Str 13 z 13 |
|
---|---|
Anula1234 | Post #1 Ocena: 0 2021-03-21 08:31:13 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
@Wielim
Co do tych wielkich, kwadratowych donic poustawianych na ulicach to faktycznie porazka. Przez nie trafic na glownych drogach zrobil sie jeszcze wiekszy. Wczesniej byly powstawiane slupki i np pogotowie tracilo czas zeby to otworzyc, lub ominac itp. Ludzie byli tym oburzeni. Teraz te donice sa rozstawione, emergency moze przejechac ale wzamian zainstalowali kamery i na karach trzepia ogromne pieniadze.U nas dzielnica zebrala prawie £40k na prawnikow przeciwko council i beda z nimi walczyc, bo zrobili to bezprawnie. Ludzie licza na wygrana, dodam ze jest tez spore grono ktorym ten LTN (low traffic neighborhoods) sie podoba. |
PannaZMokraGlow | Post #2 Ocena: 0 2021-03-21 13:13:58 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Dzieki, Wielim.
Daavid, dzieki za link. Wedlug tych obstawianych szans, po Sadiq Khan sa ex-equo Shaun Bailey oraz Brian Rose. Poniewaz ja bardzo chce odsuniecia Sadiqa od urzedu, bede pewnie glosowac na Shauna lub na Briana. Bede musiala sie im obu poprzygladac. |
ListyzArni | Post #3 Ocena: 0 2021-03-21 13:33:05 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Dostałem właśnie ulotkę kandydatki na Burmistrza i formularz do zgłoszenia chęci glosowania przez pocztę ,ale :
Siedzę tu 6 lat, mam settled status , wiem,ze mogę oddawać glos w wyborach lokalnych,ale na Gospodarza miasta to chyba nie , chyba dopiero gdy będę mieć obywatelstwo ? |
PannaZMokraGlow | Post #4 Ocena: 0 2021-03-21 13:58:55 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-03-21 13:33:05, ListyzArni napisał(a): Dostałem właśnie ulotkę kandydatki na Burmistrza i formularz do zgłoszenia chęci glosowania przez pocztę ,ale : Siedzę tu 6 lat, mam settled status , wiem,ze mogę oddawać glos w wyborach lokalnych,ale na Gospodarza miasta to chyba nie , chyba dopiero gdy będę mieć obywatelstwo ? Mozesz mozesz na burmistrza wlasnie ![]() |
ListyzArni | Post #5 Ocena: 0 2021-03-21 14:09:52 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: PannaZMokraGlowa napisał(a): Mozesz mozesz na burmistrza wlasnie ![]() Dzięki.Cieee cholerka ,to zapoznam sie z kandydatami. Czy to prawda,ze jako już zarejestrowany wyborca (od poprzednich wyborów ),gdybym nie poszedł głosować, to jest za to kara finansowa ? [ Ostatnio edytowany przez: ListyzArni 21-03-2021 14:12 ] |
|
|
Wielim | Post #6 Ocena: 0 2021-03-21 16:19:01 (4 lata temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Anula1234 I bardzo dobrze ludzie powinni sie sadzic z councilami . To ze te LTN sa nielegalne to wiadomo z ostatniej decyzji sądu , sprawa sprzed kilku tygodni , najwieksze zwiazki taksowkarskie w Londynie UTAG i LTDA podaly City of London i TFL do sądu za ustawienie bus gatesow na Bishopsgate w City i wylaczenie z nich licencjowanych taxi . Oczywisci zwiazki wygraly , bus gate uznano za nielegalne , ale oczywiscie , oczywiscie TFL mogl apelowac i to zrobil , ale sedzie powiedzial ze wszelkie apelacje sa bezzasadne bo tfl i tak przegra. Ale wiadomo grają na czas i wprowadzają nowe i nowe zakazy i zamknięcia drog . Wiedza ze po przegranej apelacji beda w czarnej du...
|
PannaZMokraGlow | Post #7 Ocena: 0 2021-03-21 19:15:30 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-03-21 14:09:52, ListyzArni napisał(a): Cytat: PannaZMokraGlowa napisał(a): Mozesz mozesz na burmistrza wlasnie ![]() Dzięki.Cieee cholerka ,to zapoznam sie z kandydatami. Czy to prawda,ze jako już zarejestrowany wyborca (od poprzednich wyborów ),gdybym nie poszedł głosować, to jest za to kara finansowa ? [ Ostatnio edytowany przez: <i>ListyzArni</i> 21-03-2021 14:12 ] A skad takie informacje? ![]() |
sqlserver | Post #8 Ocena: 0 2021-03-21 20:20:59 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Karę można dostać za nie zgłoszenie się do spisu wyborców i później za niepoświadczenie albo poświadczenie nieprawdy, kara standardowa do £1K
Samo głosowanie nie jest obowiązkowe, jak już się zdecydujesz nie musisz tam chodzić, wystarczy zgłosić chęć głosowania korespondencyjnego i głosować pocztą moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
ListyzArni | Post #9 Ocena: 0 2021-03-21 21:52:33 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-03-21 20:20:59, sqlserver napisał(a): Karę można dostać za nie zgłoszenie się do spisu wyborców i później za niepoświadczenie albo poświadczenie nieprawdy, kara standardowa do £1K Samo głosowanie nie jest obowiązkowe, jak już się zdecydujesz nie musisz tam chodzić, wystarczy zgłosić chęć głosowania korespondencyjnego i głosować pocztą Ok, czyli ani osobiste, ani korespondencyjne nie jest obowiązkowe. Pytałem, bo w pracy powiedzieli,ze jak już pierwszy raz się zgłosiłem (wiec jestem w spisie wyborców na wieki wieków) i brałem udział w wyborach,to teraz w każdych (spis ludności tez) muszę wziąć udział, bo inaczej dostane kare 1k ... Info o karach [ Ostatnio edytowany przez: ListyzArni 21-03-2021 21:56 ] |
PannaZMokraGlow | Post #10 Ocena: 0 2021-05-08 14:55:23 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Wczesnym popoludniem dzisiaj Sky opublikowalo:
Seven of the 14 London mayoral constituencies have declared results so far, with the rest due to complete counts by Saturday evening. So far Mr Khan has secured 487,104 first preference votes compared with Shaun Bailey's 462,837 Na razie Bailey nie spisuje sie tak slabo jak prognozowano... Polowa okregow wyborczych na burmistrza Londynu na razie opublikowala glosy. |