MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

WIELIM -Kierowca czarnej londyńskiej taksówki

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 17 z 55 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ... 53 | 54 | 55 ] - Skocz do strony

Str 17 z 55

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Wielim

Post #1 Ocena: 0

2016-09-26 20:52:43 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Witam Krakn
Dobrze ze się odzywasz, interesuje mnie to jakie robisz postępy . U mnie narazie przestałem robić P2P z braku czasu ale przede wszystkim bo chce skończyć wszystkie radius mapy jeszcze w tym tygodniu. Próbowałem zabukowac map test ale mieli tylko termin na dzisiejszy poniedziałek i następny 3 października co dla mnie za wcześnie. Potrzebuje jeszcze dodatkowy tydzień na powtarzanie wszystkiego dokładnie. Kiedyś słyszałem ze czekało się na Map test ok 3 miesięcy, teraz to max dwa tygodnie.
Wracając do Twojego posta wg robienie 10 a już napewno 15 runs ów dziennie to głupota, po prostu przeladujesz mózg i wiele z tego nie zapamiętasz. Pamiętam jak robiłem missed pieces na sile po 8 runs ów dziennie a są one bardzo krótkie i do dzisiaj mam problem z ich powtórzeniem. .. co do tego ze gubisz się na południu to normalne , ja do dziś gubię się w różnych miejscach miasta , słabo mam opanowany północny zachód . Ale jeszcze wszystko opanuje z czasem , mam nadzieje ;) z tego co pamiętam ostatnia trasa pierwszego BB kończy się na Green Lanes także nie będziesz miał daleko aż tak do domu. Kiedy ja robiłem pierwszego BB i ogólnie wszystkie 320 tras tez mieszkałem w okolicach , przy Lordship Lane na Tottenham. Teraz mieszkam jeszcze dalej bo w Purfleet, ale jeżdżę rano do pracy samochodem , na depot stoi moj skuter na który wsiadam po pracy i jeżdżę kilka godzin , wracam na depot i zmieniam skuter na samochód wiec znam ten ból jakie to uciążliwe. .. ale narazie niedługo kończę jeżdżenie na kilka tygodni. Po map teście będę robił tylko p2p do pierwszego apperance (oczywiście jeżeli zdam MaP test) , a później będę zbierał punkty których nie znam z daily sheetow Elenor Cross School (to samo co Wizzan a 3 miesięczna substrykcja kosztuje 15 funtów czyli tyle co w Wizzan za miesiąc ) i będę jeździł 1-2 w tygodniu a później się zobaczy, może ktoś podpowie mi w przyszłości jak jeszcze lepiej się uczyć ;)

Pozdrawiam

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 26-09-2016 20:53 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2016-09-26 22:12:05 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

???? ke?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Wielim

Post #3 Ocena: 0

2016-09-27 05:15:26 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Cytat:

2016-09-26 22:12:05, krakn napisał(a):
???? ke?

Tam miało być Krak a nie Krakn, ktoś ma podobny nick do Ciebie :-]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2016-09-27 17:02:56 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

o skubany :> mój stary nick :>
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2016-09-28 19:30:38 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Wkoncu madszedl ten dzien gdy skonczylem wszystkie podstawy ze szkoly wizzan tzn skonczylem wszystkie 4 ksiazki zawierajace 320 tras i 641 mapek do przejechania . Na dzien dzisiejszy przejechalem to wszystko i udalo mi sie znalezc i zapamietac ponad 3600 roznych punktow w Londynie , od stacji kolejowych , metra , szpitali po dobre restauracje , hotele roznych kategorii , koscioly , synagogi , meczety , szkoly , parki , skwery itd itp ... Dzwonilem dzis do TFL i zabukowalem swoj pierwszy test - map test , jedyny test pisemny w calej drabince testow. Termin 10 pazdziernika. Zdanie go otwiera drzwi do serii egzaminow ustnych. W tescie jest 5 pytan z trasami i 25 pytan dotyczacych lokalizacji wybranych punktow. By zdac trzeba osiagnac minimmum ponad 60% , co mysle ze powinno mi sie udac i jestem dobrej mysli. Teraz czeka mnie codzienne kilkugodzinne siedzenie przy wielkiej sciennej mapie Londynu i laczenie dwoch wybranych puntkow czyli tzw p2p , by byc gotowy na egzaminy ustne ktore moga trwac od roku do i 100 lat :-D

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 28-09-2016 19:31 ]

Do góry stronyOffline

Krak85

Post #6 Ocena: 0

2016-10-06 18:00:33 (9 lat temu)

Krak85

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2016

Jestem dobrej myśli odnośnie Twojego map testu. Bazując na Twoich wpisach tutaj raczej jesteś gotowy, zresztą pisałeś kiedyś że robiłeś chyba próbne i dobrze Ci szło.

Ja jestem na 60 runie, jescze jakieś dwa tygodnie góra i kończę pierwsego BB.
Ja już sam widzę trochę lepszą oreintację po mieście samego siebie a to dopiero początek dlatego jestem jak narazie dobrej myśli, zobaczymy jak długo :)

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #7 Ocena: 0

2016-10-06 19:41:04 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Map test sklada sie z 5 tras z podstawowych 320 tras z bluebookow . Kazde pytanie ma 3 odpowiedzi - jedna trasa jest troszke naokolo , druga ma jeden nielegalny skret a trzecia jest prawidlowa . Problem w tym ze zazwyczaj trasy z wizzan maja sie nijak do tras na tescie , dlatego powinienes dobrze znac miasto by dobrze zaznaczyc odpowiedz. Za kazda dobra odpowiedz jest 10% .
Druga czesc testu to 25 pyytan o lokalizacje puntkow i 4 albo 5 podpowiedzi. Za kazda prawidlowa masz 2% . W punktach moga pojawic sie duze pointsy jak stacje kolejowe czy szpitale czy hotele jak i male poitsy ktorych nawet nie ma w ksiazkach wizzan . By zdac trzeba zdobyc minimum 60% . Narazie przygotowuje sie , powtarzam trasy wizzan i rysuje je na mapie a takze powtarzam pointsy. Byle by tylko te 60% zalapac . Po tescie napisze co i jak.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #8 Ocena: 0

2016-10-06 21:18:40 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Takie małe statystyki przed pierwszym testem. Wyjechałem na razie skuterem "w miasto" może jakieś 200 razy , co licząc ze za każdym razem byłem w plenerze 3-5 godzin daje około 800 godzin nauki . Wykorzystałem trzy skutery ale ze względu ze dwa były robocze to nie wiem ile mogłem przejechać mil tylko na Knowledge of London ale napewno ponad 15 000 mil , może i nawet 20 000 ale nie chce zawyzac wiec niech zostanie 15 000. Naukę zaczelem 1 czerwca 2015 roku . Jeszcze dużo przede mną. Jeszcze napewno przejade kolejne 5 000 może 10 000 mil, a może więcej. Najważniejsze to się nie poddać , chociaż nie jest łatwo to szkoda by było czasu poświęconego na naukę. Bo nie chodzi tylko o jeżdżenie w plenerze ake i powtarzanie codziennie wszystkiego od godziny do dwóch czy nawet więcej dziennie to już mamy kolejne 500-1000 godzin . A od map testu będę spędzał codziennie kolejne kilka godzin dziennie w domu na points to points przy mapie. .. będę dobrej myśli. Może kiedyś uda się zdać . Następne podsumowanie dopiero po skończeniu całości i zdaniu ostatniego egzaminu ;)
Krak85 dobra robota , oby tak dalej. Najgorszyvjest początek a później idzie już szybko . Pamiętam jak wyjechałem pierwszy dzień i na końcu palilem szluge pod St Martins Theatre, a później musiałem jechać odrazu do drugiej pracy... Ostatnie trasy z pierwszej książki będa w Twoich rejonach a druga książka zaczyna się od centrum. Pamiętaj ze w drodze z domu do tras i spowrotem tez dużo można się nauczyć . Powodzenia

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 06-10-2016 21:29 ]

Do góry stronyOffline

Krak85

Post #9 Ocena: 0

2016-10-07 17:27:25 (9 lat temu)

Krak85

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2016

Tak patrzyłem na Twoje statystyki i robią wrażenie nie powiem.
Biorąc pod uwagę że zrobiłeś wszystkie 320 trasy plus 640 map w przeciągu ok 15 miesięcy to jest to wyczyn. Dodając do tego że nie robisz Knowledge full time, masz stałą pracę i obowiązki w domu jeszcze to tym bardziej szacun.
to by się nawet trochę zgadzało z tym co mówił koleżka w Wizzann, że często goście co robią Knowledge i pracują full time idzie im to lepiej i szybciej niż tym co są bezrobotni i robią full time KoL. Chodzi o to że jesteśmy bardziej chyba zmotywowani i jak masz dzień czy kilka godzin wolne to bez wymówek i jedziesz i uczysz się a jak za dużo się ma czasu wolnego to paradoksalnie rozleniwia Cię to i całośc idzie jak krewa z nosa. Pewnie są wyjątki ale taka myśł ogólna mnie naszła :)

Jedno mnie zastanawia, skoro już wszystko objechałeś i nauczyłeś się to dlaczego jeszcze bierzesz pod uwagę wyjazdy na miasto tak pisałeś w ostatnim poście?
Myślałem że jak już strzelisz całość to potem tylko call over co by nie zapomnieć i robisz P2P i nie ma ptrzeby jeździć bo po co? no chyba że chodzi o jakieś extra utrwalenie jakiś tras?

No nic, życzę powodzenia, test już niebawem masz. Czekam na info o wyniku :)

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #10 Ocena: 0

2016-10-07 17:45:09 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Pointsy które były w 640 radius mapach z Wizzan nie zawierają wszystkich pointsow z których będziesz pytany. Cały czas dodawane są nowe pointsy , sam pisałeś ze koleś w Wizzan mówił Ci ze on zaliczył 7500 punktów . Widzisz a ja znam dopiero 3500 . Następne punkty zdobędę robiąc p2p przy mapie z dziennych sheetow i to bez różnicy czy np z Elenor Cross czy Wizzan . Z dziennych sheetow zbierasz punkty których nie znasz i jedziesz w miasto . Szkoły jeszcze dodatkowo robią tygodniowe i miesięczne statystyki pytanych pytań ułożonych wg post code co ułatwia sprawę. I właśnie dlatego i tak jeździsz w miasto i jeździsz dopóki nie zdasz ostatniego egzaminu ;)

Do góry stronyOffline

Strona 17 z 55 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ... 53 | 54 | 55 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,