Str 4 z 5 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
violettaphotogr |
Post #1 Ocena: 0 2015-10-16 01:51:01 (10 lat temu) |
Z nami od: 21-01-2014 Skąd: ... |
Cytat:
2015-10-15 18:59:26, oblivion_aleks napisał(a):
Cytat:
2015-10-15 18:28:09, NightFury napisał(a):
"Tak jakby" I "mniej wiecej".... Nie ma to jak stabilnosc 😃
Mój ojciec pracuje w Belgijskiej firmie,która ma oddział w Londynie,więc zaproponowali mu przeniesienie się do Anglii. Zważywszy że to nie jest nic PEWNEGO,gdyż nie mieszkamy tam jeszcze,ani nie pracujemy, nie będę pisać zdań w trybie DOKONANYM...
W zwiazku z powyzszym macie jedynie widoki na bycie na utrzymaniu Twego taty. Moze...
Ale 6500GBP bedzie... Wow!
[ Ostatnio edytowany przez: violettaphotography 16-10-2015 01:59 ] #Violujemy
|

|
 |
|
|
oblivion_aleks |
Post #2 Ocena: 0 2015-10-16 11:07:05 (10 lat temu) |
Z nami od: 15-10-2015 Skąd: - |
"...macie jedynie widoki na bycie na utrzymaniu Twego taty..."
Nie pisałam czegoś takiego. Kto powiedział, że będę na utrzymaniu kogokolwiek? Powiedziałam, że jedna oferta pracy jest "tak jakby" pewna, gdyż nie wiemy czy ją zaakceptować. Jeśli zapadnie decyzja "tak jakby" zmieni się na "100%"... Stworzyłam temat, aby dowiedzieć się wszystkiego zanim podejmiemy jakiekolwiek kroki i zaczniemy szukać ofert pracy dla pozostałych członków rodziny. Zarobki w wiadomości zostały podane przykładowo. Przecież nikt nie będzie wybierał się na eskapady w obce rejony bez poważnych propozycji pracy i bez żadnych informacji dodatkowych...To chyba naturalne... Wydawało mi się, że w normalny sposób sformułowałam pytanie. Czy twoje ostatnie zdanie mam traktować jako sarkazm?
|

|
 |
|
NightFury |
Post #3 Ocena: 0 2015-10-16 13:43:36 (10 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Czyli twoj tata tak jakby ma prace... a wy szukacie czegos dla siebie? Dobrze rozumiem? Music leads me through my life
|

|
 |
|
right_winger |
Post #4 Ocena: 0 2015-10-16 13:44:58 (10 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2013 Skąd: Hants |
Cytat:
2015-10-15 20:22:32, AgentOrange napisał(a):
Dziecko w wieku przed szkolnym to będzie ekstra wydatek 800-900 GBP miesięcznie.
Mam 2 malych dzieciakow i nijak nie moge ogarnac skad ta kwota w Twoim poscie. U mnie jakos koszty nie wzrosly na tyle, zebym zawracal sobie glowe liczeniem tego, jedynie przed narodzinami trzeba bylo dokonac paru wiekszych zakupow.
Zeby nie bylo, to zapewniam, ze glodne ani brudne nie chodza
Do autorki: nie wiem w jakim rejonie Londynu ta praca ma byc, ale jesli jest dobre polaczenie to moze sie oplacac dojezdzac spod Londynu pociagiem (lub autem jak lubisz korki) zwazywszy na to, ze nawet z innej czesci Londynu mozna sie dlugo wlec metrem.
|

|
 |
|
AgentOrange |
Post #5 Ocena: 0 2015-10-16 14:00:01 (10 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Cytat:
Mam 2 malych dzieciakow i nijak nie moge ogarnac skad ta kwota w Twoim poscie. U mnie jakos koszty nie wzrosly na tyle, zebym zawracal sobie glowe liczeniem tego, jedynie przed narodzinami trzeba bylo dokonac paru wiekszych zakupow.
Zeby nie bylo, to zapewniam, ze glodne ani brudne nie chodza
Kolezanka w pracy tyle placi za opieke nad dzieckiem - i jak mowi nie moze doczekac sie az dziecko pojdzie do szkoly - bo wtedy odpadnie taki wydatek. A kto pilnuje Twoje dzieci?
Cytat:
Do autorki: nie wiem w jakim rejonie Londynu ta praca ma byc, ale jesli jest dobre polaczenie to moze sie oplacac dojezdzac spod Londynu pociagiem (lub autem jak lubisz korki) zwazywszy na to, ze nawet z innej czesci Londynu mozna sie dlugo wlec metrem.
Zaoszczedzisz na wynajmie ale bedzie trzeba kupic bilet miesieczny za np. 400 GBP :/ Jedyny pozytek ze mozna wynajac lepszy dom/mieszkanie.
|

