Str 11 z 55 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Wielim |
Post #1 Ocena: 0 2015-12-05 08:02:05 (10 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Tak sobie jeżdżę i widzę jak Borris Johnson zrobił śmietnik z Londynu. Ciasne wąskie ulicę miasta zwęża jeszcze bardziej by zrobić trasy rowerowe. Najśmieszniejsze jest to ze rowerzyści i tak z nich nie korzystają tylko jeżdżą po ulicy . Swoją drogą uważam ze rowery powinny mieć rejestrację i odpowiadać za jazdę na czerwonych światłach , chodnikach i potrącenia pieszych na pasach. Do tego te korki. Powstanie nowych tras rowerowych kosztem ulic spowodowało niezłe korki. Rozmawiałem z kilkoma Anglika mina ten temat - wszyscy uważają że Borris to idiota. ..
Tak czy siak zrobiłem juz 296 tras , wszystkie pamiętam i jestem w stanie wyrecytowac chociaż czasem się pomyle. Wszystko wskazuje na to ze do świąt skończę wszystkie 320 tras i w styczniu Missed pieces także w lutym będę mógł przejść do robienia "points ów " ...
|

|
 |
|
|
WybitnieWrednyW |
Post #2 Ocena: 0 2015-12-05 10:14:56 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Przepraszam za OFFTOP
Cytat:
2015-12-05 08:02:05, Wielim napisał(a):
... Swoją drogą uważam ze rowery powinny mieć rejestrację i odpowiadać za jazdę na czerwonych światłach , chodnikach i potrącenia pieszych na pasach...
Wielim, uważaj co i do kogo piszesz.
Też jestem za, ale za szerzenie takich przekonań, zostałem (niemalże) wyzwany od faszystów.
A byli i tacy co oferowali darmowe urwanie lusterka lub skopanie drzwi w samochodzie, jeśli tylko znalazłbym się w zasięgu (ręki/nogi)
Znalazłem
Cytat:
2015-09-27 21:11:43, .......... napisał(a):
Oczywiście możesz mieć obiekcje co do zachowan cyklistów, ale ją jako codzienny pedalarz wypracowalem skuteczna metodę, czyli gdy ktoś mnie wyprzedza lub wymija w odległości kopniaka lub zasięgu ręki, robię szybki wyprost kończyny.
Co by powiedzieli przeciwnicy rejestracji, gdyby to ich dziecko znalazłoby się w takiej sytuacji (nikomu nie życzę) a radosny pedalarz by się oddalił.[ Ostatnio edytowany przez: WybitnieWrednyWerdew 05-12-2015 10:23 ]
|

|
 |
|
|
Post #3 Ocena: 0 2015-12-05 10:28:46 (10 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
Wielim |
Post #4 Ocena: 0 2015-12-05 10:36:24 (10 lat temu) |
A ile powinien zachować rower wyprzedzając samochód? Problem jest ze wielu rowerzystów przez brak rejestracji czuje się bezkarnie. Oczywiście jest dużo odpowiedzialnych rowerzystów ale bynajmniej w Londynie to margines. Jeżdżę bardzo dużo po mieście w tym rano ciężarówką na wstecznym . Nawet gdy ktoś stoi i zatrzymuje ruch dla bezpieczeństwa to sytuacja wygląda tak - samochody stoją , motocykle stoją a bezmozgi na rowerach przejeżdżają ZA! cofajacym pojazdem . Do tego ile widziałem potrąceń pieszych NA PASACH!!! i oczywiście ucieczkę , o jeździe na czerwonych światłach i chodnikach nie wspomnę. Skoro rowerzyści chcą na równi korzystać z ulic niech na równi przestrzegają prawa!!!
OK koniec tematu . [ Ostatnio edytowany przez: Wielim 05-12-2015 10:37 ]
|

