MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kontrola na lotnisku Stansted

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

WybitnieWrednyW

Post #1 Ocena: 0

2015-10-09 09:02:41 (10 lat temu)

WybitnieWrednyWerdew

Konto usunięte

Czyli najlepiej mieć wzrok pt. Mam wszystko w tyle, chce do domu.
:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

autofan

Post #2 Ocena: 0

2015-10-09 15:48:27 (10 lat temu)

autofan

Mężczyzna

Z nami od: 15-11-2007

Cytat:

2015-10-09 06:45:18, WybitnieWrednyWerdew napisał(a):
No to teraz mi pojechałeś:-8 To oznacza tylko tyle że jestem, absolutnie przeciętnym szarym kowalskim bez żadnego wyrazu twarzy ani sylwetki.
Którego i tak nie warto o nic pytać:-[

Ale tam,popatrz na to z drugiej strony.Masz tak kamienna twarz,ze nie zwracaja na Ciebie uwagi.Prawda,ze o wiele lepiej to brzmi?*THUMBS UP*
Milosnik samochodow.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer ICQNumer Skype

WybitnieWrednyW

Post #3 Ocena: 0

2015-10-09 16:08:34 (10 lat temu)

WybitnieWrednyWerdew

Konto usunięte

Cytat:

2015-10-09 15:48:27, autofan napisał(a):
Cytat:

2015-10-09 06:45:18, WybitnieWrednyWerdew napisał(a):
No to teraz mi pojechałeś:-8 To oznacza tylko tyle że jestem, absolutnie przeciętnym szarym kowalskim bez żadnego wyrazu twarzy ani sylwetki.
Którego i tak nie warto o nic pytać:-[

Ale tam,popatrz na to z drugiej strony.Masz tak kamienna twarz,ze nie zwracaja na Ciebie uwagi.Prawda,ze o wiele lepiej to brzmi?*THUMBS UP*

Jeeeesooooo :-o
To aż tak ten botox tak widać:-8
Lekarz co prawda uprzedzał że mogę mieć troszkę drętwą twarz, ale żeby zaraz kamienną*ROFL*

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2015-10-09 17:11:06 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2015-10-09 09:02:41, WybitnieWrednyWerdew napisał(a):
Czyli najlepiej mieć wzrok pt. Mam wszystko w tyle, chce do domu.
:-]

Dokładnie, choć oni odczytują też inne sygnały które daje człowiek który coś ma na sumieniu to cała mowa ciała.
Niedawno rozmawiałem z Beatą na ten temat i wspominałem stare czasy, gdy się człowiek szmuglował przez granicę, te zatrzymania po 2 dni, niekonczące się przesłuchania na granicy DDR i RFN itd.

Po przylocie z włoch czy hiszpanii, nie pamiętam, idziemy przez strefę celną, widzę że z lewej mam celnika.
Beata zazwyczaj leci z przodu, ja truchtam za nią. Tym razem ona szła równo ze mną w odległości około 2-3 metrów. Nagle widzę ze facet rusza i już byłem pewien że leci za mną. Po kilku metrach mnie zatrzymuje i przy okazji Beatę.
Pytania, i chce otwierać walizkę...

Skończyło się na krótkiej wymianie zdań...
Wychodzimy a Beata, ty wiesz że to prze zemnie nas zatrzymali?
Chciałam sprawdzić co mówiłeś. No myślałem że ją uduszę!:-M]
Ta to zawsze szuka draki :-U
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

SweetLiar

Post #5 Ocena: 0

2015-10-09 20:08:06 (10 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

No to ja mialam kiedys bardzo dziwna "kontrole".
Nie pamietam, na ktorym lotnisku, ale napewno w UK.
Przeszlismy przez bramki i jak juz zakladalam na siebie wszystkie paski, zegarki oraz buty czulam, ze ktos mnie obserwuje. Okazalo sie, ze gapi sie na mnie kobieta w uniformie (nie zwrocilam uwagi w jakim), powiedziala ze testuja jakies nowe urzadzenie do czegos tam i zostalam poproszona, zeby tam stanac w rozkroku, rozlozyc rece na boki i zrobic w takiej pozycji jeden obrot wokol wlasnej osi :-o
Do dzis nie wiem o co chodzilo *DONT_KNOW*

