|
---|---|
marti3086 | Post #1 Ocena: 0 2016-06-14 14:15:35 (9 lat temu) |
Z nami od: 14-06-2016 Skąd: Cale uk |
Witam jestem mama niepelnosprawnego dziecka tu w Polsce nie ma ani mozliwoci ani perspektyw dla mojej corki zajecia ograniczaja sie do kilku godzin tygodniowo a na prywatne zajecia mnie nie stac.planujemy z partnerem wyjazd do wielkiej brytani gdyz tu rece mozna sobie urobic aby dziecko mialo normalne warunki do rozwoju mam na mysli zajecia rehabilitacje ale tez codzienne potrzeby oraz nauke dlatego moje pytanie czy jest wsród was ktos kto moglby pomoc w znalezieniu pracy oraz zakwaterowania gdyz oferty pracy przez internet nie zawsze sa prawdziwe i ryzykowane wiem ze takich tematow tu pelno jednak postanowailam napisac moze sa wsrod was osoby ktore wiedza cos w tym temacie i sa w stanie w jakis sposob pomoc pozdrawiam
|
kik1976 | Post #2 Ocena: 0 2016-06-14 14:25:38 (9 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
jaka rodzaju neipelnosprawnosc ma dziecko?
jesli juz, to niehc najpierw maz przejrzy np ogloszenia na polskich portalach w uk i bedzie potrzebowal jakies pol roku na zalatwienie podstawowych rzeczy. pozatym nei wiedomo co to bedzie w ciagu nablizszych 2 lat... Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
AgentOrange | Post #3 Ocena: 0 2016-06-14 14:52:34 (9 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Nie macie co jechac, zaraz sie wszystko skonczy bo UK wychodzi z UE - wlasnie przez to aby nie finansowac przyjezdnych ktorzy przyjezdzaja za darmo sie nawpychac.
|
NightFury | Post #4 Ocena: +1 2016-06-14 14:57:18 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Sie zastanawialam czy ludzie w Pl nie czytaja prasy, ogladaja telewizji...?
Cameron juz od miesiecy parska jadem i ogniem zionie na wlasnie takie postepowania emigrantow z Unii Europejskiej. Nie lepiej poczekac az sie wszystko unormuje? W te albo druga strone? Bo narazie to mozemy z fusow wrozyc i na to samo moze wyjsc... Music leads me through my life
|
marti3086 | Post #5 Ocena: 0 2016-06-14 16:22:07 (9 lat temu) |
nie zrozumcie mnie zle ja wcale nie chce pieniedzy od panstwa brytyjskiego gdyz juz tutaj w polsce corka otrzymuje pieniedze a w dwoch krajach nie mozna tego robic i nie mam zamiaru rezgnowac z tego tutj na rzecz uk bo nigdy nie wiadomo jak zycie sie potoczy chodzi mi bardziej o sama rehabilitacje mozliwosci rozwoju corki pomoc rehabilitantow pomoc opiekunek ktore w uk sa przy takich dzieciach na codzien chodzi mi typowo o rozwoj corki bo u nas tutaj nie ma nic chcemy oboje pracowac normalnie zarabiac pieniadze gdyz ja tez potrzebuje wyjsc do ludzi odetchnac a tutaj w polsce taka rodzina z dzieckiem nie otrzymuje zadnej pomocy aby matka mogla choc troche zrobic dla siebie
|
|
|
NightFury | Post #6 Ocena: +1 2016-06-14 20:02:10 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Zrozum ze na chwile obecna cieżko jest cokolwiek powiedziec.
Narazie wyglada to tak ze hulaj dusza piekła nie ma. Przyjeżdżajcie i od was zależy czy będzie dobrze czy złe. A za 9 dni możemy sie obudzić w takiej rzeczywistości ze Home Office wam każe zdawać test z angielskiego, będzie sie pytał o to czy macie prace i z czego zamierzacie żyć. Nie ma pracy? Do widzenia. Nie spełnicie możliwego obowiązku wizowego? Do widzenia. Poczekaj do wyniku referendum, wtedy będzie można coś powiedzieć. W końcu wojna nie toczy sie tylko o benefity ale tez o swobodny przepływ osób czyli emigrantów. Music leads me through my life
|
Adacymru | Post #7 Ocena: 0 2016-06-14 21:11:54 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Juz padlo pytanie, ale powtorze: o jakiej niepelnosprawnosci mowisz jesli chodzi o twoje dziecko i jakiej pomocy sie spodziewasz dla dziecka, bo to moze sie okazac ze trawa wcale nie jest bardziej zielona po tej stronie kanalu. Realia sa takie, ze caloetatowej opieki i rehabilitacji nikt nie wciska rodzinom osob niepelnosprawnych na dzien dobry, i poswiecenia rodzinnych opiekunow takich dzieci wcale nie sa tak sowicie wynagradzane jakby sie wydawalo. Duzo zalezy jaka niepelnosprawnosc i jakie oczekiwania masz, zeby nie organizowac emigracji na darmo.
Ada
|
marti3086 | Post #8 Ocena: 0 2016-06-15 20:08:13 (9 lat temu) |
dzieciece porazenie mozgowe czterokonczynowe w stopniu głebokim.co do jezyka znam biegle jestem po studiach chociz tyle udalo mi sie tutaj zrobic wiec nie jestem jakas tam glupia kobietka ktora nic nie umie tylko tutaj rodziny z takimi dziecmi zostawia sie samych bez zadnej pomocy wsparcia widokow na przyszlosc kiedys mieszkalam w angli i orientuje sie jak tam wszystko wyglada jesli chodzi o pomoc takim rodzinom i nie chodzi mi o pomoc finansowa tylko psychiczna i o pomoc zycia codziennego
|
marti3086 | Post #9 Ocena: 0 2016-06-15 20:11:11 (9 lat temu) |
tez pomimo tego iz mam takie dziecko chce sie rozwijac studia kosztowaly mnie wielu wyrzeczen nie bylo to proste je skonczyc ale udalo sie ale co z tego jak nie moge pojsc do pracy bo dwie godziny dziennie zajec ktore ma dziecko to co to jest nie ma przeciez pracy na dwie godziny a pracowac na wykwalifikowana opiekunke to sie mija z celem to wole ten czas sama poswiecic dziecku
|
Post #10 Ocena: 0 2016-06-15 21:45:41 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|