MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wyrzuceni z pokoju

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

franio11

Post #1 Ocena: 0

2016-08-17 14:04:30 (9 lat temu)

franio11

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-05-2015

Ada, no myślałem ze to jeden z tych co wynajmuje bez umowy całe domy na pokoje. itd.
z opisu w sumie nie wynika. ale jest napisane ze sa wyrzuceni.

owszem w Londynie trochę inna piłka jest, a podobno niedobór mieszkań duży.
ale też nie mów ze tylko dlatego ze ma sie pracę ale np. małe oszczędnosci to nikt juz nie pomoże z coincilu? przeciez sa specjalne nieruchomości od housing association tylko dla pracujących.

p.s. Krkan, ale te ceny z londynu a tej stronce co podlinkowałeś.
głowę urywa 650 za mc za pokój. fiu fiu u mnie 1bed flat nowe lub po remoncie, centrun, tyle ze plus rachunki jeszcze.

[ Ostatnio edytowany przez: franio11 17-08-2016 14:09 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AgentOrange

Post #2 Ocena: 0

2016-08-17 15:15:17 (9 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

ale też nie mów ze tylko dlatego ze ma sie pracę ale np. małe oszczędnosci to nikt juz nie pomoże z coincilu? przeciez sa specjalne nieruchomości od housing association tylko dla pracujących.

Zapomnij! W Hounslow rodzina małym dzieckiem dostaje pomoc z councilu w rodzaju "pomożemy Ci znaleźć landlorda który akceptuje lokatorów z zapomogami". Możesz dostać zastepczy lokal -- 100 mil od Londynu na północ ;)

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2016-08-17 19:42:30 (9 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2016-08-17 14:04:30, franio11 napisał(a):

sa specjalne nieruchomości od housing association tylko dla pracujących.

Podaj link, napewno przyda sie wielu osobom....mialyby stac mieszkania czy nawet domy puste, szkoda zeby sie marnowaly.
Ada

Do góry stronyOffline

Kasia909

Post #4 Ocena: 0

2016-08-18 11:05:31 (9 lat temu)

Kasia909

Kobieta

Z nami od: 06-02-2016

Mam troche podobny problem . Swoja sytuacje niedawno opisywalam ale w skrocie. Mieszkam z mezem i dwojka pociech u znajomego. Nie ma nas na umowie, my placimy na pol rachunki z kolega poczta przychodzi tu na nas. Niestety kolega dostal wypowied

Do góry stronyOffline

AgentOrange

Post #5 Ocena: 0

2016-08-18 11:24:30 (9 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

2016-08-18 11:05:31, Kasia909 napisał(a):
Mam troche podobny problem . Swoja sytuacje niedawno opisywalam ale w skrocie. Mieszkam z mezem i dwojka pociech u znajomego. Nie ma nas na umowie, my placimy na pol rachunki z kolega poczta przychodzi tu na nas. Niestety kolega dostal wypowied

Zacznij szukać nowego mieszkania...

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2016-08-18 11:30:46 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Juz dostala taka rade w poprzednim watku.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

LondonCalling

Post #7 Ocena: 0

2016-08-18 16:31:16 (9 lat temu)

LondonCalling

Kobieta

Z nami od: 27-10-2012

Cytat:

2016-08-17 07:15:59, Adacymru napisał(a):
Co sugeruje wam ze wynajmuje nielegalnie? Sa nawet specjalne ulgi dla wynajmujacych pokoje kiedy niezaleznie od innych dochodow mozna bez zglaszania i odprowadzania podatku zarobic 4200 na rok.
Zasady wynajmu dla lodgers sa takie a nie inne i bledem bylo decydowanie sie na taki sposob wynajmu bez rozeznania jakie maja prawa (a jest ich niewiele).

Jesli nie deklaruje, to nie odprowadza podatku! Tylko w taki sposob mozna go podreczyc zglaszajac zamieszkanie w lokalnym concil'u.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2016-08-18 18:04:49 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Tylko Polacy tak mysla, jak komus dokopac i zglosic do Urzedu nie znajac nawet faktow. Co ciekawe, w sytuacjach, gdzie jest to wrecz zalecane, nagle mowia, ze to donoszenie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2016-08-18 18:09:02 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Nie zawsze jest konieczność zgłaszania wynajmu pokoju.
Nie zawsze jest konieczność odprowadzania podatku od tego.

Można też nie zgłaszać, ale podatek odprowadzać.

Tak czy inaczej, bzdura.

Prawo jest takie ze jeżeli wynajmujesz pokój u siebie w domu to masz prawo wypowiedzieć taką umowę, z tygodniowym wyprzedzeniem.
Czy chciała byś zeby ktoś ci siedział na głowie przez wiele lat, aż sie łaskawie wyprowadzi?

Facet postąpił fer i zgodnie z prawem. Dał tydzień.

Więc nie rozumiem, po co tracić czas i zamiast skupić się na szukaniu innego lokum, to szukać nie wiadomo czego.

Mieszkając w pokoju raczej nie trzeba organizować gigantycznej przeprowadzki, pakujesz walizkę i wychodzisz skoro cię nie chcą. Znalezienie pokoju nie jest czymś niesamowicie czasochłonnym, wyżej dałem kilka liknków, a przecież po wpisaniu w google i podaniu kodu pocztowego znajdzie sie tysiace ofert.

