MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kilka pytań o travelcard.

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

hubi97

Post #1 Ocena: 0

2016-08-02 11:23:04 (9 lat temu)

hubi97

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2016

Witam,
Za parę dni jadę na tydzień do Londynu. Moim głównym środkiem transportu będzie komunikacja miejska dlatego kupiłem 7-dniowe travelcards na strefę 1-2. Do podróżowania używał będę telefonu z internetem i aplikacji citymapper. Rano ląduje w Stansted i będę musiał dostać się w okolice Stoke Newington i mam kilka pytań z tym związanych ponieważ nigdzie nie mogłem znaleść informacji w internecie. Aplikacja podpowiada mi aby skorzystać z linii "Abellio Greater Anglia" i z lotniska dojechać nią do Tottenham hale. Rozumiem że podróżowanie pociągami nie jest wliczone w cenę travelcard? Czy nie będzie problemów z kupieniem biletu na miejscu i ile mógłby on kosztować? Na ich stronie widziałem że chcą za ten przejazd 18GBP co jest dla mnie lekką przesadą. Citymapper podpowiada jeszcze że można skorzystać z autobusów linii A8 i A2 i według niego będzie to kosztowało 1,5GBP. Orientuje się ktoś w jaki sposób jeżdżą te autobusy? Słyszałem że przejazdy autobusami z travelcards są zawsze darmowe bez względu na strefę.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2016-08-02 11:28:53 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Stansted jest poza Londyn, wiec musisz zapalcic za dojazd do londynskich stref metra 1-2.

Wszystkie srodki transportu sa wliczone w podrozowanie na Travel Card, ale w obrebie stref 1-2. Autobusami mozna podrozowac we wszystkich strefach londynskich, jesli sa obslugiwane przez TfL. (Transport for London).
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

liv103

Post #3 Ocena: 0

2016-08-02 21:42:30 (9 lat temu)

liv103

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Najprosciej kupic bilet Na autobus Stansted-Stratford ,koszt chyba 6£ moze teraz troche wiecej.Ze Stratford latwe polaczenie do Stoke Newington I mozna uzyc Oyster card albo travel card ,bedzie Na pewno doplata Za 3 strefe.A I proponuje zamiast aplikacji w telefonie zakupic a-z kosz niewielki a mozna z ta ksiazeczka dotrzec wszedzie .

Do góry stronyOffline

frais02

Post #4 Ocena: 0

2016-08-03 16:54:23 (9 lat temu)

frais02

Kobieta

Z nami od: 31-07-2016

ze Stansted na Tottenham zapłacisz jakieś 15 f za pociąg, a na Stoke Newington z Tottenham zajedziesz autobusem nr 76 jakieś 20-25 min, zależy od korków, przystanek na ten autobus to ten najbliżej dworca na Tottenham, bo koło dworca kolejowego jest zaraz autobusowy, powodzenia, autobusem na trawelkę chyba zajedziesz, ale nie wiem, czy przypadkiem Stoke Newington nie jest już 3 strefą, sprawdź
powodzenia i miłego pobytu

[ Ostatnio edytowany przez: frais02 03-08-2016 16:55 ]

Do góry stronyOffline

londonpool

Post #5 Ocena: 0

2016-09-14 21:24:51 (9 lat temu)

londonpool

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-05-2016

Czy posiadając na Oysterce travelkartę na strefy 1-4 mogę korzystać też z pociągów, na przykład GWR w obrębie tych stref (konkretnie chodzi mi o trasę Southall-Ealing Broadway)? Na stronie TFL jest jakoś dziwnie to napisane, tak jakby tylko pay as you go. Czy ktoś może potwierdzić, że okresowe travelcarty też uprawniają do korzystania pociągów w Londynie?
Da ya think I'm sexy?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2016-09-14 21:44:31 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Mozesz korzystac z pociagow, tramwajow, autobusow i co tam jeszcze wpadnie. Lodki na Tamizie licza sie oddzielnie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,