Cytat:
2022-10-02 09:47:31, Cezar99 napisał(a):
Ja z kolei rozpoczynam przygodę z mytrip. Zamówiłem bilety lotnicze (ok £100 ) przez nich i lot został odwołany ( przesunięty na następny dzień ) o czym mytrip mnie poinformował.
Wypełniłem formę online z zadaniem zwroty kasy Po kilkunastu dniach otrzymałem email ze mam zadzwonić do nich. Odpowiedziałem, ze nie widzę potrzeby z nimi rozmawiać skoro zwróciłem się pisemnie online. Zapowiedziałem, ze jak nie otrzymam zwroty skorzystam ze small court. Napisali parę maili, ze są ogromnie zapracowani i trzeba dzwonić. Napisałem, że jak chcą mogą zadzwonić do mnie ale w godzinach pracy nie odbieram telefonu. Cisza
2 dni przed lotem zapytali (email ) czy zgadzam się na potracenie £15 bo tak maja w regulaminie którzy podobna podpisałem rezerwując bilet. Napisałem ze skoro tak maja w regulaminie który podpisałem to moja zgoda jest niepotrzebna.
Nie otrzymałem zwrotu zdecydowałem się na small court. Bardziej dla satysfakcji £65 ( musze zapłacić £35 ) niż rzeczywistej kasy. Sprawa w toku.
Przewiduje ,ze po kalkulacja szybko dojda do wniosku ze dużo bardziej opłacą im się zwrócić kasę niż wysłać prawnika ( ok90£/h do sadu😊 )
Decyzja sadu zwrot całej kasy: + oplaty) Trzeba walczyć o swoje
Dodatkowo z innego lotu ( Air France spóźniony o 1h i nie zdążyłem na drugi ) zwrot £350 Tym razem odbyło się bez sadu
Today is the oldest you have ever been and the youngest you will ever be so enjoy the day as best as you can