MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

WIELIM -Kierowca czarnej londyńskiej taksówki

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 15 z 55 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 53 | 54 | 55 ] - Skocz do strony

Str 15 z 55

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Krak85

Post #1 Ocena: 0

2016-06-06 15:04:35 (9 lat temu)

Krak85

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2016

Witam!
Śledziłem ten wątek od jakiegoś czasu gdyż również powoli zabieram się za to wyzwanie jakim jest KoL.

Bardzo ciekawa jest Twoja historia, fajnie się to czyta jak opisujesz cały proces. Gratuluje silnej woli jak dotychczas!

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Krak85

Post #2 Ocena: 0

2016-06-11 15:15:25 (9 lat temu)

Krak85

Mężczyzna

Mam takie małe pytanie do Ciebie Wielim.
Jak robisz wszystkie 320 trasy to czy również musisz je zapamiętać w drugą stronę?
Nie jetem pewien czy to pytanie gdzieś już padło wcześniej...

Z góry dzięki za info

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #3 Ocena: 0

2016-06-11 15:49:44 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Elo Krak. W książkach , bynajmniej tych z Wizzan są opisane trasy w druga stronę i oczywiście powinieneś wiedzieć jak pojechać w druga stronę bo wkońcu nauka prowadzi do tego ze masz wiedzieć jak dojechać najkrócej , ulica po ulicy z obojętnie której lokalizacji w Londynie do jakiekolwiek miejsca w mieście. Jednak nie musisz fizycznie przejeżdżac tras w druga stronę . W miarę postępu w nauce , zwłaszcza po zrobieniu wszystkich radius map i ćwiczeniu na mapie p2p powinieneś wiedzieć jak jechać w druga stronę . Trasa w druga stronę może być zupełnie inna tzn może przebiegać przez zupełnie inne ulice

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 11-06-2016 15:51 ]

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #4 Ocena: 0

2016-06-11 19:03:22 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Ostatnio jeździliśmy czarną taksówką i kierowca podpierał się mapą... nam to nie przeszkadzało.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2016-06-11 20:24:30 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Masz racje , większość kierowców czarnych taksówek podpiera się gps. Powodów jest kilka - nauka KoL polega na wybraniu najkrotszych tras bez uwzględnienia korków dlatego gps przychodzi z pomocą. Poza tym system licencji teraz jest bardziej jako bariera by bronić dostępu do tego ekskluzywnego "klubu"

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #6 Ocena: 0

2016-06-18 22:46:21 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Mimo dużo przeciw zaczelem robić P2P. I teraz widzę ze to dobra decyzja . Co z tego ze znam całe City, West End , Holland Park i cały zachód jak na proste pytanie - Kensington Sports Centre do Pimlico Station w myślach zrobiłem trasę dwa razy dłuższą niż najkrótsza możliwa , chociaż zrobiłem juz w tych rejonach wszystkie radius mapy... od kilku dni spędzam kilka godzin dziennie przy mapie , od czwartku kończę przygodę z praca na wieczory dla restauracji. .. plan taki by 3x w tygodniu jeździć po mieście do bólu, 3 dni call over i points to points, zawiazalem bliższa współpracę z jedną ze szkół a także ze studentami innych szkół, chociaż zrobiłem radiusy pokrywające tylko 1/3 miasta dobrze ze zaczelem p2p , dziwna sprawa pytanie powiedzmy - Hilton Islington Hotel do President Hotel Guilford Street - znam rejony a nie wiem jak dojechać !!! Teraz widzę ze p2p to podstawa - teraz zaczynam na maxa ! Droga długa ale niedługo będę bukowac pierwszy test - map test a później już pierwszy apperance. ..

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #7 Ocena: 0

2016-06-22 21:34:57 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Właśnie dzisiaj skończyłem dodatkową pracę na wieczory dla restauracji w City. Nie było jakoś ciężko , to tylko 3-4 godziny dziennie ale zawsze dzień rozwalony zwłaszcza ze się przeprowadziłem. Trzeba będzie teraz utrzymać rodzinę z jednej wypłaty no ale coś za coś ;) pracowałem tam dwa lata i przed tym pół roku dla innej restauracji w okolicach Mile End. Napewno pomogło mi to w nauce bo przez 2 lata jeżdżenia po City układ ulic zna się do bólu. Do tego dochodziły zamówienia na Islington, Hackney czy West End także napewno coś przydatnego w studiowaniu Knowledge of London weszło do głowy. Teraz mam jeszcze większą motywację a także dużo więcej czasu na dużo głębsze studiowanie KoL. Musze tylko odebrać swój skuter ze starej chaty jako ze wcześniej cały czas używałem w nauce skuter restauracji. Wyjezdzalilem im na jednym prawie 20k mil i na drugim 1.5k , ile w tym czysto na naukę a ile w pracy to nie wiem napewno przeważająca większość została przejechane podczas nauki. Swój skuter miałem już odebrać tydzień temu ale bateria zdechla i nie mogłem go odpalić :( swój skuter to także większe koszta nauki bo restauracyjny skuter miał free serwis - wymianę opon czy klocków hamulcowych a także dokladali do paliwa ;) jednak dalsza praca na wieczory nie wchodzi w grę jeśli mam zamiar zdać studia które zdaje tylko 1 na 10 uczących się ... co do samej nauki z 640 radiusow przejechałem 270 ale pozostałe są dużo łatwiejsze także jak 270 zajelo mi prawie 6 miesięcy minus jeden miesiąc przerwy także reszta myśle 2 góra 3 miesiące , oczywiście w międzyczasie p2p na mapie i juz niedługo bukuje map test - pierwszy egzamin , myślę że tak na sierpień najdalej wrzesień . Będę informował o postępach tych których to interesuje ;)

