|
---|---|
patyczak94 | Post #1 Ocena: 0 2015-10-03 13:59:02 (10 lat temu) |
Z nami od: 10-10-2014 Skąd: brak |
Witam znalazlem ogloszenie na ....studio flat w bloku , prywatnia kuchnia laczona z pokojem oraz lazienka, cena 163 f tygodniowo, od prywatnej osoby, ( nie polak) wychodzi ponad 600 miesiecznie, osoba wynajmujaca wymaga miesiaca z gory + miesieczny depozyt, czy jest to normalna srednia cena za studio flat? double roomy sa w podobnych cenach, jestem zainteresowany ale nie wiem czy nie jest jakis haczyk, czy jest cos na co mozna sie zlapac? nie zbyt tanio ? widzialem kilka ofert studio flatow ceny rozne 170 190 250 Ł tygodniowo. Nie wiem czy nie jest zbyt tanio, na co zwracac uwage przy podpisaniu umowy, czy moze mnie jakos oszukac?
edit: dziwne ze obcokrajowiec dodaje oferte na ..... |
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2015-10-03 22:50:25 (10 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Idz i zobacz. Moze lokalizacja albo mieszkanie sa kiepskie.
Carpe diem.
|
krakn | Post #3 Ocena: 0 2015-10-04 09:22:29 (10 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Może być mega dziupla, może byc mieszkanie z councilu a ktoś na lewo chce podnająć, choć tu raczej wąpię, takie mieszkania nielegalnie ludzie wynajmują za praktycznie taką samą cene, może byc stajnia, gdzie by ukarali za znęcanie się nad zwierzętami gdybyś tam konia wstawił, może być wałek, czy to bezpośredni, że karzą ci wpłacić depozyt np przez wester union, albo pośredni, faktycznie pomieszkasz, a ktoś ma ten adres, dla adresu i ciągnie z niego benefity, kredyty itd, a potem ty będziesz miał problemy. Ja tak tak się nadziałem, facet brał na nasz adres kredyty, których nie spłacał gdy już nie mieszkał ponand 2 lata, a ja się zastanawiałem dlaczego nie chcą mi dać nawet telefonu na umowę! mimo że wszytko płacone i zero problemów finansowych... Dopiero gdy zaczęli nachodzić nas windykatorzy ... drzwi sie nie zamykały kurna..
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Dwunasty | Post #4 Ocena: 0 2015-10-04 09:40:53 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Obstawiam że depozyt i pierwszy miesiąc z góry trzeba zapłacić poprzez Western Union bo pan jest w tej chwili za granica.
Proponuje na początek wrzucić zdjęcia studio w google. Może się okazać iż takie samo studio jest gdzieś indziej w ofercie. |
patyczak94 | Post #5 Ocena: 0 2015-10-04 10:37:48 (10 lat temu) |
lokalizacja westminster
pisalem duzo wiadomosci z gosciem, podam jedna ktora mowi o platnosci pierwsza jego wiadomosc : Here are the necessary things you need to know about the flat, the rent and deposit. Rent includes all bills : water, gas, council tax, TV license and wireless Internet} and you will be required a Security deposit of 600 protected by the Tenancy Deposit Protection Scheme and it's refundable after end of your stay in my property. However, i need to know some details about you and where you currently live. Can you keep my flat clean and tidy? The flat is quite in good condition and all the facilities present are all okay so i am looking for a responsible and clean tenant. I am reliable and open. If anything is wrong with the flat, i make sure the problem is quickly rectified. I have been disappointed lately with unserious interested tenants when it comes to viewing or reservation so i will appreciate your sincere reply. wiadomosc dot platnosci: Thank you for your prompt message and also i am glad you are little English. It is okay to make the reservation and agreement. However i would advise you to reserve the flat now so i can delete my ad on Londynek and know it's been reserved by you. Though i do not ask for any upfront payments to reserve a flat for tenants but i do request a financial proof