MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Data Plan a wyjazd za granice ?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Xorden

Post #1 Ocena: 0

2015-06-16 16:50:14 (10 lat temu)

Xorden

Mężczyzna

Z nami od: 07-09-2011

Witam,

Ostatnio się tak złożyło ze będę wyjeżdżać niedługo do Belgi na weekend i właśnie chciałbym sobie zakupić data plan w sieci o2 i EE aby mieć internet w smartphonie ale nie wiem czy to wypali i zadziała on w Belgi (roaming albo cuś takiego) ? Czy mógłby ktoś mi doradzić w tej sprawie ? *THUMBS UP*

Pozdrawiam
Xorden

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #2 Ocena: 0

2015-06-16 17:15:40 (10 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Dostaniesz smsa od operatora na terenie Belgii i już stamtąd możesz sobie spokojnie wykupić. I dlaczego ma niby nie zadziałać?

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Xorden

Post #3 Ocena: 0

2015-06-16 17:51:49 (10 lat temu)

Xorden

Mężczyzna

To ja mam kupić ten top-up i pakiet na terenie UK i to się samo aktywuje w Belgi czy lepiej w Belgi doładować i zakupić ten data plan tam na miejscu ? Trochę jestem zmieszany z tym wszystkim i roamingiem ponieważ nigdy jeszcze za granica nie byłem z Angielskim numerem i pakietem danych.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #4 Ocena: 0

2015-06-16 18:12:06 (10 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

W EE wygląda to tak:
Hi from EE. Just a reminder that standard calls and texts to the UK and EU while you're in Spain are already included in your plan at no extra cost (including to other UK mobiles in the EU). Call 150 for Customer Services and 112 in case of Emergency for free. And send STOP to 9767 if you no longer want to receive these messages. Have a good trip!
Roaming w UE na rozmowy został zniesiony od lipca br.

Internet:
Hi again. Getting emails and internet abroad is WORRY FREE. It works like this: choose a data add-on from £3 now at http://add-on.ee.co.uk/text (free to click - check data roaming is ON). This gives you a set amount of data. When that data runs out we simply ask if you want more. So you always know what you're spending up front, and there's no risk of an unexpected data bill.
From EE: To use data abroad on your iPhone, go to Settings > Mobile (or 'Cellular') and make sure that Data Roaming is ON and EU Internet is OFF. Then just click add-on.ee.co.uk to purchase a data add-on. Enjoy your trip!

Możesz to aktywować już w Belgii, a jeśli chcesz wcześniej to zadzwoń do nich i zapytaj.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Xorden

Post #5 Ocena: 0

2015-06-17 01:51:16 (10 lat temu)

Xorden

Mężczyzna

aha wiec tak to wygląda. Dzięki za pomoc a wątek to w takim razie już do zamknięcia :)

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,