MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Prosba o przetlumaczenie na angielski

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Wielim

Post #1 Ocena: 0

2017-12-09 15:11:06 (7 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Wlasnie dostalem list z policji o nastepujacej tresci :

"Dear Mr XXX
Thank you for your recent letter regarding the above penalty
I can confirm that due to administrative reasons, this Fixed Penalty has been withdrawn and no further action will be taken in respect of it"

Jeszcze raz dziekuje KatyD za pomoc
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

hants

Post #2 Ocena: 0

2017-12-09 16:14:33 (7 lat temu)

hants

Mężczyzna

Z nami od: 28-03-2006

Cytat:

2017-11-24 15:50:30, Wielim napisał(a):
No widzisz masz szczęście . Ja mam jak byk napisane w liście za co gdzie i kiedy i jaki to paragraf , za poniżej 1.6 mm w oponie

Naprawdę??

Własnie zwróciłem uwagę na pewien mały szczególik. Minimalna wysokość bieżnika w jednośladzie to 1mm a nie 1.6mm...
Chcieć to znaczy móc!

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2017-12-09 20:11:14 (7 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2017-11-24 21:39:36, KatyD napisał(a):

Kawa albo drink to bardzo dobry pomysl, moze by kiedys zorganizowac jakies spotkania w gronie uzytkownikow MW? Choc pewnie nic z tego by nie wyszlo bo ludzie sa tu anonimowi...

Jakie anonimowi ? :-) Były kiedyś spotkania forumowiczów czy nawet jakieś wypady namiotowe. Ja przez tą "anonimowość" dorobiłam się poprzez MW kilku znajomych w realu i dwóch serdecznych przyjaciółek

Do dzieła *THUMBS UP* Organizujcie z Wielimem jakieś spotkanie forumowiczów *THUMBS UP*
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

espe-7

Post #4 Ocena: 0

2017-12-09 20:17:22 (7 lat temu)

espe-7

Kobieta

Z nami od: 04-06-2010

Cytat:

2017-12-09 20:11:14, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Cytat:

2017-11-24 21:39:36, KatyD napisał(a):

Kawa albo drink to bardzo dobry pomysl, moze by kiedys zorganizowac jakies spotkania w gronie uzytkownikow MW? Choc pewnie nic z tego by nie wyszlo bo ludzie sa tu anonimowi...

Jakie anonimowi ? :-) Były kiedyś spotkania forumowiczów czy nawet jakieś wypady namiotowe. Ja przez tą "anonimowość" dorobiłam się poprzez MW kilku znajomych w realu i dwóch serdecznych przyjaciółek

Do dzieła *THUMBS UP* Organizujcie z Wielimem jakieś spotkanie forumowiczów *THUMBS UP*

No nie wiem, nie wiem, czy to dobry pomysl....pamietam, ze kiedys bylo jakies spotkanie, pojawily sie 'dziwne' zdjecia, a na drugi dzien kilka osob usunelo konta na MW :-8
:-] :-] :-]
"Lovers of air travel find it exhilarating to hang poised between the illusion of immortality and the fact of death." Alexander Chase

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2017-12-09 20:17:30 (7 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Hants raczej na 99% , poszukam jutro bileciku to Ci odpisze dokładnie.
Efkonefka jak najbardziej można coś zorganizować , jakieś spotkanie w pubie czy klubie , wypad pod namiot nie dla mnie , po pierwsze pogoda po drugie żona nie puści ... ;)

Do góry stronyOffline

gosian

Post #6 Ocena: 0

2017-12-09 20:47:51 (7 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Wypad pod namiot się organizuje w cieplejszej porze roku i jedzie się z żoną. .problem rozwiązany :-]
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #7 Ocena: 0

2017-12-10 16:22:12 (7 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Cytat:

2017-12-09 16:14:33, hants napisał(a):
Cytat:

2017-11-24 15:50:30, Wielim napisał(a):
No widzisz masz szczęście . Ja mam jak byk napisane w liście za co gdzie i kiedy i jaki to paragraf , za poniżej 1.6 mm w oponie

Naprawdę??

Własnie zwróciłem uwagę na pewien mały szczególik. Minimalna wysokość bieżnika w jednośladzie to 1mm a nie 1.6mm...

dokladnie na liscie z policji jest napisane:
"alleged offence use a pasenger vehicle with tyres with insufficient tread - less than 1.6mm Contrary to regulation 27(4) of the Road Vehicles (Construction and Use) Regulations 1986 , section 41A of the Road Traffic Act 1988 and Schedule 2 to the Road Traffic Offenders Act 1988"

Do góry stronyOffline

mieciukabareciu

Post #8 Ocena: 0

2019-02-17 18:31:21 (6 lat temu)

mieciukabareciu

Mężczyzna

Z nami od: 17-02-2019

Witam, ostatnio dostałem mandat za parkowanie.
Wystawiła to prywatna firma nadzorująca ten parking. Powód dla mnie jest niejasny a wręcz uważam że otrzymałem go bezpodstawnie.
Powodem wystawienia mandatu jest: "Failed to clearly display a valid parking permit".
Permit miałem dobrze wypełniony,numery rejestracyjne również były prawidłowe wpisane oraz leżał w widocznym miejscu. Jedyną rzeczą do której ewentualnie można by było na siłę się uczepić to, to że wpisując numer rejestracyjny literkę "O" napisałem w taki sposób że minimalnie może przypominac literę "D". Koniec końcem oczywiście dokładnie nie wiem co wg wystawiającego mandat było nie tak w moim permicie. Dlatego też chce się odwołać i muszę wysłać pocztą tradycyjną list ponieważ innej opcji nie ma. W związku z tym bardzo proszę o pomoc w napisaniu takiego odwołania ponieważ mój angielski nie jest zbyt dobry a sama biurokracja i listy formalne są dla mnie czymś kompletnie obcym.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam serdecznie.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,