|
|
---|---|
Koksu222 | Post #1 Ocena: 0 2015-06-20 19:14:55 (10 lat temu) |
Z nami od: 20-06-2015 Skąd: London |
Witam wszystkich jestem nowy i potrzebuje pomocy i mam nadzieje ze ktoś mi pomoże albo ktoś kieys miał podobną sytuacje. A mianowicie problem dotyczy firmy windykacyjnej, która przysłała mi juz trzecie upomnienie(72 hours notice) za z gas i prąd. A wiec opowiem co i jak. Około Pół roku mieszkałem pod pewnym adresie tzn. wynajmowałem pokój od polaka bez umowy pisemnej, płaciłem tygodniowo za czynsz rachunki miały byc wliczone i wszystko było ok. Po wyprowadzce był spokój. Nawet niewiedzialem o tym. Zaaniepokojony zadzwoniłem do british gasu z zapytaniem (co jest grane??) Otrzymalem odpowiedz ze rachunki były niepłacone od 9 miesiecy, zdziwiony zapytałem czy mają moje nazwisko w systemie. odp NIE. Wiec dlaczego firma sciga mnie za rachunki??? niemam umowy z wynajemca to fakt na moja niekorzysc. Rozmawiałem tez z tą firma i chca odemnie umowy pisemnej na wynajmowany pokój, wiec ja podalem im dane wynajemcy. Rozmawiałem z tym polakiem co wynajmował mi pokój to powiedział, wszystko jest płacone. Prosze o poradę, pomoc może ktoś miał podobna sytuację albo ktoś wie jak mi pomóc. Za wszystkie odp. z gory dzieki.
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2015-06-20 19:34:16 (10 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
podejrzewam że to fałszywa firma windykacyjna
![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
tomaszzet | Post #3 Ocena: 0 2015-06-20 21:01:42 (10 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Pójdź z tym na policję
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
ie2ox4-b | Post #4 Ocena: 0 2015-06-20 23:07:34 (10 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 27-05-2014 Skąd: Oxford |
Cytat: 2015-06-20 19:14:55, Koksu222 napisał(a): Witam wszystkich jestem nowy i potrzebuje pomocy i mam nadzieje ze ktoś mi pomoże albo ktoś kieys miał podobną sytuacje. A mianowicie problem dotyczy firmy windykacyjnej, która przysłała mi juz trzecie upomnienie(72 hours notice) za z gas i prąd. A wiec opowiem co i jak. Około Pół roku mieszkałem pod pewnym adresie tzn. wynajmowałem pokój od polaka bez umowy pisemnej, płaciłem tygodniowo za czynsz rachunki miały byc wliczone i wszystko było ok. Po wyprowadzce był spokój. Nawet niewiedzialem o tym. Zaaniepokojony zadzwoniłem do british gasu z zapytaniem (co jest grane??) Otrzymalem odpowiedz ze rachunki były niepłacone od 9 miesiecy, zdziwiony zapytałem czy mają moje nazwisko w systemie. odp NIE. Wiec dlaczego firma sciga mnie za rachunki??? niemam umowy z wynajemca to fakt na moja niekorzysc. Rozmawiałem tez z tą firma i chca odemnie umowy pisemnej na wynajmowany pokój, wiec ja podalem im dane wynajemcy. Rozmawiałem z tym polakiem co wynajmował mi pokój to powiedział, wszystko jest płacone. Prosze o poradę, pomoc może ktoś miał podobna sytuację albo ktoś wie jak mi pomóc. Za wszystkie odp. z gory dzieki. Prawdopodobnie jakaś przewałka, tym bardziej że ścigają Cię, jak piszesz za "gas", prawdziwa firma, ścigała by Cię za gaz. |
tomaszzet | Post #5 Ocena: 0 2015-06-20 23:12:34 (10 lat temu) |
