MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wyjazd z Doncaster do Londynu....Tak czy nie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 5 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gosiaa89

Post #1 Ocena: 0

2016-03-11 20:41:05 (9 lat temu)

gosiaa89

Kobieta

Z nami od: 03-10-2013

Mam wrazenie, ze autorka watku zupelnie ignoruje wszystkie wypowiedzi i pytania, ktore nie sa po jej mysli. Doncaster piekny nie jest, ale sa inne duze miasta na polnocy, na dodatek tansze niz Londyn.

Co do pracy, jesli szukacie pracy przez agencje to wszedzie bedzie tak samo. A jesli szukanie polega na rejestracji w agencji i czekaniu na ofety, to nie dziwie sie ze nic ciekawego nie mozecie znalezc. Przy zmianie pracy przejrzalam setki ogloszen i wyslalam mnostwo CV zanim udalo mi sie dostac interview.
Tez mysle o Londynie w dalekiej przyszlosci, bo maja najwiecej ciekawych ofert pracy w moim zawodzie, ale na pewno nie zdecydowalabym sie na to teraz.
Moze tez warto najpierw pomyslec o znalezieniu pracy a potem przeprowadzce?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2016-03-11 21:00:59 (9 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

a dlaczego nie teraz ?
londyn fajna opcja sam tez chetnie bym tam zamieszkal gdzies na uboczu ale koszty zycia w moim wypadku sa za duze
podziwiam u was ten hurra-optymizm bo sposob w jaki chcecie to zrobic ale szkoda zebyscie sie wytrzepali z zaoszczedzonych pieniedzy..
ja na miejscu twojego faceta wysylalbym cv na tony gdzie sie da jezeli. glownym powodem przeprowadzki jest lepsza pracw nie miejsce zamieszkania
a w bristolu nie mielibyscie szans na prace waszych marzen? ladne miasto polecam i nie tak drogie jak londyn

Do góry stronyOffline

tomeko2

Post #3 Ocena: 0

2016-03-11 21:03:02 (9 lat temu)

tomeko2

Mężczyzna

Z nami od: 14-10-2009

Co w tym Londynie jest takiego? byłem turystycznie dwa razy spoko fajnie ale żeby tam mieszkać to porażka chyba że ktoś zarabia bardzo dużo i lubi takie wielkie miasto to ok, ja teraz to wolę do Blackpool pojechać na weekend bo bezpieczniej.
Mieszkam na północy, że zwykłej pracy mam swój dom w małej miejscowości gdzie 99 % to biali, niemam parcia na kasę średnia to 19 k w zupełności starcza na dobre życie
Depresję można mieć wszędzie napewno jakbym miał zapłacić za dom ponad 1k...

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #4 Ocena: 0

2016-03-11 21:06:00 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

W Blackpool bezpiecznie *THUMBS UP*:-]*ROFL*

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 11-03-2016 21:06 ]

Do góry stronyOffline

NieCzarnyKot

Post #5 Ocena: 0

2016-03-11 21:18:38 (9 lat temu)

NieCzarnyKot

Kobieta

Z nami od: 05-08-2013

Nie mozecie po prostu wysylac CV na prace w Londynie, Ty do dentysty, Twoj chlopak do pracy w IT, jak bedzie interview to sie do Ldn przejechac, jak bedzie oferta prac to do Londynu przeprowadzic? Bo nie rozumiem rozterek troche. Malo ktory pracodawca, ktory szuka kogos ''professional'' odrzuci odrzuci kandydata do pracy w IT tylko dlatego ze ten meiszka w Yorkshire czy gdzies. Mowisz ''relocation ok'' i tyle
"Niech na Ziemi będzie przyjemnie, niech to się zacznie ode mnie."