|
 |
|
WybitnieWrednyW |
Post #5 Ocena: 0 2015-12-05 10:48:17 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
A oprócz tego, nie potrafią czytać.
I bez względu na temat, próbują pisać o czym innym.
|

|
 |
|
|
Wielim |
Post #6 Ocena: 0 2015-12-17 18:18:39 (10 lat temu) |
Well done! 320 tras ze 4 bluebook-ów skończone. Tysiące mil pokonanych podczas tych niespełna 7 miesięcy pozwaliły mi zobaczyć miejsca Londynu w których jeszcze nie byłem, niektóre ciekawe i piękne a niektóre brzydkie i ponure. Tak czy siak napewno znam dużo dużo lepiej miasto niż jeszcze te kilka miesięcy temu ale widzę, że jeszcze bardzo dużo mi brakuje. Następny krok to tzw Missed pieces, zbiór dodatkowych tras które nie pokrywają się z tymi podstawowymi zalecanymi przez carriage office. Planuje zrobić tak jak większość studentów trasy z City i West End czyli łącznie 49. Wtedy będę mniej więcej w połowie nauki. Następnym a zaraz ponoć najtrudniejszym etapem będzie robieniem radius maps-ów z pointsami co może zająć kolejne długie miesiące...
|

|
 |
|
elemelek |
Post #7 Ocena: 0 2015-12-18 01:22:47 (10 lat temu) |
Z nami od: 30-09-2010 Skąd: UK |
Gratulacje. Sledze ten watek, bo jestem ciekawy jak Ci idzie. Trzymam kciuki, dasz rade, chociaz nie jest to proste. Ale jaka satysfakcja bedzie jak skonczysz. Pozdro
|

|
 |
|
Wielim |
Post #8 Ocena: 0 2015-12-18 20:48:27 (10 lat temu) |
Dzięki! Masz rację, satysfakcja napewno jest nie do opisania 😂😂😂 szkoda ze nie udziela się tu nikt inny który uczy się na czarne taksówki  zawsze to raźniej i można wymienić się doświadczeniami i spostrzeżeniami; )
|

|
 |
|
malinowka |
Post #9 Ocena: 0 2015-12-19 20:42:38 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2015-12-17 18:18:39, Wielim napisał(a):
Well done! 320 tras ze 4 bluebook-ów skończone. Tysiące mil pokonanych podczas tych niespełna 7 miesięcy pozwaliły mi zobaczyć miejsca Londynu w których jeszcze nie byłem, niektóre ciekawe i piękne a niektóre brzydkie i ponure. Tak czy siak napewno znam dużo dużo lepiej miasto niż jeszcze te kilka miesięcy temu ale widzę, że jeszcze bardzo dużo mi brakuje.
podziwiam i gratuluję wytrwałości  a przy okazji mam prośbę, Wielim mógłbyś wrzucić namiary na jakieś ciekawe miejsca warte odwiedzenia?
" Płakać trzeba w spokoju. Tylko wtedy ma się z tego radość."
|

|
 |
|
Wielim |
Post #10 Ocena: 0 2015-12-19 23:42:44 (10 lat temu) |
Dziękuję . Co do ciekawych miejsc to tak naprawdę nie wiem bo oprócz znanych zabytków i atrakcji turystycznych ogólnie wiadomych to nie wiem co może komuś przypaść do gustu. Wąskie uliczki między oxford street a aldwych mają w sobie klimat mniejszego miasta niż Londyn , te malutkie restauracje mają fajny klimat , w jednej , włoskiej, oświadczyłem się kilka lat temu ... tak szczerze to zainteresował mnie cmentarz na Highgate, nie byłem w środku ale x zewnątrz wydawał się naprawdę bardzo ciekawy ,taki epokowy, z tego co zauważyłem to chyba płaci się za wstęp . Jeszcze nie robie "points - ów " ale zauważyłem w centrum kilka fajnych muzeów jak muzeum transportu londyńskiego czy nauki...
|

|
 |
|