Po pierwsze - tylko raz probowalem robic pointsy na piechote i ... wkur.. sie co nie miara , zmeczylem sie , ulice wcale mi nie wchodzily , i to wlasnie w rejonach Strand , tez na poczatku mojego pointowania , slyszalem , ze niektorzy tak robia , mi po prostu nie podobalo sie i nie przypadlo do gustu. Ale jezeli tak Ci lepiej to czemu nie . A i pamietaj ze teraz ruch jest znacznie mniejszy niz zwykle z racji wakacji szkolnych .
Co do pointsow ktorych nie mozesz znalezc bo np zamkniete , nie zawracaj sobie tym glowy , nie ma to nie ma , jest kilka-kilkanascie tysiecy innych. Swoja droga nie wiedzialem ze Sophies Steakhouse jest zamkniete, wiem ze jest jeszcze na Fulham Road . Punkty ktore sa w ksiazce Wizzana to niby statystycznie najczesciej pytane punkty w ostatnim roku ale musisz pamietac ze to tylko podstawa . Gdy skoczysz ksiazke z wizzan bedziesz mial wiedze potrzebna do map testu i wiekszosci pierwszych egzaminow ale pamietaj ze Londyn to duze miasto i caly czas cos sie zamyka cos otwiera , w ksiazce wizzana nie ma np hotelow sieci Nadler , albo nie ma ze siec Tune a Hotel to teraz Point a Hotel , ale nie zaprzataj sobie tym glowy , narazie rob ksiazke wizzana , gdy skoczysz to zamowisz sobie ze szkoly daily sheety z codziennych pytan , sa tam rozne statystyki , nowe statystyki , bedziesz sobie zaznczal czego jeszcze nie weisz i dalej w trase i tak dopoki nie zdasz ostatniego egzaminu . Egzaminator moze Cie zapytac doslownie z kazdego punktu w Londynie a ksiazki np od wizzana to jedynie statystyki najczesciej pytanych bys nie musial sie uczyc 100 tysiecy pointsow bo nikt by tego nigdy nie skoczyl.
Jak rozpoczynalem pointsy tak jak Ty teraz ,w sumie to cala ksiazke z wizzana to przyznam ze zrobilem na odpier... Nie zaznaczalem zadnych LOL czy pierwsza w lewo i innych notatek ktore moglyby byc mi potrzebne i teraz tego zaluje gdyz duzo naprawde duzo pointsow zapomnialem tzn wiem na jakiej sa ulicy ale np nie wiem jak z nich wyjechac i znowu musze jezdzic skuterem i powtarzac , teraz duzo notuje ale tylko tam gdzie wiem ze nie zapamietam , zreszta teraz mam juz dobrze ogarniete ulice to tylko notuje po swojemu jak wydostac sie z pointsa ktory jest w bocznej uliczce np Corinthia Hotel przy Whitehall Place mozesz LOL i pozniej lewo albo prawo w Northumberland Avenue ale zeby wjechac do hotelu jako ze jest zakaz wjazdu na Whitehall Place z Northumberland Avenue musisz wiedziec ze L or R (zalezy z ktorej strony jedziesz) w Great Scotland Yard L Scotland Place L Whitehall Place SDOL
Jezeli chodzi o hotel ME to mowisz egzaminatorowi ze hotel jest na rogu Strand i Aldwych i ze mozesz opuscic z dwoch stron , ale zazwyczaj patrz gdzie sa glowne drzwi , swoja droga w tamtym tygodniu pytali o Radio Roof Bar ktore jest w tym hotelu i drzwi sa od strony Aldwych
Jezeli chodzi o Broad Court to rowniez tlumaczysz egzaminatorowi , tak jakbys to zrobil w realnym zyciu , pokaz im swoj Knowledge aby oni widzieli ze ty wiesz o czym mowisz

Jak masz jakies pytania to pyytaj
Jeszcze raz polecam grupe na Facebooku
The Taxi Knowledge of Lonodn
Powodzenia