze nigdy nie zgubiły telefonu. A jeżdża na wycieczki zagraniczne itp. Pewnie większość myśli ze ja te telefony gubilem "specjalnie" , otóż nie , byłem młody , singlem , lubiłem się bawić wiec co tydzień byłem na mieście na imprezę ... raz na miesiąc zdarzało mi się obudzić bez telefonu ... jakoś 5 razy w ciągu pół roku ... ciekawostka - odkąd jestem żonaty ani razu nie zgubiłem telefonu , raz tylko wymieniłem na nowy jak mi wpadł do ubikacji ... nawet nie mam ubezpieczenia juz na telefon ![]() |
Kanonier30 | Post #4 Ocena: 0 2018-08-15 15:26:59 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Ponieważ spora część telefonów komórkowych ma znaczną wartość (nie wspominam o danych, prywatnych informacjach), to dobrym rozwiązaniem jest płatne konto, jak wspomniała Richmond. Zresztą wydaje mi się, że konta "basic" nie oferują praktycznie nic, włącznie z overdraftem - także może rozwiązanie dobre, jeśli ktoś zaczyna życie w UK czy też woli "zaoszczędzić" kilka funtów. Z tym, że to raczej pseudooszczędności.
Płacę 10 funtów miesięcznie i nie korzystałem jeszcze z pakietu, ale zgłosiłem telefon do ubezpieczenia. Z ważnych korzyści - akurat w moim koncie - jest ubezpieczenie turystyczne na wszystkie kraje Europy. Nie tylko Unii, a więc to kwestie warte rozważenia. |
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2018-08-15 15:34:51 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
W Nationwide korzystalam z pomocy drogowej, ubezp. telefonu i ubezp. podroznego. Wszystkie zadzialaly super, o czym pisalam na pewno nie raz. Byc moze niedlugo bede zmuszona przetestowac po raz kolejny ubezp. podrozne, jesli okaze sie, ze anuluje najblizszy wyjazd. Sa tam warunki, ktorych wiele firm nie oferuje.
A to konto platne mialam z zupelnie innych powodow: darmowe wyplaty zagranica. Teraz jest juz coraz wiecej kart, ktore to oferuja, wiec nie jest to takie wazne, ale kiedys nie bylo takiej konkurencji. Roszczenie na 2000 funtow z ubezp. zawartosci mieszkania kosztowalo mnie troche w podwyzszonych skladkach w kolejnych latach, jakies 100 funtow rocznie jak nic. Carpe diem.
|
|
|
Permanentny | Post #6 Ocena: 0 2018-08-16 18:50:44 (7 lat temu) |
Z nami od: 23-10-2017 Skąd: London |
Nie udało mi się zlokalizować telefonu za pomocą google account.
Nie wiem czy biednemu wiatr w oczy czy w tym vodafone pracują niekompetentne osoby, byłem w salonie, dostałem nową kartę sim i powiedzieli mi że muszę kontaktować sie z działem customer service. OK, tylko że wczoraj gdy prosiłem o zablokowanie mojego telefonu, dostałem w zamian na emaila, potwierdzenie zakupu. Dzisiaj ponownie się z nimi skontaktowałem, i ponownie taka sama sytuacja, lecz z mała poprawą, ponieważ oprócz kolejnego dowodu zakupu, rzekomo zablokowali mój IMEI, ale gdy sprawdzam moj numer na stronach IMEI pokazuje że mój telefon jest CLEAN, a potwierdzenie, które niby wyslali na mój email jak narazie nie dotarł, co ja mam zrobić ? Z tego co wiem to na policje mogę iśc dopiero z potwierdzeniem od vodafone ze moj telefon jest zablokowany ? Już sie powoli głubie ![]() Wybaczcie ludzie, ale to mój pierwszy raz, a przed oczami mam tylko moj telefon. |