Str 3 z 7 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
AgentOrange |
Post #1 Ocena: 0 2018-05-28 15:43:47 (7 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Cytat:
Agent Orange usunal moj pseudonim z mojego cytatu wiec nie bede przeszkadzac w zapoczatkowanej przez jego pytanie potencjalnej dyskusji bo nie sadze ze de facto mnie dotyczy.
Owszem to pytanie dotyczy Ciebie - po co opowiadasz jakimś obcym facetom co robisz w życiu? Boisz się tzw. bozia że Cię pokara?
[ Ostatnio edytowany przez: AgentOrange 28-05-2018 15:49 ]
|

|
 |
|
|
|
Post #2 Ocena: 0 2018-05-28 15:54:28 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-05-28 15:43:47, AgentOrange napisał(a):
Cytat:
Agent Orange usunal moj pseudonim z mojego cytatu wiec nie bede przeszkadzac w zapoczatkowanej przez jego pytanie potencjalnej dyskusji bo nie sadze ze de facto mnie dotyczy.
Owszem to pytanie dotyczy Ciebie - po co opowiadasz jakimś obcym facetom co robisz w życiu? Boisz się tzw. bozi że Cię pokara?
Rzeczywiscie bylam kiedys, jak to mowia, zwiazana dosc blisko z Kosciolem i tak jak do tej pory wierze w zycie po smierci, tak wierzylam bardzo w sile sakramentow chrzescijanskich, cos w rodzaju ubezpieczenia na zycie pozagrobowe na przyszlosc ze tak to okresle.  Poniewaz zawsze bylam troche niepokorna jako dzieciak to zawsze bardzo przezywalam akurat spowiedz, ale troche przestalam to przezywac po pierwszym tzw "swiadectwie" przez mikrofon w pelnym kosciele za czasow mojej nastoletniej przynaleznosci do Oazy ktore troche dla mnie bylo jak spowiedz publiczna... Na obecnym etapie mojego zycia wolalabym spowiadac sie publicznie z mikrofonem niz znow isc do konfesjonalu, ale to tylko dlatego ze wlasnie kiedys bylam wyrzucona na Ealing.
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #3 Ocena: 0 2018-05-28 16:20:32 (7 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Nie jestem katolikiem ale wiem, ze kosciol katolicki uznaje slub koscielny jako jedyny slub dla katolikow bo przysiege skladasz Bogu a nie urzednikowi w ratuszu.
Takze samo rozgrzeszenie i pokuta jest chyba usankcjonowane - i ksiadz moze nie udzielic rozgrzeszenia nie patrzac, czy inni rozgrzeszyli.
Jest tyle roznych wyznan, ktore moga pasowac do twojego swiatopogladu, lacznie z religia ateizmu, gdzie procz udowadniania ze Boga nie ma nie ma zadnyvh obwarowan moralnych i zasad. No, jak chcesz slub to tez do jakiegos ,,oblesnego" urzednika przysiegac, ale moze slubu tez udzielic elvis w las vegas. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
|
Post #4 Ocena: 0 2018-05-28 16:37:32 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-05-28 16:20:32, Jurny_Jurek napisał(a):
Takze samo rozgrzeszenie i pokuta jest chyba usankcjonowane - i ksiadz moze nie udzielic rozgrzeszenia nie patrzac, czy inni rozgrzeszyli.
Do poczytania, dla zainteresowanych, ze strony "jak sie spowiadac"
http://jaksiespowiadac.pl/2016/09/29/kiedy-ksiadz-moze-odmowic-rozgrzeszenia/ Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #5 Ocena: 0 2018-05-28 17:01:17 (7 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Moze nie zalowalas za grzechy wystarczajaco? No bo jak moglas zalowac, ze wzielas slub z ukochanym nie rozumiejac, ze robisz to wbrew kosciolowi?
Bycie katolikiem i zycie wedlug nauk katechizmu to bardzo ciezka sprawa dlatego w tych czasach wygodniej nie wierzyc w nic procz mamony, fejsunia i insta, jest cool szydzic z tych co wierza w ,,zabobony" (oczywiscie tylko z tych z ktorych mozna bo za innych mozna isc do we wiezienia wiec tchorze nie szydza) i udawac jakim to tolerancyjnym czlowiekiem sie jest (mimo notorycznego hejtu i mowy nienawisci).
XXI wiek. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
|
ZlotaPerla |
Post #6 Ocena: 0 2018-05-28 17:10:53 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-05-28 16:20:32, Jurny_Jurek napisał(a):
Nie jestem katolikiem ale wiem, ze kosciol katolicki uznaje slub koscielny jako jedyny slub dla katolikow bo przysiege skladasz Bogu a nie urzednikowi w ratuszu.
Tym że stwierdzasz (i kościół) że wszystkie małżeństwa cywilne, zawarte przez osoby, które z pewnych względów nie mogą wziąć ślubu kościelnego, to grzesznicy śmiertelni.
|

