MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

WIELIM -Kierowca czarnej londyńskiej taksówki

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 31 z 55 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 30 | 31 | 32 ... 53 | 54 | 55 ] - Skocz do strony

Str 31 z 55

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Krak85

Post #1 Ocena: 0

2017-10-03 14:58:13 (8 lat temu)

Krak85

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2016

Gratulacje po raz kolejny!!! Tak jak wcześniej pisałem wydaje mi się że idziesz jak burza i jesteś już na zakręcie a potem tylko green badge :)
Twoje sukcesy są mi potrzebne do dalszego trwania w tym mozolnym procesie :) zresztą jak widzę wpisy na FB na forum to inni mają podobne odczucia i potrzebują wsparcia od innych różnego typu.

Przy okazji tradycyjnie pytania z mojej strony...
Otóż tak, robiąc pointsy ile dziennie Ci się udało zrobić lub jaki miałeś target w ich ilości? Przyszło mi to do głowy bo dziś udało mi się zrobić ponad 50 w centrum i zeszło mi to poniżej 3 godzin i myślę sobie że trochę za szybko chyba.
Dlatego też męczy mnie myśl że robie coś niedokładnie a chciałym tego unikać.
Przykładowo point Centre Page PH na Kinghtrider street - czy Twoim zdaniem skupiać sie na sądienich ulicach i wszystkich zakazach/nakazach czy to znowu przyjdzie samo przy okazji p2p?

Co do nakazów/zakazów właśnie taki tpyu nakaz w lewo w Cheapside przy wyjeździe z Foster Lane to już mam w głowie czy też podobnie z Warwick Lane w Newgate St. Jest tego typu rzeczy jednak więcej, choć pewnie mniej istotnych ale nie wiem czy muszę wszystko tego typu ogarnać?

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Wielim

Post #2 Ocena: 0

2017-10-03 18:28:29 (8 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Powiem Ci ze moje sukcesy rowniez mnie trzymaja na duchu , jestem juz zmeczony Knowledge of London ale te uczucie gdy wychodzisz z egzaminu z pozytywna ocena jest bezcenne , niedoopisania, pewnie dostanie REQ a pozniej zdanie Finnalsa i prezentacja jest duzo duzo bardziej pozytywna. Zreszta zobaczysz sam.
Widze ze uczysz sie duzo lepiej ode mnie bo ja na poczatku malo co przykladalem wage do restrykcji, oczywiscie i tak pozniej musialem sie tego uczysz takze lepiej dla Ciebie. Po raz ktorys przyznam ze radiusy robilem na szybkosc, byle szybko przez co musialem w wiele miejsc jechac jeszcze raz i jeszcze raz. Target hmmm zazwyczaj do do okolo 50 pointsow tak jak piszesz , zdarzlay sie dni powyzej 60 ale to bylo na sile i pozniej sie w glowie mieszalo. Gdy pointsow bylo tylko po kilka na mapie to i tylko po 30 . Jeden ze studentow napisal kiedys na FB ze Madam Chennels zalecila jezdzenie po miescie max 4 godziny w jeden dzien jako ze pozniej i tak nic sie juz nie zapamietywalo i to byla tylko strata czasu. Do takich Knightrider Street wrocisz jeszcze nie raz . Jak ja robilem radiusy to np byl tylko hotel na Godliman St , pozniej z daily sheetow "zebralem" Knightrider St , a jeszcze pare tygodni pozniej okazalo sie ze na daily sheetach pytaja jeszcze o pub . Takze bylem juz tam kilka razy . Co chce przez to powiedziec? Ze jeszcze po kilka razy wrocisz w te same miejsca, i tak Ci dobrze idzie jak na teraz , przykladasz sie naprawde dobrze co pozniej zaowocuje i moze bedzie Ci latwiej . Pozniej jak polaczysz p2p przy mapie z jezdzeniem na skuterze i zdobywaniu coraz to nowszych pointsow bedzie Ci coraz latwiej. A te wszystkie nakazy i zakazy powoli ogarniesz chociaz napewno nie wszystkie . Powoli powoli przy robieniu p2p i wracaniu w te same miejsca .
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Krak85

Post #3 Ocena: 0

2017-10-21 12:17:26 (8 lat temu)

Krak85

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2016

Ponownie odzywam się z wątpliwościami odnośnie zbierania pointsów :)
Robiąc mapki wizzanna zbierałeś pointy w jakiś określonym porządku czy po prostu tak jak uważałeś gdzie Ci było bliżej powiedzmy od następnego do następnego? Zastanawia mnie czy to ma wpływ na zrozumienie danego radiusa w jakimś tam minimalnym stopniu.

Inna sprawa to ile Ci się udawało razy w tyogdniu wyjechać tak średniuo na skuterze jak robiłeś mapki? Pytam bo Twoja sytuacja jest bardzo podobna do mojej robiąc to part time i jak mi się uda pojechać 3 razy w tygodniu to jest dobrze że tak powiem i nie jestem pewny czy tempo robienia tego wszystkiego jest wystarczające aby się wyrobić do map testu....Wh moich obliczeń powinno być ok ale wiesz jak to jest i ile przeszkód może mnie czekać

Ostatnia sprawa najważniejsza która mi chodzi po głowie odnośnie mapek - wiem że KP jak się robi ich metodą to każą połączyć wszystkie pointy z ich mapek w punkcie start i end każdej trasy aby lepiej właśnie umieć połączyć je ze sobą i z samą trasą. Wizzann z tego co wiem nic o tym nie mówi choć ma to sens myślę w lepszym poznaniu każdego radiusa. W każdym badź razie nie robiłem tego w ten sposób jak do tej pory i zastanawia mnie jak było z Tobą? Czy też znowu wszystko to przyjdzie jak zacznę robić p2p?

