MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ryanair pytanko

« poprzednia strona

Strona 12 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 12 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tesstickle

Post #1 Ocena: 0

2022-10-02 10:09:43 (3 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Cytat:

2022-10-02 09:47:31, Cezar99 napisał(a):
..
Wypełniłem formę online z zadaniem zwroty kasy ..

Skoro ty im stawiasz zadania to nie dziw się że nie są mili dla ciebie.:-8
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Cezar99

Post #2 Ocena: 0

2023-03-11 18:55:20 (2 lata temu)

Cezar99

Mężczyzna

Z nami od: 14-09-2013

Cytat:

2022-10-02 09:47:31, Cezar99 napisał(a):
Ja z kolei rozpoczynam przygodę z mytrip. Zamówiłem bilety lotnicze (ok £100 ) przez nich i lot został odwołany ( przesunięty na następny dzień ) o czym mytrip mnie poinformował.
Wypełniłem formę online z zadaniem zwroty kasy Po kilkunastu dniach otrzymałem email ze mam zadzwonić do nich. Odpowiedziałem, ze nie widzę potrzeby z nimi rozmawiać skoro zwróciłem się pisemnie online. Zapowiedziałem, ze jak nie otrzymam zwroty skorzystam ze small court. Napisali parę maili, ze są ogromnie zapracowani i trzeba dzwonić. Napisałem, że jak chcą mogą zadzwonić do mnie ale w godzinach pracy nie odbieram telefonu. Cisza
2 dni przed lotem zapytali (email ) czy zgadzam się na potracenie £15 bo tak maja w regulaminie którzy podobna podpisałem rezerwując bilet. Napisałem ze skoro tak maja w regulaminie który podpisałem to moja zgoda jest niepotrzebna.
Nie otrzymałem zwrotu zdecydowałem się na small court. Bardziej dla satysfakcji £65 ( musze zapłacić £35 ) niż rzeczywistej kasy. Sprawa w toku.
Przewiduje ,ze po kalkulacja szybko dojda do wniosku ze dużo bardziej opłacą im się zwrócić kasę niż wysłać prawnika ( ok90£/h do sadu😊 )

Decyzja sadu zwrot całej kasy: + oplaty) Trzeba walczyć o swoje
Dodatkowo z innego lotu ( Air France spóźniony o 1h i nie zdążyłem na drugi ) zwrot £350 Tym razem odbyło się bez sadu:)

Today is the oldest you have ever been and the youngest you will ever be so enjoy the day as best as you can

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 12 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,