W czym problem? Ludzie skupcie się na tym żeby sobie ułatwiać życie i nie tracić czasu na pierdoły i robienie komuś pod górkę. Bo to do niczego nie prowadzi.

I co, nawet zakłądając że odwlecze sie czas wyprowadzki, bo przecież to tylko kwestia czasów. To mieszkanie w takim klimacie i nerwówie, bo wracając z pracy nie wiesz czy klucz będzie pasował czy nie...
I zamiast wracać do domu by odpocząć to się denerwować.
PO CO?!
No chyba że macie tak nudne życie że szukacie dodatkowych wrażeń i atrakcji, typu walizki za drzwiami lub w storage i wymienione zamki pod waszą nieobecność.
I wtedy dopiero są jaja, bo szukanie pokoju w ciągu kilku godzin zamiast dni.

Jeszcze raz.
JAKO LOGER wynajmujący pokój praktycznie nie ma się żadnych praw.
Jest się po prostu gościem.

Cytat:

2016-08-18 18:04:49, Richmond napisał(a):
Tylko Polacy tak mysla, jak komus dokopac i zglosic do Urzedu nie znajac nawet faktow. Co ciekawe, w sytuacjach, gdzie jest to wrecz zalecane, nagle mowia, ze to donoszenie.

No właśnie....
*THUMBS UP*

Cytat:

2016-08-17 14:04:30, franio11 napisał(a):

p.s. Krkan, ale te ceny z londynu a tej stronce co podlinkowałeś.
głowę urywa 650 za mc za pokój. fiu fiu u mnie 1bed flat nowe lub po remoncie, centrun, tyle ze plus rachunki jeszcze.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>franio11</i> 17-08-2016 14:09 ]

Z tego co wiem pokoje chodzą standardowo od 120-160 funtów za tydzień. Zależy od lokalizacji, standardu itd.

No ale pewnie u ciebie 3 Bed House wynajęcie w całości to koszt kilkuset funtów, a np na Acton, 2 bed House fakt ze ogromy living, garaż i zrobione w nowoczesny wypasiony design, 35000 funtów. Drugi dom 4 Bed, stary dom koło Kew Br, nic szczególnego poza dużą kuchnią. Po prostu stary dom. podobno tanio wynajeli bo niecałe 4000 na miesiac. Ja wynajmuję fajny domek 3 bed house z garażem.
zacząłem od 950 na miesiac teraz płącę 1000, ale mam szczęście bo landrod już dawno spłacił kredyt mieszka w Hiszpanii, ma tu jeszcze kilka innych domów, jeden córki sprzedali przed wyprowadzką i ma wyrąbane. Ale teraz w sąsiednich domach w gorszym standarcie trudno znaleźć coś poniżej 1500.
natomiast niecałe 3 km, przy stacji kolejowej są bloki, a w nich porobili dosłownie gołębniki. Sypialnia dopasaowana do łóżka, a living taki że z sofy można sobie przełaczać TV bez pilota. :))) Trochę przesadzam, ale dziupla. Sąsiad to wynajmuje po 1100, a 2 bed w tym samym bloku za 1300-1400

Wracając na Acton, przy samej stacji metra, wieżowiec. 1 bed, już tam nie jeżdzę bo nie mogę robić ze swojej maszyny carpetów i oddałem koledze tą agencje, ale ostatnio jak tam byłem 2 lata temu to za 1 bed klitka płacili 1500.

A jeszcze mi się przypomniał jeden dom. Flat na elingu. Tuż przy schopping center. wykrojony z domu. Sypialnia dosłownie taka że koło łożka z jednej strony miejsca tylko na 1 nogę, nakastnik się nie mieści. Z sypialni długim ciasnym korytarzykiem do livingu, living 3 x 3,5 plus kuchenna wysepka, wąski pasek może na metr koło kuchni. Ten flacik został kupiony z tego co pamiętam za 2 miliony funtów. Do wynajęcia już nie pamiętam ceny ale aż mi się nogi ugieły, bo nic szczególnego, zwykła norka.
I uwierzyć nie mogłem. Flat został wynajęty zanim skończyli go malować. My specjalnie musieliśmy reorganizować klientów żeby tam pojechać bo się ludzie chcieli wprowadzać na już. Więc malarz jeszcze latał z pędzlem, a my już dywany harataliśmy :>

I takich przykłądów mógłbym dawać mase, wiele z nich jest wręcz absurdalna. No ale skoro ludzie wynajmują to ceny rosną....

Podsumowując. Przy takich cenach kupna / wynajmu nie jest dziwne że pokój kosztuje 150 na tydzień. I nie ma co porównywać Londynu do innych rejonów.
*DONT_KNOW*
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Kasia909

Post #10 Ocena: 0

2016-08-18 21:31:25 (9 lat temu)

Kasia909

Kobieta

Z nami od: 06-02-2016

Niestety nie zdarzylismy uzbierac kasy na wynajem obliczylismy ze potrzebujemy 1800 £ (kaucja, pierwszy czynsz, oplacenie agencji) . Maz nie ma szansy na kredyt no chyba ze chwilowka porzyczą 1000 oddajesz 1700 :/ w councilu nic nie pomoga bo nie mam insurance number ( do dwoch tyg dostaniemy ) wtedy zaloguje sie na chome choice plus.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,