MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak oszukują Polacy w UK

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kruuuu

Post #1 Ocena: 0

2015-11-15 17:48:53 (10 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

Z nami od: 11-10-2015

Na twoim miejscu zadzwonilbym jednak do banku może się uda pieniądze odzyskać nie wiem kiedy przelew został zrobiony. Podszyli się nie pod amazon tylko pod agencje on site recruitment która jednak jak sprawdziłem tez ma swoją domenę. Nigdy nie płaci się za nic trzeba pamietać ze nawet jeśli pracodawca zapewnię pokój/mieszkanie to pobiera to z pensji. Jak pracowałem w Finlandii to agencja pokrywała nawet koszty przelotów. W UK z tego co widzę wyglada to biedniej, agencje i bezpośredni pracodawcy maja w dupie czy masz gdzie mieszkać, mało tego większość w ogóle nie bierze pod uwagę pracownika który jest gdzieś za granica. Albo się jest specjalista, albo nie podawać w CV czy liście motywacyjnym miejsca pobytu a po dogadaniu pracy zalatwiAc szybko pokój przed wylotem i tyle.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2015-11-15 19:45:56 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

KRUUUu
Pieniądze poszły WU, ktoś wybrał i po kwiatkach.
on site recruitment Domene mają, ... co z tego skoro ktoś używał skrzynki email z google, a nie z domeny tej firmy.
Nie da się cofnąć. Na tym polega przekręt nigeryjski, wystarczy znać tylko numer transakcji.
te ogłoszenia wcale nie musiał umieścić Polak, choć faktycznie napisane jest w charakterystyczny "polski" sposób. Co jasno sugeruje że prawdopodobnie jakaś rodaczka maczała w TyM paluszek ;-)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

mnaw85

Post #3 Ocena: 0

2015-11-15 20:15:23 (10 lat temu)

mnaw85

Mężczyzna

Z nami od: 26-04-2014

Kasy szkoda ale najgorsze chyba jest poczucie bezsilności i braku możliwości wyegzekwowania zadośćuczynienia. Współczuję takiej wtopy.

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

ie2ox4-b

Post #4 Ocena: 0

2015-11-15 20:48:02 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Tylko dobry haker po IP... może...

Do góry stronyOffline

Andra22

Post #5 Ocena: 0

2015-11-15 21:04:48 (10 lat temu)

Andra22

Kobieta

Z nami od: 14-11-2015

rozmawiałam z tym niby rekruterem Markiem przysłał mi rownież informację na temat zakwaterowania i numer konta bankowego ale ze względu na czas i przyjazd mojego syna w dzień wolny od pracy pieniądze musiały być przekazane agencji.
tam
Otrzymalismy potwierdzenie organizacji zakwaterowania adres milton keynes 39 cranesbill place mk14 7bn.Do twojej dyspozycji bedzie pokoj na pietrze z odzielna lazienka.Mieszkanie jest w pelni wyposazone a wiec jedyne co powinienes zabrac to poszewki na posciel badz kupisz je na miejscu.Koszt zakwaterowania to 280gbp jest to oplata za miesiac wliczone sa wszystkie reachunki plus internet.
Ze wzgledu na bardzo szybki termin realizacji oraz twoj przyjazd w weekend a wiec w dzien wolny od pracy oplate nalezy wniesc do 13/11/2015 do godziny 15:30.Oplate nalezy wniesc w zlotowkach za posrednictwem banku PKO.S.A badz B.Z.W.B.K.
Dane bankowe:Barclays Bank
milton keynes
39 cranesbill place
mk14 7bn
nr konta:24300093
sort code:34-34-90
W razie problemow badz pytan w sprawie platnosci prosze kontaktowac sie telefoniczniez naszym konsultantem.

bardzo Wam wszystkim dziękuję i faktycznie najbardziej boli bezsilność, jeszcze dzisiaj ktoś dzwonił na mój numer chyba przez pomyłkę i szybko zerwał połączenie 447895229493 niestety juz nieďostępny

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #6 Ocena: 0

2015-11-15 21:34:15 (10 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

To czym w końcu poszła ta kasa? Podali konto.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Andra22

Post #7 Ocena: 0

2015-11-15 21:41:52 (10 lat temu)

Andra22

Kobieta

Z nami od: 14-11-2015

Konto podali w mailu w piątek i oczekiwali przelewu tego samego dnia do 15:30 żaden bank nie gwarantował przelewu tego samego dnia, więc PAN Marek telefonicznie poinformował mnie że jeżeli chce aby mój syn miał pokój muszę przesłać pieniądze na nazwisko Iwona Leśniak przez WU

Do góry stronyOffline

kruuuu

Post #8 Ocena: 0

2015-11-15 21:57:31 (10 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

Z nami od: 11-10-2015

To zapytam inaczej, czy wchodziła pani na konto WU i sprawdziła status tego zlecenia? Nie mam tam konta wiec technicznie nie wiem jak wyglada interface ale zapewne transakcja wisi i jeśli to był piątek to może jakimś cudem pieniądze są jeszcze nie zaksięgowane tylko 'wiszą'

Edit: rozumiem ze nie ma pani tam konta tylko zleciła przekaz, zajrzałem z ciekawości na stronkę i można zobaczyć stan przekazu za pomocą numeru nadania albo danych odbiorcy, sprawdź!

Edit2: a co jeśli nie ma kontaktu bo jest weekend a Pani ma tylko numery służbowe a jutro się wszystko wyjaśni? Czy jest Pani pewna ze kasę odebrali i celowo urwali kontakt

[ Ostatnio edytowany przez: kruuuu 15-11-2015 22:06 ]

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2015-11-15 22:00:09 (10 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Dlaczego nie zglosicie tego na policji? Jakby ktos wczesniej oszukany zglosil, to moze nie bylibyscie nastepnymi ofiarami...

Ada

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #10 Ocena: 0

2015-11-15 22:15:41 (10 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Skoro poszło WU zamiast na konto, to i tak dane z emaila + dane konta są jakims punktem zaczepienia dla policji. W końcu WU to była szybsza alternatywa dla przelewu z konta.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,