|
---|---|
Lulek2212 | Post #1 Ocena: 0 2015-08-21 23:52:22 (10 lat temu) |
Z nami od: 21-08-2015 Skąd: Londyn |
Witam , odrazu opisze sytuację jaka mi się przytrafiła .Pracuje w firmie zajmującej się obróbka szkła .
Pakowalismy szkło na stojak ok.150 kg (te szkło podczas przewożenia musi być zabezpieczone , związane) nie było , jeden z pracowników poprosił mnie żebym stanął na stojak i je przytrzymal. Podjechał pump trackiem podniósł ruszyl i wszystko zaczęło lecieć na mnie , upadlem na drugi stojak za mną a całe szkło na moja rękę która została pośrodku . manager odrazu zawiózł mnie do szpitala zrobili prześwietlenie , nie była polamana , opisane było ,że jest uraz tkanek miękkich . dostałem zwolnienie z pracy na tydzień . Teraz moje pytanie , jeśli miałem na sobie odziez ochronną , ochraniacze na ręce , doszło do wypadku w pracy nie z mojej winy , czy przysługuje mi odszkodowanie ? Dowiedzialem się , że mogą mi dać kopertę z kasa ( odszkodowanie) tylko kwestia ile powinni zapłacić . mógłby ktoś opisać jak to powinno wyglądać ?( cały raport został zapisany,wszystko jest na kamerach w firmie ) |
AgentOrange | Post #2 Ocena: 0 2015-08-22 00:14:50 (10 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Kopeta to sprawa najmniej ważna. Dowiedz się KONIECZNIE o stan ręki i możliwych komplikacjach w przyszłości, bo kości to nie wszystko. Co z tego, skoro dostaniesz kopertę skoro za dwa miesiące okaże się, że nie możesz pracować z powodu ręki. Wtedy nie będziesz mógł zarabiań i nie będziesz miał z czego żyć. A firma się wypnie i powie, że już dostałeś swoje i więcej Ci się nie należy. A co z resztą życia? Ja się nei znam na wypadkach w pracy w UK - może ktoś zaznajomiony powie co robić aby zabezpieczyć sobie przyszłość w razie nieprzewidzianych komplikaccji.
[ Ostatnio edytowany przez: AgentOrange 22-08-2015 00:16 ] |
Lulek2212 | Post #3 Ocena: 0 2015-08-22 00:27:42 (10 lat temu) |
Jest solidnie zbita,napuchnieta . Osobiście wydaje mi się , że komplikacji nie powinno być ,ale nie wiadomo jak w przyszłości będzie - być może będę odczuwał ból podczas podnoszenia ciężkich rzeczy, kto to wie . ;
[ Ostatnio edytowany przez: Lulek2212 22-08-2015 00:28 ] |
autofan | Post #4 Ocena: 0 2015-08-22 04:22:24 (10 lat temu) |
Z nami od: 15-11-2007 Skąd: Poole |
Napisales,ze szklo powinno byc zabezpieczone,nie bylo,postapiles nierozwaznie /150 kg to sporo /. Jesli sie upra to moga wine zwalic na ciebie.Chyba,ze miales szkolenie na bycie" tasma zabezpieczajaca".
Milosnik samochodow.
|
Lulek2212 | Post #5 Ocena: 0 2015-08-22 09:47:28 (10 lat temu) |
Nie miałem ani jednego szkolenia , nawet BHP . winy na mnie nie zwalą ,BK doskonale zdają sobie sprawę , że wina leży po ich stronie , dało się to wywnioskować po rozmowie z szefostwem
|
|
|
kasiachery | Post #6 Ocena: 0 2015-08-22 10:07:46 (10 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2013 Skąd: wypizdowek |
Cytat: 2015-08-22 09:47:28, Lulek2212 napisał(a): Nie miałem ani jednego szkolenia , nawet BHP . winy na mnie nie zwalą ,BK doskonale zdają sobie sprawę , że wina leży po ich stronie , dało się to wywnioskować po rozmowie z szefostwem a na pewno nie podpisywales zadnego papierka,ze takie szkolenie miales? jak ludzie nie znaja angielskiego to podpisuja co im sie podsunie, nawet ze wsteczniejsza data. Pozniej taki wypadek sie zdarzy, oni twierdza, ze nie mieli zadnego szkolenia/treningu a pozniej widza swoj podpis na takim szkoleniu, ze sie zapoznali i wiedza jak postepowac. Wg mnie, wina jest twoja bo wiedziales ze to pownno byc zabezpieczone a zgodziles sie na to. Mogles powiedziec ze nie przytrzymasz tego i juz. U mnie w pracy masz taki maszny, ze gdy mamy zmiane zamowienia, to wzystkie zabezpieczenia