but i don't accept bank statement or pay slips due to my bitter past experience. Since you will be sharing with a partner, kindly visit a nearest office/local post office and send at least (a month rent and the security deposit(£1,246) to your girlfriend's name in UK through Western Union or Moneygram Money transfer so that I will know you have money waiting for you in UK. As soon as I see the receipt i'll show it to my Lawyer to confirm if it's authentic, she will also begin preparation of the Tenancy Agreement. Then I will know it's been reserved for you and delete my ad on Londynek immediately. When you arrive to UK and you've seen the flat, you may go to any Western union/MoneyGram office in UK with your partner to pick up the money then pay into my bank account once we have discussed and you have signed an agreement. Note: I have attached a few pictures for you with the bathroom/toilet. please let me know if it's clear? nie wiem jest jakas opcja zrobic to bezpiecznie? mowi ze umowe podpisujemy jak mi wygodnie ( na jaki okres). napsalem ze jestesmy aktualnie w PL. Pisalem też czy jest mozliwosc wplacic depozyt miesieczny a za wynajem pierwszy miesiac placic tygodniowo bo nie mam takiej kwoty na raz, odpisal: The first month is very necessary to sign an agreement lease I understand, the law is different here so you can start paying weekly after the first month The first full month must be paid with minimum deposit of 2 weeks moze ktos polecic jakies strony pewne na ktorych sa oferty z ldn wynajmu . dodam kilka zdjec pierwsze jest z oferty kolejne trzy dodatkowo wyslal emailem ![]() tutaj trzy kolejne: http://fotowrzut.pl/XGWRO3GQDJ [ Ostatnio edytowany przez: patyczak94 04-10-2015 10:47 ] |
|
|
zealot | Post #6 Ocena: 0 2015-10-04 10:48:42 (10 lat temu) |
Z nami od: 18-06-2011 Skąd: Wigan |
To jest nigeryjski przekręt. W ten sposób naciąga się ludzi od lat.
Landlord nie chce od ciebie pieniędzy, chce się tylko upewnić że masz wystarczającą ilość pieniędzy na ten wynajem. Radzi ci zrobić przelew przez western union do kogoś komu ufasz(kolega, żona, brat) a jemu tylko prześlij skan tego przelewu. W ten sposób on wypłaca pieniądze w Nigerii, gdzie prawo nie działa. Robi to dzięki temu, że na skanie jest hasło do odbioru pieniędzy gdziekolwiek na świecie. Pieniądze są później nie do odzyskania. Polecam poczytać wątek o oszustwach: http://www.mojawyspa.co.uk/forum/47/35664/Przekrety-ostrzezenia. Trochę otworzy ci oczy. [ Ostatnio edytowany przez: zealot 04-10-2015 10:52 ] |
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2015-10-04 10:49:52 (10 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
No to juz wiadomo:
send at least (a month rent and the security deposit(£1,246) to your girlfriend's name in UK through Western Union or Moneygram Money transfer so that I will know you have money waiting for you in UK. Kant. Carpe diem.
|
patyczak94 | Post #8 Ocena: 0 2015-10-04 11:01:12 (10 lat temu) |
juz bylem zdecydowany ale cos mnie ruszylo zeby napisac, bo gosc poczeka itp, zbyt piekna ta oferta jeszcze w takim miejscu.
mmoze ktos na pw napisac jakies strony gdzie mozna szukac jakis ofert nie przez agencje ? albo cos doradzi |
Mieszko | Post #9 Ocena: 0 2015-10-04 11:11:42 (10 lat temu) |
Z nami od: 16-07-2009 Skąd: Hastings |
|
Dwunasty | Post #10 Ocena: 0 2015-10-04 11:17:56 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Szukać można wszędzie. Trzeba jednak dokładnie sprawdzać i nie podejmować decyzji na gorąco. Jeśli coś wygląda za dobrze to warto 5 razy sprawdzić zanim się podejmie decyzje.
Inna sprawa, ciężko wynająć w Londynie(i nie tylko) mieszkanie nie będąc na miejscu i nie mając odpowiedniej ilości pieniędzy na depozyt i czynsz. Lepiej szukać pokoju na początek. |