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #6 Ocena: 0

2015-10-09 20:59:27 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

To było ich rozrywką. Ja kiedyś zatrzymałem się na granicy, na parkingu i szukam celnika aby oclić towar. Znalazłem go i mówię o co chodzi, a on na to: Jedź pan do domu i nie zawracaj mi głowy. No to grzecznie podziękowałem i do domu.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2015-10-09 21:28:58 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2015-10-09 20:08:06, SweetLiar napisał(a):
testuja jakies nowe urzadzenie do czegos tam i zostalam poproszona, zeby tam stanac w rozkroku, rozlozyc rece na boki i zrobic w takiej pozycji jeden obrot wokol wlasnej osi :-o

To było Prześwietlenie, teraz już mają takie że nie musisz sie obracać, to taka głowica jedzie w koło, coś jak byś była na solarium, miałem to dwa razy, bo czujniki mi wyłapują metal w lewym barku i czasami jest delikatny powiew powietrza, albo tylko zasysanie od góry. To powietrze jest zasysane do spektrometru. potrafi rozróżnić pojedyncze cząsteczki.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #8 Ocena: 0

2015-10-09 22:45:51 (10 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

No to sie wreszcie wyjasnilo :-)

Ale tez czesto mi sie zdarza, ze sprawdzaja moje obywatelstwo ustnie, czyli do mnie "zagaduja". Moze to dlatego, ze nie mam urody typowo slowianskiej, przeciwnie, bardziej moze arabska. I Polacy na lotniskach zadaja mi dziwne pytania, i w Tiranie koles po serbsku (chyba) do mnie przemowil, we Francji to samo, ale moj brat to odplyw promu w Italii wstrzymal bo taki opalony, na bialo ubrany, w okularkach i z plecaczkiem wygladal na "typowego" terroryste, to samo bylo w Rzymie podczas jakiejs demonstracji Zydow na Piazza del Popolo, malo go na glebe nie polozyli :-] A Mame pytal Slowak (jeszcze przed Schengen) o znak zodiaku bo akurat tego dnia byly jej urodziny :-)
Takze oni maja swoje sposoby, ale znajac je unikniemy wielu nieporozumien. W oczy trzeba patrzc i udawac zobojetnienie maksymalne. Przewoze fajki dla siebie to wiem co mowie :-)

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 09-10-2015 22:52 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2015-10-09 23:05:37 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

to było kupę lat temu, jeszcze były granice, ale między RFN a Francją to już szlabany pootwierane, celnicy grali w szachy i jak ktoś się zatrzymał to tylko machali ręką żeby jechać dalej, coś jak teraz Szwajcaria.

Ponieważ mój ojciec musiał pracować w spbotę, to ja zeby nie umrzeć z nudów, zabrałem sie ze znajomymi do francji. Było 3 ślązaków i niemiec

W tamtą stronę przejechaliśmy, pojechaliśmy na jakąś imprezę to chyba było święto młodego wina. Tak czy inaczej Ślązacy nakupili pół bagażnika win, dojeżdżamy do granicy, a tu kurde flary, światła, psy.

Odstawili nas na bok, chyba z 5 godzin czekaliśmy aż przyjedzie mój ojciec, oraz właściciel firmy gdzie pracowało to towarzystwo i nas zabrali z granicy.
Ślązacy posrani, czy im tego wina nie zabiorą, a celnicy tylko chodzili i się dopytywali, kiedy wy to wino wypijecie i mieli ubaw :)))

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #10 Ocena: 0

2015-10-09 23:20:09 (10 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2015-10-09 21:28:58, krakn napisał(a):
Cytat:

2015-10-09 20:08:06, SweetLiar napisał(a):
testuja jakies nowe urzadzenie do czegos tam i zostalam poproszona, zeby tam stanac w rozkroku, rozlozyc rece na boki i zrobic w takiej pozycji jeden obrot wokol wlasnej osi :-o

W USA juz maja to na wszystkich lotniskach i wszyscy przez to przechodza, kiedys tylko niektorzy.

To było Prześwietlenie, teraz już mają takie że nie musisz sie obracać, to taka głowica jedzie w koło, coś jak byś była na solarium, miałem to dwa razy, bo czujniki mi wyłapują metal w lewym barku i czasami jest delikatny powiew powietrza, albo tylko zasysanie od góry. To powietrze jest zasysane do spektrometru. potrafi rozróżnić pojedyncze cząsteczki.

Do góry stronyOnline

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,