Uprzedzając lincz słowny

MIESZKAM W Londynie od tygodnia, na pewno stać mnie na opłaty(mieszkanie, telefon, przejazdy (na razie mam Osterke z 12 funtami, ale mogę doładować), na resztę mam na ok miesiąc.
Znajomość języka? jak spytam o drooge to rozumiem , gdzie mam iść,wiem jak sie poruszać metrem, koledzy mnie przeszkolili, w teorii i praktycznie też .Zakupy umiem zrobić.Jestem na etapie poszukiwania pracy i tu mam problem. Bo każdy znajomy podpowiada coś innego , jeden załatw najpierw konto, drugi, najpierw załatw zgodę na prace itd...cieżko mi sie w tym połąpać, wszyscy zagonieni, brak im czasu by ze mną gdzieś pojechać. Jestem w stanie dotrzeć do dowolnego miejsca i dogadać się w mych sprawach ale muszę wiedzieć KROK PO KROKU CO , W JAKIEJ KOLEJNOŚCI I GDZIE , MAM ZAŁATWIĆ ?
Proszę o łapotologiczne sugestie, pamiętając ,że nazwy mi mało mówią , mapę Londynu poznaje , język słabo znam...
Nie wiem co w jakiej kolejności załzawić?
W którym banku konto założyć ( nie wiem kiedy i jakie wpłaty będę miał więc konto podstawowe )
Od razu umówić się na rozmowę w jakimś urzędzie o zgodę na prace ?
czy mogę tam iśc z kimś kto zna język a jak nie będę miał takiej osoby to co ?
Gdzie , kiedy i jak załatwić jakieś ubezpieczenie , bezpłatne ??
Jaka kartę kupić by mieć najtańsze rozmowy do Polski ?
Mam za 5 f LEBARE ale połączenia sa bardzo drogie ...
Jaki najtańszy internet kupić mobilny ?bez umowy.
Praca jak nie wypali to co znajomi załatwią , to do której AGENCJI PRACY SIĘ ZGŁOSIĆ, KTÓRA MNIE NIE OSZUKA ?
Jestem serwisantem komputerowym ,ale nie liczę na prace w zawodzie, gdzie znaleźć prace przy sprzątaniu biur ?
Pracowałem w Polsce jako opiekun osób starszych ,ale Tu język ang. potrzebny, pracowałem tez w firmach sprzątających , mogę pracować przy remontach jako niewykwalifikowany,ale chyba stawka na godzinę za robotę w remontach taka sama jak za sprzątanie ?
Mam prośbę o radę krok po kroku co i gdzie i jak załatwić by ruszyć do przodu ?
Serdecznie dziękuję za pomoc
ARTUR
[ Ostatnio edytowany przez: ArtekPoznan 10-09-2014 00:05 ]