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #8 Ocena: 0

2016-06-26 19:46:04 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Po referendum przychodzi pytanie ... tak czy nie. . Czy dalej City of London będzie się rozbudowywać czy nie ... czy Westminster dalej będzie główną atrakcją turystyczną Europy. .. nieważne , jutro wracam na trasę , swoim skuterem , kurde to to działa jak narkotyk ... wieści z trasy juz wkrótce

Do góry stronyOffline

Krak85

Post #9 Ocena: 0

2016-07-08 15:03:45 (9 lat temu)

Krak85

Mężczyzna

Witaj Wielim,

Odzywam się ponownie, cały czas śledząc Twoją historię.
Powiem krótko o sobie gdyż jestem na początku drogi, jestem dopiero na etapie wysyłania formularza ale nawt przed badaniami lekarskimi i CRB. Formularz już otrzymałem ponad miesiąć temu ale mam poślizg ze wzg. na zmianę pracy poza tym moja pociecha pierwsza przyszła na świat niedawno i głowę miałem zapchaną czym innym króko mówiąc.

Jak wspomniałewm jestem zdeterminowany aby podjąć się wyzwania KoL, Twoje posty są bardzo przydatne dla osób takich jak ja, także szacunek za to że Ci się chce wklepywać to jeszcze w szeczgólach na tym forum.
Sam jestem ciekawy jak mi pójdzie, jestem poztywnie nastawiony, gdyż zawsze mi łątwo przychodziło zapamiętywanie tras itd mam dobrą orientację w terenie że tak powiem. Co do mojej znajomości Londynu to też nie jest zerowa, jestem tutaj krócej niżty bo niecałę 4 lata ale czuje siędość pewnie w takich postcodach jak N5, N4, N7, N8, N16, N10, trochę wschodu okolice stratfordm, Tower of hamlets, i west endu - w większosći miejsc pracowałęm jako kierowca z dostawami. Wiem że to niewiele - południe za rzeką to dla mnie inny świat ale nie startuje od zera myślę. Jaka jest Twoja opinia?

Jeszcsze tylko jedno pytanie do Ciebie odnśnie skutera, gdyż byłem przekonany żę mogę kupić i jeździć z L naklejką mając prawo jazdy na auto a z tego co czytam w necie to musze mieć conjmniej CBT jeśli nie mam A kategorii wbitej prawda to? Trochę dodatkowy kłopot ale cóż trzeba będzie to się zrobi.

Przepraszam za takie pytania bardzo podstawowe, Ty jesteś lata świetlne przede mną w całym procesie jakby nie było.

Z góry dzięki za info.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

minicab

Post #10 Ocena: 0

2016-07-08 15:18:56 (9 lat temu)

minicab

Mężczyzna

Z nami od: 08-05-2009

Cytat:

2016-07-08 15:03:45, Krak85 napisał(a):
Witaj Wielim,

Odzywam się ponownie, cały czas śledząc Twoją historię.
Powiem krótko o sobie gdyż jestem na początku drogi, jestem dopiero na etapie wysyłania formularza ale nawt przed badaniami lekarskimi i CRB. Formularz już otrzymałem ponad miesiąć temu ale mam poślizg ze wzg. na zmianę pracy poza tym moja pociecha pierwsza przyszła na świat niedawno i głowę miałem zapchaną czym innym króko mówiąc.

Jak wspomniałewm jestem zdeterminowany aby podjąć się wyzwania KoL, Twoje posty są bardzo przydatne dla osób takich jak ja, także szacunek za to że Ci się chce wklepywać to jeszcze w szeczgólach na tym forum.
Sam jestem ciekawy jak mi pójdzie, jestem poztywnie nastawiony, gdyż zawsze mi łątwo przychodziło zapamiętywanie tras itd mam dobrą orientację w terenie że tak powiem. Co do mojej znajomości Londynu to też nie jest zerowa, jestem tutaj krócej niżty bo niecałę 4 lata ale czuje siędość pewnie w takich postcodach jak N5, N4, N7, N8, N16, N10, trochę wschodu okolice stratfordm, Tower of hamlets, i west endu - w większosći miejsc pracowałęm jako kierowca z dostawami. Wiem że to niewiele - południe za rzeką to dla mnie inny świat ale nie startuje od zera myślę. Jaka jest Twoja opinia?

Jeszcsze tylko jedno pytanie do Ciebie odnśnie skutera, gdyż byłem przekonany żę mogę kupić i jeździć z L naklejką mając prawo jazdy na auto a z tego co czytam w necie to musze mieć conjmniej CBT jeśli nie mam A kategorii wbitej prawda to? Trochę dodatkowy kłopot ale cóż trzeba będzie to się zrobi.

Przepraszam za takie pytania bardzo podstawowe, Ty jesteś lata świetlne przede mną w całym procesie jakby nie było.

Z góry dzięki za info.

Pozdrawiam

Moze uprzedze Wielima i odpowiem na Twoje pytanie.

Poszukaj kursow CBT w Twojej okolicy. Jest to jednodniowy kurs i kosztuje cos okolo 100 funtow. Prosta sprawa.
"One day you'll leave this world behind So live a life you will remember."

Do góry stronyOffline

Strona 15 z 55 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 53 | 54 | 55 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,