Z góry dzięki z info jakbyś znalazł chwilę bo pewnie szykujesz się ostro do następnego 21s które jakoś wkrótce chyba nie?

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #4 Ocena: 0

2017-10-21 14:24:18 (8 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Witam , po kolei - robiac mapki wizzana jezdzilem od punktu do punktu zupelnie przypadkowo , co najblizej albo najszybciej , albo wogole bez zadnej logiki .
Na skuter wyjezdzalem najczesciej 3 razy w tygodniu , to byl taki standard ktorego staralem sie trzymac , owszem zdarzalo sie i 4 razy w tygodniu ale chyba nigdy nie wiecej bo nie mas sensu chlonac nowych rzeczy jak sie nie zapamietalo starych . Zdarzalo sie i 2 razy w tygodniu.
Z tego co wiem w KP masz 8 punktow na poczatku trasy i 8 na koncu. Jak je laczysz i z czym to nie wiem. Ponoc to trudniejsza metoda , bardziej czasochlonna ale lepiej dziala chociaz zdania sa podzielone. Niektrzy uwazaja ze robienie wszystkich radiusow z Wizanna to strata czasu , jest duzo punktow ktorych nigdy nikt nie zapyta , ale tez jest wiele osob ktorzy chwala wizzan ze to lepsza metoda od KP. To kto jaka metoda robi to indywidualna sprawa. To co dla jednego lepsze na innego juz nie dziala. Ja nie laczylem zadnych punktow miedzy soba ani w realu na skuterze ani przy mapie , chociaz napewno ciekawa koncepcja , wiele by pomogla ale tez nie oszukujmy sie ze to zajelo by strasznie duzo czasu. Jak pisalem wczesniej moim bledem bylo jedynie nie notowanie zadnych pierwszych skretow , objazdow itp i przez to chociaz znam duzo punktow to wielu nie pamietam gdzie dokladnie sa. Do niektroych wracalem po dwa a nawet kilka razy , niektorych po prostu nie moge zapamietac nawet jak widzialem je juz kilkanascie razy , ba nawet pierwszy egzamin oblalem bo mylilem dokladne polozenie puntkow . Pozniej w miare robienia p2p szlo to juz coraz lepiej , a tazke w miare dalszego wyjezdzania na miasto skuterem , przejezdzania przez te same ulice po raz dziesiaty czy dwudziesty to wszystko pomalu pozwolilo mi bardziej zapamietac poszczegolne punkty cohciaz dalej jest wiele ktore mi sie myla. Teraz wyjezdzam na miasto roznie czasami raz a czasami dwa w tygodniu , jest wiele punktow ktorych nie wiem ale nigdy nie ogarniesz ich wszystkich. Egzaminatorzy co chwila wymyslaja nowe , a zwlaszcza na poziomie 21's mozesz byc zapytany doslownie o kazdy nawet najmniejszy punkt w Londynie . Tu juz nie tylko wiedza sie liczy ale i szczescie - jakiego egzaminatora dostaniesz a tazke co cie zapyta. Czasami np Mr Swire pyta z "duzych" pointsow a czasami z bardzo malutkich o ktorych nigdy nie slyszalem .
A co do mojej osoby , nastepny egzamin mam pojutrze , w poenidzialek :)

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2017-10-23 15:26:04 (8 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Po wysłuchaniu jednej z osób z tego forum , małej kłótni , pojechałem na stacje Soutwark na drugi egzamin na poziomie 5 ( 21's ). Egzaminatorem okazał się pan Harvey który zaskoczył mnie pytaniami z Chiscwick, aż wkońcu odgadlem posturenk policji . Ogólnie w pierwszym pytaniu nie umiałem odpowiedzieć gdzie znajduje się aż 5 punktów ! Zdenerwowany tym myślałem ze juz po mnie ale jak się okazało źle myślałem ... pytania na które odpowiedziałem to

Beefeater Distrilerry - Chiscwick Police Station
Victoria Beckham Store - Sophisticas Club
Tamesis Dock Restaurant - Greenhouse Restaurant
South Park - Platinium Health Centre

Dzięki mojej ciężkiej pracy i umiejetnemu łączeniu punktów łącznie dostałem 33 punkty co dało mi B i najlepsza ocenę dotychczas w moich zmaganiach . Po drugim tescie na poziomie 21 wygrywam 2:0 I jestem coraz bliżej ...

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2017-10-23 15:57:35 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

No to gratki
Jeszcze tylko kurs pandzabi I przez nastepne 3lata bedziesz zarabial dobra kaske sprzatajac zarzygana wiecznie taksowke ; )))
Odkladaj tylko bo po tym okresie nie bedzie juz w londynie taksowek I bedziesz musial isc na zasilek lol ! ; )))

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2017-10-23 16:09:28 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #8 Ocena: 0

2017-10-23 16:30:43 (8 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

No cóż Ludziku będę zarabiał niej niż obecnie , nawet kierowcy ubera mają więcej , to smutne :( po co ja to robie , jak w obecnej pracy mam więcej :( masz rację , szkoda zachodu ... hahaha pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #9 Ocena: 0

2017-10-23 16:32:23 (8 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Ale może chociaż mi na szmate i mopa na zygi starczy , ponoć TFL oddaje kasę za obrzygana taksówkę , to będę żygac sam w swoją może na tym się dorobie...

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2017-10-23 16:33:57 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 31 z 55 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 30 | 31 | 32 ... 53 | 54 | 55 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,