|
 |
|
|
right_winger |
Post #6 Ocena: 0 2015-10-16 14:49:21 (10 lat temu) |
Cytat:
2015-10-16 14:00:01, AgentOrange napisał(a):
Kolezanka w pracy tyle placi za opieke nad dzieckiem - i jak mowi nie moze doczekac sie az dziecko pojdzie do szkoly - bo wtedy odpadnie taki wydatek. A kto pilnuje Twoje dzieci?
A to by sie zgadzalo, zbyt pobieznie przeczytalem i nie wzialem pod uwage, ze mowa o opiece a nie tylko wydatkach "na zycie". Fakt pracujac i zatrudniajac opiekunke mozna czesto wyjsc na zero lub nawet w plecy, przynajmniej w Londynie i dookola.
Cytat:
Zaoszczedzisz na wynajmie ale bedzie trzeba kupic bilet miesieczny za np. 400 GBP :/ Jedyny pozytek ze mozna wynajac lepszy dom/mieszkanie.
Wlasnie haczyk w tym, ze nieraz roznica w cenach domow moze byc wieksza niz koszt dojazdu. Dlatego naipisalem, ze czasem moze sie oplacac, a nie ze to pewniak. 400 to juz z dosc daleka do centrum Londka kosztuje. [ Ostatnio edytowany przez: right_winger 16-10-2015 14:49 ]
|

|
 |
|
AgentOrange |
Post #7 Ocena: 0 2015-10-16 15:09:22 (10 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Cytat:
Wlasnie haczyk w tym, ze nieraz roznica w cenach domow moze byc wieksza niz koszt dojazdu. Dlatego naipisalem, ze czasem moze sie oplacac, a nie ze to pewniak. 400 to juz z dosc daleka do centrum Londka kosztuje. [ Ostatnio edytowany przez: <i>right_winger</i> 16-10-2015 14:49 ]
Wczoraj sprawdzalem bilety Basingstoke, bo z centrum jedzie sie pociagiem 40 minut - czyli tyle samo ile do naszej obecnej lokalizacji w 5-tej strefie. A domy 2-3 razy tansze i pociagi populudniem nie sa napchane.
|

|
 |
|
Wielim |
Post #8 Ocena: 0 2015-10-16 15:13:49 (10 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Problem koleżanko w tym ze teraz każda dzielnica wokoło centrum Londynu to mieszanina różnych ras , kultur i religii. Może to być 2 czy 3 strefa i zobaczysz podejrzane gangi czarnych małolatów, islamskich radykałow czy pijanych Polaków w dresach szukających zadymy. Generalnie im dalej od centrum tym lepiej ale to też nie reguła. Jak wspomniał Krak Hammersmith takie mieszczanskie ale drogie, za mostem Hammersmith Bridge na Catlenau jest spokojnie i biało ale bardzo drogo. Na Stratford można spotkać wszystko , także lepsze i gorsze rejony. W nowych wiezowcach przy Stratford High Street może być spokojnie ale w druga stronę , w stronę Plaistow czy Forest Gate może być już getto. .. ale to nie znaczy ze nie da się mieszkać . Ja np mieszkam od 3 lat na Tottenham, nie jest to dobra dzielnica delikatnie mówiąc, pełno imigrantów z Afryki, Azji ale też z nowych państw Unii w tym Polski czy Rumunii ale jakoś żyje i nigdy mnie nic nie spotkało, z drugiej strony przykład Polaka który zamiatal ulicę na Sheperds Bush, zauważył włamywaczy i został zadzgany nożem, a taka dobra dzielnica. Wszędzie da się mieszkać tylko trzeba dobrze trafić. Napisz w którym miejscu Twój ojciec może dostać pracę to coś pomyślimy
|

|
 |
|
right_winger |
Post #9 Ocena: 0 2015-10-16 15:48:24 (10 lat temu) |
Cytat:
2015-10-16 15:09:22, AgentOrange napisał(a):
Cytat:
Wlasnie haczyk w tym, ze nieraz roznica w cenach domow moze byc wieksza niz koszt dojazdu. Dlatego naipisalem, ze czasem moze sie oplacac, a nie ze to pewniak. 400 to juz z dosc daleka do centrum Londka kosztuje. [ Ostatnio edytowany przez: <i>right_winger</i> 16-10-2015 14:49 ]
Wczoraj sprawdzalem bilety Basingstoke, bo z centrum jedzie sie pociagiem 40 minut - czyli tyle samo ile do naszej obecnej lokalizacji w 5-tej strefie. A domy 2-3 razy tansze i pociagi populudniem nie sa napchane.
Do Basingstoke jedzie sie 40 minut bo pociag szybki, a nie dlatego, ze blisko, bo to juz kawalek od Londynu. Z takiego Woking czy Surbiton juz jest znacznie taniej, no ale to zalezy gdzie ktos dojezdza, bo mozna sie potem przebijac z dworca przez samo centrum co powoduje dodatkowe koszty i wydluza czas. Nie ma jednego zlotego srodka dla kazdego.
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #10 Ocena: 0 2015-10-16 15:54:55 (10 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Shepherds Bushdobra dzielnica? Sąsiaduje z counsilowskim White City, pełno tam handlarzy narkotyków, mnie kiedyś jeden omal nie przewrócił jak uciekał przed policją i to przy samym Westfield shopping centre.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|