MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mandat southeastern.

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Keifr93

Post #1 Ocena: 0

2016-08-05 21:29:29 (9 lat temu)

Keifr93

Mężczyzna

Z nami od: 05-08-2016

Witam. pół roku temu otrzymałem mandat w wysokości 20f za jazdę pociągiem 1 przystanku bez biletu. wracałem po nocce z pracy i akurat nie miałem ze sobą pieniędzy na bilet. po tygodniu wróciłem do Polski i jestem do teraz.. W przyszłym miesiącu mam wracać do UK i przypomniał się niezapłacony mandat.. nie mam kontaktu z ludźmi ze starego adresu zamieszkania.. Chciałem zapłacić mandat na stronie https://apps1.raspberrysoftware.com/gag/olpayment/
wpisując numer mandatu i nazwisko wyskakuje mi " You are not able to make a payment for this ticket" i nie wiem o co chodzi... znalazłem gdzieś na mailu jak znajomy wysłał mi kilka miesięcy temu, że mam do zapłaty do 9 marca 567f prawdopodobnie od firmy windykacyjnej... lecz nie znam nazwy firmy, nie mam namiarów do nich.. zupełnie nic.. nawet nie wiem jak teraz moge zapłacić ten mandat... z tego co wiem rośnie do 1000f a potem do 3 miesięcy aresztu grozi ? mógłby ktoś pomóc ?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: +1

2016-08-05 22:01:28 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Zadzwon do Southeastern i zapytaj sie co robia z tymi niezaplaconymi karami, dowiesz sie jaka firma przejela.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Keifr93

Post #3 Ocena: 0

2016-08-05 22:31:37 (9 lat temu)

Keifr93

Mężczyzna

też o tym myślałem... a nie orientuje się ktoś, czy mogę mieć jakieś nieprzyjemności z tym związane gdy przybędę do UK ? ? ktoś mi na konto w banku siądzie czy jak ? lepiej poznać windykacje i samemu sie do nich odezwać z chęcią spłaty czy może czekać... tylko na co. ?

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #4 Ocena: -1

2016-08-06 07:13:10 (9 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2016-08-05 21:29:29, Keifr93 napisał(a):
Witam. pół roku temu otrzymałem mandat w wysokości 20f za jazdę pociągiem 1 przystanku bez biletu. wracałem po nocce z pracy i akurat nie miałem ze sobą pieniędzy na bilet. po tygodniu wróciłem do Polski i jestem do teraz.. W przyszłym miesiącu mam wracać do UK i przypomniał się niezapłacony mandat.. nie mam kontaktu z ludźmi ze starego adresu zamieszkania.. Chciałem zapłacić mandat na stronie <a href="https://apps1.raspberrysoftware.com/gag/olpayment/" target="_blank" target="_new">https://apps1.raspberrysoftware.com/gag/olpayment/</a>
wpisując numer mandatu i nazwisko wyskakuje mi " You are not able to make a payment for this ticket" i nie wiem o co chodzi... znalazłem gdzieś na mailu jak znajomy wysłał mi kilka miesięcy temu, że mam do zapłaty do 9 marca 567f prawdopodobnie od firmy windykacyjnej... lecz nie znam nazwy firmy, nie mam namiarów do nich.. zupełnie nic.. nawet nie wiem jak teraz moge zapłacić ten mandat... z tego co wiem rośnie do 1000f a potem do 3 miesięcy aresztu grozi ? mógłby ktoś pomóc ?

Dostalem mandat i szybciutko, na zlosc niemieckim rajduzom o nim zapomnialem?
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Keifr93

Post #5 Ocena: 0

2016-08-06 10:31:51 (9 lat temu)

Keifr93

Mężczyzna

Cytat:

2016-08-06 07:13:10, tomaszzet napisał(a):
Cytat:

2016-08-05 21:29:29, Keifr93 napisał(a):
Witam. pół roku temu otrzymałem mandat w wysokości 20f za jazdę pociągiem 1 przystanku bez biletu. wracałem po nocce z pracy i akurat nie miałem ze sobą pieniędzy na bilet. po tygodniu wróciłem do Polski i jestem do teraz.. W przyszłym miesiącu mam wracać do UK i przypomniał się niezapłacony mandat.. nie mam kontaktu z ludźmi ze starego adresu zamieszkania.. Chciałem zapłacić mandat na stronie <a href="https://apps1.raspberrysoftware.com/gag/olpayment/" target="_blank" target="_new">https://apps1.raspberrysoftware.com/gag/olpayment/</a>

Dostalem mandat i szybciutko, na zlosc niemieckim rajduzom o nim zapomnialem?

czytać ze zrozumieniem nie potrafisz ? odpowiedzieć też nie ? więc się nie udzielaj. Wróciłem z niezapłaconym pierwszym i jedynym w życiu mandatem i nie ważne jest to... czy zrobiłem to specjalnie czy nie... forum i temat jest po to by sobie pomagać a nie nabijać posty i się wymądrzać nie wnosząc nic sensownego do tematu..

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: +1

2016-08-06 11:37:02 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Nie, na granicy nikt Cie nie zatrzyma, ale jak tylko uaktualnisz adres w banku i w agencjach kredytowych pojawi sie nowy, to windykacja sama Cie znajdzie.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Keifr93

Post #7 Ocena: 0

2016-08-06 12:37:14 (9 lat temu)

Keifr93

Mężczyzna

Cytat:

2016-08-06 11:37:02, Richmond napisał(a):
Nie, na granicy nikt Cie nie zatrzyma, ale jak tylko uaktualnisz adres w banku i w agencjach kredytowych pojawi sie nowy, to windykacja sama Cie znajdzie.

A co wtedy ? można rozłożyć mandat jakoś na raty ? boje sie, że zabiorą mi większość 1 wypłaty lub o wiele gorsze scenariusze...

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: +1

2016-08-06 13:17:28 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Nikt nie wejdzie Ci na pensje, to nie alimenty w Polsce. Mozesz splacac na raty. Jak Cie tylko zlokalizuja, to zaczna zasypywac Cie poczta. Mozesz sprobowac dogadac sie, zeby zaplacic mniejsza kwote, tlumaczac sie nieobnecnoscia w kraju i brakiem mozliwosci wczesniejsze zaplaty.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Keifr93

Post #9 Ocena: 0

2016-08-06 13:23:51 (9 lat temu)

Keifr93

Mężczyzna

Okej.. Czyli nie ma takiej tragedii jak sądziłem ? można normalnie się dogadać co do spłaty nawet po pół roku ?

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,