musisz zdjac i do samej pachy wlozyc do srodka reke zeby wymienc talerze gdzie jest wysiskana forma. Teoretycznie doplyw pracu jest odciety wiec nie jest mozliwe zeby ta prasa sie zamknela z twoaja reka, Prawidlowo powinno sie prac w maszynie wylaczyc wylacznikiem. l ludzie zdejmuja guardy i wkladaja tam rece gy prac jest wlaczony. Raz jedej dziewczynie zamknely sie prasy gdy zmieniala talerze, na szczescie reke miala poza tym. Ale gdyby zmiazdzylo by jej reke to bylaby TYLKO jej wina, ze nie postepowala wg procedur i nie wylaczyla pradu i mogla to zrobic specjalnie zeby gigantycznie odszkodowanie dostac. Nie smiejcie sie, bo ludzie w pracy specjalnie opuszki palcow obcinali sobie zeby dostac po 4 tys za jeden palec, az w koncu wprowadzili takie metalowe rekawice i jak ktos sie skaleczy to znaczy ze nie postepowal wg procedur. Nie powinienes wogole godzis sie na to jesli to nie bylo zabezpieczone, wiec na pewno beda robic ci problemy bo oni maja z 10 prawnikow wiec lekko nie bedzie. |
kasiachery | Post #7 Ocena: 0 2015-08-22 10:09:24 (10 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2013 Skąd: wypizdowek |
Cytat: 2015-08-22 10:07:46, kasiachery napisał(a): Cytat: 2015-08-22 09:47:28, Lulek2212 napisał(a): Nie miałem ani jednego szkolenia , nawet BHP . winy na mnie nie zwalą ,BK doskonale zdają sobie sprawę , że wina leży po ich stronie , dało się to wywnioskować po rozmowie z szefostwem a na pewno nie podpisywales zadnego papierka,ze takie szkolenie miales? jak ludzie nie znaja angielskiego to podpisuja co im sie podsunie, nawet ze wsteczniejsza data. Pozniej taki wypadek sie zdarzy, oni twierdza, ze nie mieli zadnego szkolenia/treningu a pozniej widza swoj podpis na takim szkoleniu, ze sie zapoznali i wiedza jak postepowac. Wg mnie, wina jest twoja bo wiedziales ze to pownno byc zabezpieczone a zgodziles sie na to. Mogles powiedziec ze nie przytrzymasz tego i juz. U mnie w pracy masz taki maszny, ze gdy mamy zmiane zamowienia, to wzystkie zabezpieczenia musisz zdjac i do samej pachy wlozyc do srodka reke zeby wymienc talerze gdzie jest wysiskana forma. Teoretycznie doplyw pracu jest odciety wiec nie jest mozliwe zeby ta prasa sie zamknela z twoaja reka, Prawidlowo powinno sie prac w maszynie wylaczyc wylacznikiem. l ludzie zdejmuja guardy i wkladaja tam rece gy prac jest wlaczony. Raz jedej dziewczynie zamknely sie prasy gdy zmieniala talerze, na szczescie reke miala poza tym. Ale gdyby zmiazdzylo by jej reke to bylaby TYLKO jej wina, ze nie postepowala wg procedur i nie wylaczyla pradu i mogla to zrobic specjalnie zeby gigantycznie odszkodowanie dostac. Nie smiejcie sie, bo ludzie w pracy specjalnie opuszki palcow obcinali sobie zeby dostac po 4 tys za jeden palec, az w koncu wprowadzili takie metalowe rekawice i jak ktos sie skaleczy to znaczy ze nie postepowal wg procedur. Nie powinienes wogole godzis sie na to jesli to nie bylo zabezpieczone, wiec na pewno beda robic ci problemy bo oni maja z 10 prawnikow wiec lekko nie bedzie. ![]() |
Lulek2212 | Post #8 Ocena: 0 2015-08-22 10:48:38 (10 lat temu) |
Znam język z tym nie ma problemu , nic takiego nie podpisywalem, od kad pamiętam w tej firmie nie zakładali zabezpieczeń tylko ludzie stawali ( jak ja) i przytrzymywali poprostu szkło . akurat na mnie trafiło , że zdarzył się wypadek
|
Lulek2212 | Post #9 Ocena: 0 2015-08-22 10:50:42 (10 lat temu) |
Znam język z tym nie ma problemu , nic takiego nie podpisywalem, od kad pamiętam w tej firmie nie zakładali zabezpieczeń tylko ludzie stawali ( jak ja) i przytrzymywali poprostu szkło . akurat na mnie trafiło , że zdarzył się wypadek
|
Post #10 Ocena: 0 2015-08-22 14:54:45 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|