Do góry stronyOffline

tomeko2

Post #6 Ocena: 0

2016-03-11 21:20:15 (9 lat temu)

tomeko2

Mężczyzna

Z nami od: 14-10-2009

Heh to nie o tym temat ale raczej niechcialbym mieszkać w stolicy jak i w Blackpool, tak dużych mieszanek kulturowych raczej nie lubie

Do góry stronyOffline

gosiaa89

Post #7 Ocena: 0

2016-03-11 21:22:16 (9 lat temu)

gosiaa89

Kobieta

Z nami od: 03-10-2013

Cris, jesli to pytanie do mnie, to dlatego bo jeszcze nie mam wystarczajecego doswiadczenia. Musze poczekac, dokonczyc ACCA, wtedy moge liczyc na powazne oferty. Moze uda sie zalapac na ACA approved pracodawce, wtedy moglabym isc w kierunku forensic accounting :)
Jak narazie, tak samo jak u Ciebie koszty sa za duze. Nie moglabym zyc na takim samym poziomie, do ktorego przyzwyczailam sie tutaj na polnocy, a nie chce obnizac sobie standardow :D

Do góry stronyOffline

Kierownik_Pocia

Post #8 Ocena: 0

2016-03-11 21:40:22 (9 lat temu)

Kierownik_Pociagu

Mężczyzna

Z nami od: 02-10-2015

Cytat:

2016-03-11 21:06:00, Wielim napisał(a):
W Blackpool bezpiecznie *THUMBS UP*:-]*ROFL*

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Wielim</i> 11-03-2016 21:06 ]

Taaa chyba na Pleasure beach :-]
Ludzie są jak oczy widzą innych, siebie nie.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2016-03-11 21:48:24 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

relly

Post #10 Ocena: 0

2016-03-12 18:52:10 (9 lat temu)

relly

Z nami od: 01-01-1970

Cytat:

2016-03-11 20:22:33, GRZEGORZ69 napisał(a):
Cytat:

2016-03-11 19:46:13, ludzik50 napisał(a):
Z tego co przeglądam to nawet w Doncaster są oferty i w IT jak i na pomoc stomatologa- jeśli szuka się pracy tylko w agencji pracy tymczasowej to ciężko o normalne zajęcie- do wyboru faktycznie tylko magazyny.
Przeprowadzka do Londynu bez konkretnego dobrze płatnego (60k plus na osobę ) zawodu to jakieś nieporozumienie- a przekonanie rodaków że w Londku zarobią więcej jest zabawne- w mojej firmie mamy managerów ze stawką 55k a najwyżej opłacanym jest network architect ze stawką 120k na rok- nikt z nich nie chce się ruszyć do Londynu bo musieliby konkurować z ogromną ilością ludzi i prawdopodobnie pracować za MNIEJ niż w Redditch czyli na końcu świata :D

Co ty mozesz wiedziec o Doncaster,ogloszen jest full,agencja ciebie rekrutuje i kaze czekac do usranej smierci,moze kiedys ktos zadzwoni i zproponuje prace na pralni za 200f tygodniowo,ewentualnie w tesco pod telefonem kaza czekac na sms,jak jest luka to wpadasz na dzien czasu a pozniej siedzisz miesiac w domu,przestanie w koncu pieprzyc bzdety,ja i moi znajomi przerabialismy to na wlasnej dupie,chcez robic za parobka w rzezni to ci powiem, ze rowniez przyjmuja,stoisz w wodzie i w zimnie,chcesz isc do marchewek tez rusek przyjmuje,chcesz isc na pieczarki rowniez jest praca,magazyny no pwenie ,ze mozna pracowac ale 10 mil od Doncaster za najnizsza stawke,bo reszte ci agencja ukradnie.

ojoj ..
co to jest 10 mil ? to gdzie chesz miec ta prace ? po drugiej stronie ulicy czy co ?
kompletnie nie rozumumiem
jak mieszkalem w bradford to w granicach miasta dojezdzalem 6 mil potem do tej samej pracy dojezdzalem z huddersfield 12 mil, teraz mam jakies 10 mil i uwazam ze to blisko , a przedewszytskim szybko.

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,