Cytat: 2015-06-20 23:07:34, ie2ox4-b napisał(a): Cytat: 2015-06-20 19:14:55, Koksu222 napisał(a): Witam wszystkich jestem nowy i potrzebuje pomocy i mam nadzieje ze ktoś mi pomoże albo ktoś kieys miał podobną sytuacje. A mianowicie problem dotyczy firmy windykacyjnej, która przysłała mi juz trzecie upomnienie(72 hours notice) za z gas i prąd. A wiec opowiem co i jak. Około Pół roku mieszkałem pod pewnym adresie tzn. wynajmowałem pokój od polaka bez umowy pisemnej, płaciłem tygodniowo za czynsz rachunki miały byc wliczone i wszystko było ok. Po wyprowadzce był spokój. Nawet niewiedzialem o tym. Zaaniepokojony zadzwoniłem do british gasu z zapytaniem (co jest grane??) Otrzymalem odpowiedz ze rachunki były niepłacone od 9 miesiecy, zdziwiony zapytałem czy mają moje nazwisko w systemie. odp NIE. Wiec dlaczego firma sciga mnie za rachunki??? niemam umowy z wynajemca to fakt na moja niekorzysc. Rozmawiałem tez z tą firma i chca odemnie umowy pisemnej na wynajmowany pokój, wiec ja podalem im dane wynajemcy. Rozmawiałem z tym polakiem co wynajmował mi pokój to powiedział, wszystko jest płacone. Prosze o poradę, pomoc może ktoś miał podobna sytuację albo ktoś wie jak mi pomóc. Za wszystkie odp. z gory dzieki. Prawdopodobnie jakaś przewałka, tym bardziej że ścigają Cię, jak piszesz za "gas", prawdziwa firma, ścigała by Cię za gaz. Temat dotyczy UK, ja płacę za gas and electricity. Tutaj pewnie nie wiedzą co to gaz ![]() [ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 20-06-2015 23:19 ] Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
|
|
ie2ox4-b | Post #6 Ocena: 0 2015-06-20 23:26:53 (10 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 27-05-2014 Skąd: Oxford |
Cytat: 2015-06-20 23:12:34, tomaszzet napisał(a): Cytat: 2015-06-20 23:07:34, ie2ox4-b napisał(a): Cytat: 2015-06-20 19:14:55, Koksu222 napisał(a): Witam wszystkich jestem nowy i potrzebuje pomocy i mam nadzieje ze ktoś mi pomoże albo ktoś kieys miał podobną sytuacje. A mianowicie problem dotyczy firmy windykacyjnej, która przysłała mi juz trzecie upomnienie(72 hours notice) za z gas i prąd. A wiec opowiem co i jak. Około Pół roku mieszkałem pod pewnym adresie tzn. wynajmowałem pokój od polaka bez umowy pisemnej, płaciłem tygodniowo za czynsz rachunki miały byc wliczone i wszystko było ok. Po wyprowadzce był spokój. Nawet niewiedzialem o tym. Zaaniepokojony zadzwoniłem do british gasu z zapytaniem (co jest grane??) Otrzymalem odpowiedz ze rachunki były niepłacone od 9 miesiecy, zdziwiony zapytałem czy mają moje nazwisko w systemie. odp NIE. Wiec dlaczego firma sciga mnie za rachunki??? niemam umowy z wynajemca to fakt na moja niekorzysc. Rozmawiałem tez z tą firma i chca odemnie umowy pisemnej na wynajmowany pokój, wiec ja podalem im dane wynajemcy. Rozmawiałem z tym polakiem co wynajmował mi pokój to powiedział, wszystko jest płacone. Prosze o poradę, pomoc może ktoś miał podobna sytuację albo ktoś wie jak mi pomóc. Za wszystkie odp. z gory dzieki. Prawdopodobnie jakaś przewałka, tym bardziej że ścigają Cię, jak piszesz za "gas", prawdziwa firma, ścigała by Cię za gaz. Temat dotyczy UK, ja płacę za gas and electricity. Tutaj pewnie nie wiedzą co to gaz ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>tomaszzet</i> 20-06-2015 23:19 ] Ale też nie wiedzą co to jest prąd ![]() |
tomaszzet | Post #7 Ocena: 0 2015-06-20 23:29:51 (10 lat temu) |
Cytat: 2015-06-20 23:26:53, ie2ox4-b napisał(a): Ale też nie wiedzą co to jest prąd ![]() No nie strasz, bo sprawca wątku zakończy "zabawę" tutaj jednym postem ![]() Pewnie na siłowni teraz jest. [ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 20-06-2015 23:30 ] Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
|