MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ostatnia klasa w UK, kursy zawodowe PYTANIE

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kanonier30

Post #1 Ocena: 0

2017-12-25 11:31:06 (7 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Glaswegiusz...jesli sie zastanawiasz, bo narracja Twoich postow jest zmienna (decyzja zapadla czy nie?), to oczywiscie koncz edukacje I podejdz do matury.
Napisalem, ze matura nie jest szczegolnie przydatna, ALE to nie oznacza, ze moze sie nie przydac lub pomoc. W przyszlym ksztalceniu brak matury moze Ci ograniczyc mozliwosci wyboru.
To, ze porzucanie szkoly na kilka miesiecy przed zakonczeniem jest bezsensowne, to chyba wiesz sam. Majac jednak obraz roznych zyciowych sytuacji - czesto zmuszajacych do tragicznych wyborow - nie analizowalem tego watku. Mechanizmow, jakie sklaniaja Cie do szukania takich porad na tym forum.

Tak czy inaczej powodzenia.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

glaswegiusz

Post #2 Ocena: 0

2017-12-25 13:57:46 (7 lat temu)

glaswegiusz

Mężczyzna

Z nami od: 21-12-2017

Kanonier30 - faktycznie, nie myślałbym nawet o zmianie decyzji, ale przez dłuższy czas miałem błędne przekonanie, że jednak będę mógł samą szkołe ukończyć w UK(bez matury) i informacja, że jednak nie bede mogl troche zmienila moje podejscie:) Domyślnie, w żadnym wypadku nie chciałem jej porzucać - a skoro zrobie to automatycznie po emigracji, to już muszę się zastanowić czy mam jakiś wybór/półśrodek.

Dziekuje bardzo!

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2017-12-26 00:37:03 (7 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Skoro 20-latek w klasie maturalnej, to znaczy sie technikum. Jak technikum, to znaczy sie zawod poza matura.
A jak wyjazd z rodzina i pomysl na edukacje pelnoplatna, to dosc ograniczone srodki na taka edukacje.
Na poczatek kwestia znalezienia pracy i ogarniecia zycia w nowym miejscu, pomoc rodzinie w kosztach, zamiast wyciagania reki po utrzymanie doroslego goscia ;).
I kwestia jezyka u wszystkich migrujacych.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,