|
 |
|
grzes-24 |
Post #7 Ocena: 0 2018-05-28 17:56:00 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-06-2009 Skąd: Londyn |
Cytat:
2018-05-28 13:31:25, SweetLiar napisał(a):
Cytat:
2018-05-28 13:23:15, PeterJohnes napisał(a):
chodze na Ealing do kosciola ponad 10 lat i nie zauwazylem zadnych podzialow ani konfliktow. Wiekszosc osob z ktorymi rozmawialem przeciera oczy ze zdumienia bo tez nie wiedza o co biega.
Ja też nic takiego nie zauważyłam
Ksiądz jeszcze poprosił na koniec, żeby zaakceptować taką decyzję i nie pisać żadnych petycji z prośbą o jej zmianę bo to "nikomu nie służy"
Też jest to dla mnie conajmniej dziwne
... by zaakceptować decyzję...
Podszas ślubów zakonnych przysięgają m.in. posłuszeństwo swojemu przełożonemu - więc jeśli prowincjał ich odwołał z tej parafii to chcą byś jemu posłuszni.
A odnośnie braku jedności w parafii to w niedzielę o 10ej proboszcz nie podał takiej informacji. Przeczytał jedynie że decyzją prowincjała wszyscy księża są odwołani z parafii od 25ego sierpnia. Przyczyny nie podał.
|

|

|
|
darraj |
Post #8 Ocena: 0 2018-05-28 17:57:30 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
Czy ktoś wie coś na ten temat? Proboszcz dzisiaj ogłosił, że decyzją prowincjala wszyscy księża z parafii ealing zostali odwolani wraz z proboszczem z dniem 25ego sierpnia.
Juz różne wiafomosci krążą w sieci.
A moze obrzedy przybraly nieodpowiednia forme,na ten przyklad taka:
 "We're all mad here" Mad Hatter
|

|
 |
|
|
Post #9 Ocena: 0 2018-05-28 17:58:35 (7 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #10 Ocena: 0 2018-05-28 18:03:25 (7 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat:
2018-05-28 15:19:53, Jurny_Jurek napisał(a):
A nie - wybieram co mi w tej wierze pasi i zadam rozgrzeszenia skoro juz sie pofatygowalam.
Iście chrześcijańskie podejście do tematu, sam Chrystus by tego lepiej nie ujął.
Zna doktrynę na tyle, że chce wsiąść ten ślub i przyjąć komunię po sakramencie, może wcześniej zbłądziła, a facet owieczkę pogonił, sam Chrystus przecież słynął z tego, że non stop swoje owieczki w ten sam sposób poganiał
Który to ksiądz był jeśli można wiedzieć? Chociaż od tamtej pory już go pewnie w parafii nie ma tym bardziej, że księża w tym kościele są naprawdę fajni i normalni
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|