MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Szukam osoby, która ustali numer VAT firmy z UK. Mam wszystkie dane

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

ynop79

Post #1 Ocena: 0

2015-08-17 11:45:02 (10 lat temu)

ynop79

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2013

normalnie kazdy z nas mieszka pod Londynem i ma rzut bertetm do tej Twojej firmy

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2015-08-17 11:51:36 (10 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Jak kolega tak bardzo chce i zapłaci to ja podjadę. Tylko mam kawałek. Nie będę dobijał za dodatkowa usługę a tylko za trasę policzę. 200f paypalem lub na konto. Oczywiście z góry.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

AlmostFamous

Post #3 Ocena: 0

2015-08-17 13:39:32 (10 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Cytat:

2015-08-17 10:33:13, tomaszsurdy napisał(a):
No tak. Fakt faktem nikt pójść za pieniądze nie chce. Lepiej na zmywaku porobić, no trudno. Co za ludzie, dobrze, że was w Polsce nie ma.

Skąd Ty sie chłopie urwałeś?!?!?

Za pieniądze nikt nie chce, bo pewnie mieć mądrego zaproponować nie mozesz jesli chodzi o kwotę *ROFL*
Ludzie Ci podpowiadają a Ty swoje.

Zmywak? Tylko na tyle Cie stać? Pewnie nie jednemu tego "zmywaka" byś zazdrościł a Za te drobne to księgowa zapakuj w samolot i niech sama naprawi co popsuła.
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

user105

Post #4 Ocena: 0

2015-08-17 14:34:07 (10 lat temu)

user105

Z nami od: 25-05-2007

A może to moja firemka cos kupiła w Waszej firmie ?
Ale chlopie numeru VAT Ci nie dam bo nie mam ! NIP ? A co to jest ???

Jak chcesz, przyjezdzaj lub przysylaj kogo chcesz ! Ale numeru VAT Ci nie wyczaruje !

Jak masz nie kumata ksiegowa to jak pisalem wcześniej, albo zmienic albo przeszkolic.

"Nie mamy Pańskiego płaszcza i co nam Pan zrobi?"

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

tomaszsurdy

Post #5 Ocena: 0

2015-08-18 14:50:30 (10 lat temu)

tomaszsurdy

Mężczyzna

Z nami od: 11-08-2015

Moje ogłoszenie było proste jak drut, prosze przeczytać pierwszy post. Szukałem osoby, która za kasę pójdzie pod wskazany adres i postara się popytać.
Rady, typu wysłanie księgowej na szkolenie, to nie ten temat.
Nikt się nie zgłosił, widocznie ludzie wolą robić na zmywaku niż inaczej zarobić. Ja byłem gotowy i 1000 GBP zapłacić, bo groziło zapłaceniem VATu kilkadziesiąt tysięcy.
Rzecz się skończyła tak, że zapłaciłem dziewczynie z Polski, poleciała dowiedziała się i numer VAT mam. Okazało się, że firma miała ten VAT. Co mi po radach, że firma może nie ma? Niech ktoś ustali na 100%, że firma nie ma i to juz jest rada. Więc opłaciłem dziewczynie przelot, nocleg, plus 500zł za fatygę i ma. Reszta niech dalej rypie w restauracjach i na budowach.
Powodzonka i prośba do admina o skasowanie lub zamknięcie tematu bo nie aktualny.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2015-08-18 15:00:41 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

I co, poszla do ksiegowych i zapytala sie o numer VAT klienta czy sprawdziles adres dyrektora i wyslales ja do dyrektora?

Sorry, ale nie wierze w to. Bo to mozna bylo zalatwic zdalnie z ksiegowymi, przez telefon.

My nie jestesmy Twoimi pracownikami, zeby wykonywac dla Ciebie zlecenia i ustalac czy ktos ma VAT czy nie. My podalismy Ci mozliwosci i opcje (ze firma moze nie miec numeru VAT).

Watek pozostawimy, na wypadek gdyby kiedys ktos robil research na Twoj temat i chcial sie dowiedziec jaki jestes kulturalny.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2015-08-18 15:02:58 (10 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Przecież ci Dwunasty (admin) proponował, że pojedzie za 200 funtów to o co się spinasz sfrustrowany człowieku?

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

cattleya

Post #8 Ocena: 0

2015-08-18 15:09:47 (10 lat temu)

cattleya

Kobieta

Z nami od: 07-03-2015

angielska informacja o nr VAT pod telefonem +44 300 200 3700

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

AlmostFamous

Post #9 Ocena: 0

2015-08-18 15:17:03 (10 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Co za gość. Wczoraj jeszcze pisał, zeby pójść załatwić a dzis juz załatwione. No proszę jakie tempo. A tu tępych emigrantów z nad zmywaka i od cegieł chciał wyciągać :)

£1000 chciał dać a jak Dwunasty mu za £200 proponował to chyba mu nie pasowało.
Przelot, nocleg i za fatygę. Hmm.
A czym sie z Lotniska i na lotnisko poruszała? :)

Historia zakończenia jest niezła bajka.
Szkoda tylko, ze nie dałeś jej tego tysiąca funtów, bo niecałe sto za tyle godzin pracy to my na zmywaku lepiej mamy :):):):)
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

user105

Post #10 Ocena: 0

2015-08-19 09:30:46 (10 lat temu)

user105

Z nami od: 25-05-2007

Cytat:

2015-08-18 14:50:30, tomaszsurdy napisał(a):
...Ja byłem gotowy i 1000 GBP zapłacić...
... Reszta niech dalej rypie w restauracjach i na budowach.

Pół nocy chlipałem w poduszke jak zobaczyłem, że mogłem zarobić £1000
Ale sie nie udało. Ale zaraz £1000 z VAT'em czy bez ? ;-)

Widać na zmywaku lepiej niz mówią w tvn, niektórym za £1000 to sie gąbki nie chce nawet odkładać.
Bardzo ciekawe, firma VAT registered wydaje prawie £20k by utajnic numer VAT na fakturze, jeszcze broń Boże HMrc odliczy to od VAT u należnego, albo co gorsza komuś przyjdzie do głowy by uzyć zwrot VATu i uzycie niższej UK stawki? Chroń nas Panie przed zwrotem VATu!

Znalazłeś obrotną dziewczyne, szybko obróciła, zaliczyła nocleg, pojechała i zdobyła numer VAT, mam nadzieję ze nie musiała uzywać środków bezpośredniego przymusu.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,