MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

WIELIM -Kierowca czarnej londyńskiej taksówki

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 10 z 55 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 53 | 54 | 55 ] - Skocz do strony

Str 10 z 55

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

1andy1

Post #1 Ocena: 0

2015-11-05 20:20:34 (10 lat temu)

1andy1

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2013

Trzymam kciuki

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

WybitnieWrednyW

Post #2 Ocena: 0

2015-11-08 17:29:35 (10 lat temu)

WybitnieWrednyWerdew

Konto usunięte

Obrazek

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #3 Ocena: 0

2015-11-08 19:48:49 (10 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Pewnie to się trochę zmieniło wraz z pojawieniem się GPSow, teraz praktycznie każdy z tego korzysta a zaliczenie Knowledge of London to tylko ciężki test który należy zdać by dostać się do elity. W 1999 kierowcy czarnych taksówek pewnie dużo więcej zarabiali ze względu na brak konkurencji - trudno ni sobie wyobrazić by kierowcy innych taksówek np mini cabow jezdzili z papierowa mapą na kierownicy ;)

Do góry stronyOffline

WybitnieWrednyW

Post #4 Ocena: 0

2015-11-08 20:07:19 (10 lat temu)

WybitnieWrednyWerdew

Konto usunięte

Może nie cab, ale w 2008 jeździłem po Londynie i innych miastach z mapą w ręku.
Jako pierwszy w firmie zacząłem korzystać z nawigacji.
Nie miałem czasu wczytywać się w oznakowania na trasie.:-8

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2015-11-18 18:10:06 (10 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Jak tam Ci co robili czy też mieli zacząć Knowledge of London? MrLondon dalej to robisz? A Ty Koficzoplak wogole zaczeles? Nikt nic nie pisze, żadnych nowości . Ja dziś zrobiłem trasy 257-260 , raczej były to z tych latwiejszych ale jazdy ale wiatr nieulatwial sprawy :( teraz wogole trudniejszy okres bo i zimno i mokro i woetrznie a jeździć trzeba ;)

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2015-11-18 20:19:27 (10 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2015-11-08 20:07:19, WybitnieWrednyWerdew napisał(a):
Może nie cab, ale w 2008 jeździłem po Londynie i innych miastach z mapą w ręku.
Jako pierwszy w firmie zacząłem korzystać z nawigacji.
Nie miałem czasu wczytywać się w oznakowania na trasie.:-8

Zaczalem jezdzic po Londynie i innych miastach w 2004 roku ze Street Atlasem na kierownicy (ciezarowka). To byly czasy!

Tez jako pierwszy w firmie zaczalem uzywac GPSa, chyba na wiosne 2005. Te, znane dzis byly cholernie drogie. Jesli dobrze pamietam cos okolo GBP 800,-.
Moj pierwszy GPS byl w laptopie stojacym na masce silnika z antena wpinana na USB 2.0 i rzucona na parapet pod przednia szyba.
Pierwszego GPSa przysysanego do szyby kupilem w 2008 roku sobie na imieniny. To byl Garmin 680 FM I tez kosztowal cos okolo GBP400-500.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2015-11-18 20:49:41 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #8 Ocena: 0

2015-11-23 17:25:34 (10 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Dzisiaj zrobiłem 6 tras zamiast 4 tak jak zawsze gdyż planuje ukończyć czwarta książkę z trasami do świąt Bożego Narodzenia. Niestety pogoda nie sprzyja - w tamtym tygodniu deszcze i wiatry a teraz ładnie ale strasznie zimno. Mimo że mam dobre ciuchy to po kilku godzinach ciągłego jeżdżenia człowiek się wyziebia. Przyszedł mi dziś jakiś termos co niby trzyma ciepło 24h to sprawdzę podczas następnych tras - w środę czy się nadaje , zawsze to dobrze co trasę ciepła herbatkę sobie wypić, lepiej było by kielicha ale wtedy szlag by naukę strzelił; ) tak czy siak jestem juz na 270 trasie. Właśnie robie call over w Mc Donaldzie bo ciepło no i na 6 do pracy na kilka godzin ... zwiedzilem dziś między innymi cmentarz na Streatham, ładny ale poprzedni na Highgate jakiś ładniejszy ;) podobają mi się takie stare nagrobki i stare kaplice na cmentarzach, oczywiście nie chodziłem po nich bo nie mam na to czasu ale jak cieplej się zrobi na wiosnę to wybiorę się. Z tego co zauważyłem to na Highgate chyba się płaci za wejście na cmentarz kilka funtów ... 😂

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 23-11-2015 17:26 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2015-11-23 17:29:52 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Trudno żebyś inwestował w ubrania Gore-tex Ruka, ale są takie kalesony i koszulka która stabilizuje temperaturę ciała. Zakłada się to na gołe ciało. Tam są jakieś mikrokapsułki które jak jest za gorąco to wypuszczają ciepło, a jak jest chłodno to powstrzymują, stabilizując ciepłotę na dokładnie temperaturze odpowiedniej dla ciała. Zamierzam sobie to kupić kosztuje kilka dych.

outlast
Link do koszulki, ale są do tego kalesony, i jest też wersja jak śpiochy dla niemowlaka :) całość

Nie wiem jakie masz ciuchy, ale jak nie pomoze to moze jeszcze jakaś bluza membrana zatrzymująca wiatr.

Ja skarpety mam narciarskie :))
Kilkanaście godzin w temp około zera i dało sie przejechać kilkaset km mimo że mam buty plastyki, raczej na lato i ciepły klimat.

A są takie termosy, ja mam jeden co jest gorące przez kilkanaście godzin, ale kiedyś miałem termos co po 24 godzinach, można było sobie pysk poparzyć. Trzeba szukać w turystycznych, dla alpinistów i takich tam. Są opisane jak dobra jest izolacja.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Wielim

Post #10 Ocena: 0

2015-11-23 18:57:50 (10 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Dzięki Krakn za podpowiedzi. Jako że dorabiam w deliverce na skuterku juz prawie dwa lata (a mialbyc max miesiąc tak z nudy :-D ) to mam i taka koszulkę na długi rękaw i kalesony i to dwa zestawy, spodnie motocyklowe z podpinka jak i kurtkę do tego kurtkę i spodnie na to wszystko przeciwdeszczowe i zawsze dawałem rade tylko ze praca w deliverce to wiadomo kilka- kilkanaście minut jazdy i później ciepły budynek , winda czy moja restauracja a tu dzisiaj parę godzin jazdy bez przerwy i wymieklem... chyba stary się robie :-D termos juz zamówiłem i doszedł dzisiaj podobno numer jeden wg którejś tam gazety angielskiej :) tak czy siak nie będę już inwestować w jakieś super drogie ciuchy gdyż od nowego roku zamierzam robić "pointsy " a tam to jazda w kółko powoli albo wręcz chodzenie na piechotę wiec nie powinno być tak źle; )

Do góry stronyOffline

Strona 10 z 55 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 53 | 54 | 55 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,