MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wypadek bez insurance

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tomi22

Post #1 Ocena: 0

2015-05-21 12:07:41 (10 lat temu)

tomi22

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2015

witam wszystkich.A wiec mam problem.Kupilem auto na ebay-u.niestety nie mam prawa jazdy jeszcze poniewaz nestem w trakcie ale to malo istotne.Otoz przedtawialem auto na prosbe syna poszkodowanego poniewaz city council w nastepny dzien mial zabrac smietniki a wiec zrobilem troche miejsca dla nich.Niefortunnie przy wycofywaniu auta zarysowalem lewe tylnie drzwi audi a 4 z 2002 moze roku w bardzo oplakanym stanie.Az smiech ze ta rysa zrobilaby mu roznice na tym pordzewialym i powgniatanym starym gracie.Ale.Nie posiadam insurance glupio pisac ale jeszcze nie wykupilem jak to mlody zdajacy prawko gowniarz zbyt podniecony i rwacy sie do jazdy.otoz bylo to 2 tygodnie temu
.wlasciciel auta przebywal w Portugalii i dzis wrocil.probowalem zalatwic sprawe bez policji i ubezpieczalni lecz ten nie zgodzil sie nawet gdy zaproponowalem mu wymiane erzwi i zadoscuczynienie a przeciez nie musialem tego robic.Wystarczyloby jakbym wymienic moj tylni blotnik na nowy.Nie ja jednak chcialem pozostac uczciwy a w zamian otrzymalem pogrozki typu ubezpieczalnia a w konsekwancji policja.Fzy mozecie mi powiedziec jakie moga byc tego wspomniane konsekwencje.Dodam ze syn poszkodowanego wiedzial o tym jako pierwszy tylko nie bardzo wiem czy zrozumial ze byla to moja wina czy jego.Pytam poniewaz nie wiem na co sie przygotowac itd.wiem ze to nie powazny accident ale..wszystko zalezy od ludzi ktorych spotyka sie na swojej drodze.Doradzcie prosze was co moge zrobic!!

[ Ostatnio edytowany przez: tomi22 21-05-2015 12:08 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tomaszzet

Post #2 Ocena: 0

2015-05-21 12:12:07 (10 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2015-05-21 12:07:41, tomi22 napisał(a):
witam wszystkich.A wiec mam problem.Kupilem auto na ebay-u.niestety nie mam prawa jazdy jeszcze poniewaz nestem w trakcie ale to malo istotne.Otoz przedtawialem auto na prosbe syna poszkodowanego poniewaz city council w nastepny dzien mial zabrac smietniki a wiec zrobilem troche miejsca dla nich.Niefortunnie przy wycofywaniu auta zarysowalem lewe tylnie drzwi audi a 4 z 2002 moze roku w bardzo oplakanym stanie.Az smiech ze ta rysa zrobilaby mu roznice na tym pordzewialym i powgniatanym starym gracie.Ale.Nie posiadam insurance glupio pisac ale jeszcze nie wykupilem jak to mlody zdajacy prawko gowniarz zbyt podniecony i rwacy sie do jazdy.otoz bylo to 2 tygodnie temu
.wlasciciel auta przebywal w Portugalii i dzis wrocil.probowalem zalatwic sprawe bez policji i ubezpieczalni lecz ten nie zgodzil sie nawet gdy zaproponowalem mu wymiane erzwi i zadoscuczynienie a przeciez nie musialem tego robic.Wystarczyloby jakbym wymienic moj tylni blotnik na nowy.Nie ja jednak chcialem pozostac uczciwy a w zamian otrzymalem pogrozki typu ubezpieczalnia a w konsekwancji policja.Fzy mozecie mi powiedziec jakie moga byc tego wspomniane konsekwencje.Dodam ze syn poszkodowanego wiedzial o tym jako pierwszy tylko nie bardzo wiem czy zrozumial ze byla to moja wina czy jego.Pytam poniewaz nie wiem na co sie przygotowac itd.wiem ze to nie powazny accident ale..wszystko zalezy od ludzi ktorych spotyka sie na swojej drodze.Doradzcie prosze was co moge zrobic!!

[ Ostatnio edytowany przez: <i>tomi22</i> 21-05-2015 12:08 ]

To, jaki on ma samochód nie jest w zadnym stopniu istotne.

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #3 Ocena: 0

2015-05-21 12:18:47 (10 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Facet ewidentnie chce wyłudzić od Ciebie jak najwięcej, albo, co mniej prawdopodobne- nie lubi Polaków. ..co robić? Próbuj się z nim dogadać ale nie pokazuj ze boisz się jakoś specjalnie sprawy do ubezpieczalni. Gdy będzie chciał za dużo to powiedz mu ze dowiadywales się już i grozi Ci co najwyżej grzywna mniejsza niż on chce od Ciebie, jeśli zależy mu na kasie a tak pewnie jest to zejdzie z ceny gdy zobaczy ze dużo nie wskora

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2015-05-21 12:26:13 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #5 Ocena: 0

2015-05-21 12:34:18 (10 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Najtaniej wyjdzie jak kupisz od niego to auto...

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2015-05-21 12:43:01 (10 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tomi22

Post #7 Ocena: 0

2015-05-21 12:51:35 (10 lat temu)

tomi22

Mężczyzna

zapomnialem tylko dppisac ze On juz wie otym ze nie posiadam insurance..

Do góry stronyOffline

tomi22

Post #8 Ocena: 0

2015-05-21 12:56:03 (10 lat temu)

tomi22

Mężczyzna

czytalem natomiast podobna sytuacje gdzie dziewczyna myslala ze auto ubezpieczyl jej brat jednak sie pomylila i druga strona spowodowala wypadek.i teraz ona ma problem.Jednak zaproponowali jej samej pojscie na policje .chociaz nie jestem pewiem czy to cokolwiek pomoze..

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #9 Ocena: 0

2015-05-21 13:03:37 (10 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Prawda jest taka że jeśli to ten typ człowieka to uważałbym z dogadywaniem się. Zapłacisz mu a on i tak zgłosi sprawę do ubezpieczalni.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2015-05-21 13:07:04 (10 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie