Cytat:
2015-05-20 12:55:49, BlackJack napisał(a):
Cytat:
2015-05-19 09:39:57, kik1976 napisał(a):
chialam sie zapytac, gdzie mozna sie zaparkowac w poblizu konsulatu w londynie? patrze na google, ale wszedzie zakazy itd... czy kolo tej bibloteki an tylach mozna normalnie sie zaparkowac?
Bylam dzis w konsulacie, jest parking zaraz obok, w takim jakby garazu,bramie. Poszukaj w googlach, na tej samej ulicy co konsulat. Platny oczywiscie, nie wiem ile bo nie korzystalam z tego. Byla tabliczka wystawiona ze sa wolne miejsca.
Mozna placic przez sms i karta, nie wiem czy gotowka , chyba nie.
No jest, ale to jest prywatny parking. minimalna kwota to 24 funty i można stać za tą kwotę 7 godzin, czynny dla nie mieszkańców dopiero od 12 w południe.
Ja tam kiedyś robiłem usługę i stałem na tym parkingu.
Ale ze względu na cenę nie wspominałem.
Cytat:
2015-05-20 15:01:15, Dwunasty napisał(a):
Cytat:
2015-05-20 13:23:54, right_winger napisał(a):
A dlaczego nagle ambasada (czyli w praktyce rzad polski) mialaby zaczac cokolwiek ulatwiac obywatelom swojego kraju, a juz zwlaszcza tym na emigracji? Jeszcze sie nie przyzwyczailiscie?
Tak jest. Najlepiej konsulat zrobić kolo Stansted, tam są tanie parkingi. W końcu po cholerę konsulat w centrum Londynu. Przecież to zbyt łatwy dostęp dla ludzi z poza miasta którzy w większości dojeżdżają do stolicy pociągami.
Niemcy, Czesi i inne państwa swoje przedstawicielstwa umieściły na Romford...
Wszędzie, wszędzie narzekamy...
Komunikacyjnie to może nie Romford, ale Stamford wcale by nie był taki głupi.
Choć w zasadzie jest POSK, nie rozumiem dlaczego nie zrobią tam biura paszportowego. Niby jest dla osób chyba z dziećmi tak?
Sam pierdolnik mogą mieć gdzie chcą, Ambasada niech sobie jest tam gdzie jest, wiadomo, jak się mają skrzyknąć na jednego z innymi ambasadorami to muszą być w kupie
Ale punkt przyjmowania zleceń, paszportowych... wysyłać gotowe pocztą, bo na szczęście można.
A no i pracownikom konsulatu, przynajmniej niektórym, z Greenford i Perivel do roboty by miały bliżej

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.