MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Housing Benefit

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 3 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

lulilu1

Post #1 Ocena: 0

2016-12-02 20:53:26 (9 lat temu)

lulilu1

Kobieta

Z nami od: 03-09-2016

SweetLiar no tobie się nie opłaca to nie bierzesz- gorzej jak nadgodziny są obowiązkowe i wyboru nie masz...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Wielim

Post #2 Ocena: 0

2016-12-02 20:55:03 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Nie nogę się doczekać aż będę pracować self employed, ile bym nie zarabiał celowo będę obnizal dochody by płacić jak najmniejsze podatku i nie po to by mieć więcej tylko po to by jak najmniej wpłacić do zlodziejskiej kasy która przyznaje house benefity i child credity dzieciorobom które okradają mnie od 10 lat odkąd tu jestem. A jak kiedyś ktoś mnie złapie to powiem wszystko ci myślę o tym systemie popier.. do reszty. Utrzymujacego armię nierobów i patologi społecznej która rodzi następne pokolenie wychowane w tej samej patologi. Będę skrupulatnie kłamał i dawał wszystko swoje dziecku, bo to ja na nie ciężko pracuje a nikt mi nigdy nic nie dał. Powiem więcej , wolałbym spalić pieniądze z moich podatków niż żeby one szły na te wsyztkie patologie

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 02-12-2016 20:55 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2016-12-02 20:55:18 (9 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

bez sensu to jest to ze 90% wszystkich pieniedzy na swiecie nalezy do 10 %ludzi

a pozostale 10% do calej reszty ...

Do góry stronyOffline

lulilu1

Post #4 Ocena: 0

2016-12-02 21:13:35 (9 lat temu)

lulilu1

Kobieta

Wielim człowieku jak się będziesz tak żołądkował to na leczenie będziesz musiał to kasę przeznaczyć;) ja raz w życiu coś dostałam- moja matka zawsze wychodziła z założenia,że lepsze wakacje solo w ciepłych krajach niż nauka języka dla dziecka,ubrania dla dziecka, hobby dziecka ,studia,ślub etc etc do wszystkiego z mężem dochodziliśmy sami i jak w końcu dostałam mieszkanie po cioci świeć Panie nad jej duszą to podatek od spadku sprawił,że trzeba je było sprzedać ( żeby spłacić dług) następnie podatek od sprzedaży zeżarł reszte która została i na następne nie starczyło;) dostałamnajpierw wylewu,potem zawału a potem obiecałam sobie solennie nigdy od żadnego państwa nie oczekiwać sprawiedliwości i logiki...przyrzeczenia dotrzymuje- nawet słuchając nerwowego podliczania wysokości pobieranych benefitów-bo jak nie daj Bóg przekroczą 20 k rocznie to utną- nie przekroczyły było 19500...

Do góry stronyOffline

AgentOrange

Post #5 Ocena: 0

2016-12-02 22:00:51 (9 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

2016-12-02 20:05:45, lulilu1 napisał(a):
a tak na poważnie- jestem w stanie to zrozumieć - ja mogę pracować wyłącznie na pół etatu- z duuużym wysiłkiem w stronę organizacji czasu i poświęceniem ze strony męża( zakładając ,że będzie spał po 4 godziny na dobę) -mając dwójkę dzieci dochód z child tax credit byłby większy niż wypłata za pół etatu-zakładając,że nie ktoś nie ma potrzeby socjalizowania się i samorealizacji-ewentualnie samorealizuje się w roli matki i gospodyni domowej ...ktoś do chusteczki te dzieci powinien wychowywać nie?

Jak kogoś nie stać na utrzymanie dzieci to ich nie robi. Ale widocznie niektórzy zamiast mózgu używają macicy.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2016-12-02 22:18:10 (9 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

kierujac sie ta zasada powinnismy sobie kupic jakas dobra wedke i proce na wiewiorki zeby bylo co jesc na emeryturze na ktora nie bedzie komu pracowac

ostatnio robert gwiazdowski wypowiadal sie na temat obnizenia wieku emerytalnego w pl i szlo to mneij wiecej tak:

dobrze ze pis obnizyl wiek emerytalny bo przyrost naturalny jest tak maly ze system emerytalny i tak padnie i lepiej zeby to sie stalo wczesniej niz pozniej

wiem ze to zadna nowosc i pawlak mowil juz o tym dawno temu ;)

Do góry stronyOffline

lulilu1

Post #7 Ocena: 0

2016-12-02 22:33:23 (9 lat temu)

lulilu1

Kobieta

czy to do mnie aluzja a propos posiadania dzieci czy jestem przewrażliwiona?

Do góry stronyOffline

tomeko2

Post #8 Ocena: 0

2016-12-02 22:48:40 (9 lat temu)

tomeko2

Mężczyzna

Z nami od: 14-10-2009

Takie przyslowie jest " jak daja bierz jak bija spier..."
Jak sie komus nie podobaja zasady jakie obowiazuja w uk to po co tu siedzi i tylko marudzi i dowala kazdemu
Zreszta teraz i w polsce jest 500 zl wiec jak wroci to tez bedzie narzekac
Ciezka prace mozna zmienic na lekka , ale wciaz trzeba placic podatki i nie mozna decydowac na co one pojda , zal mi jak ktos tak lamentuje cale zycie

Do góry stronyOffline

lulilu1

Post #9 Ocena: 0

2016-12-02 22:53:49 (9 lat temu)

lulilu1

Kobieta

no więc ja też wychodzę z takiego założenia- w swoim kraju mogę ewentualnie utyskiwać na zasady panujące ale żeby narzekać na politykę kraju w którym jestem dobrowolnym gościem...? hmm chyba nie halo ,szczególnie,że nie mówimy tu o wyłudzeniach czy oszustwach ale korzystaniu z tego co przysługuje , chyba nie znam nikogo kto na propozycje pieniędzy powie- a nie dziękuję wolę sam zarobić...

Do góry stronyOffline

lulilu1

Post #10 Ocena: 0

2016-12-02 22:58:49 (9 lat temu)

lulilu1

Kobieta

i takie myślenie życzeniowe kolega prezentuje-jak kogoś nie stać to nie robi- ależ robi proszę Pana,robi -to,że Pan tak by chciał nie znaczy,że tak jest,nie znaczy też,że będzie...i najwidoczniej to używanie macicy zamiast mózgu na dobre wychodzi- bo żyją sobie z twoich podatków , natomiast ty używający mózgu ich utrzymujesz...

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,