MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy można zamienić z powrotem angielskie prawo jazdy na polskie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

zealot

Post #1 Ocena: 0

2014-08-28 13:27:27 (11 lat temu)

zealot

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Nie wiem na ile to są wiarygodne strony ale na http://www.speedingfinesuk.co.uk/speeding_fines_penalties.htm#What_if_I_hold_a_foreign_driving_licence piszą:
Cytat:

What if I hold a foreign driving licence?

You will still be prosecuted and the case will be referred to Court. The Court has the option to impose a fine and penalty points to a "shadow/ghost" licence which will be set up by the DVLA, or for serious offences, a ban can be imposed. In extreme cases, the Court can prevent you from driving until you have obtained a UK licence.

a na tej stronie:
http://uk.angloinfo.com/transport/driving-licences/driving-with-foreign-licence/ piszą:
Cytat:

After three years it must be exchanged for a GB licence. EU licences can only be renewed in the country in which the holder is resident. If a driver holds a licence from another EU country and renews it in Britain, it will be converted to a UK licence.

Penalty points given for driving offences made during the three-year period are recorded by the DVLA and listed against the driver's name. Drivers may be disqualified from driving if they accumulate 12 penalty points within three years.

Czyli wynika z tego że limit 12 punktów również dotyczy posiadaczy zagranicznych praw jazdy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer gadu-gadu

chupacabra

Post #2 Ocena: 0

2014-08-28 13:57:11 (11 lat temu)

chupacabra

Mężczyzna

Z nami od: 27-08-2014

Nie wiedziałem, że automatycznie dodają counterpart w przypadku mandatu jak ma się zagraniczne prawko. Dzięki za te info.
Jeszcze jedno. Czy ktoś się może orientuje jakie są konsekwencje jeżeli się uzbiera 12 punktów.
Słyszałem, że są różne opcje: dyskwalifikacja na 56 dni, albo na 6 miesięcy. Od czego to zależy? Czy trzeba zdawać jeszcze raz egzamin? Jeżeli nie trzeba to jak się dostaje z powrotem prawo jazdy po dyskwalifikacji to czy ma się czyste konto bez punktów?

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2014-08-28 19:05:00 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

56 dni, ktore obilo ci sie o uszy to tzn discretionary disqualification- za przekroczenia drogowe, ktore nie sa objete automatycznym banem ale sad moze pozbawic prawa do prowadzenia pojazdow. Nie ma min anni max ale w praktyce no za nieuwazna jazde, albo za przekroczenie predkosci sad moze dac ban na 14-56 dni.

Totting up- jak uzbierasz 12 punktow karnych w ciagu 3 lat, to dostajesz automatyczny ban na 6 miesiecy. Jak w ciagu trzech lat wczesniej miales jeden ktortkoterminowy ban (np 56 dni) to zdyskwalifikacja przy totting up zwieksza sie do 12 miesiecy. Jak byly dwa albo wiecej przypadki krotkiej dyskwalifikacji to totting up powoduje ban na 2 lata.

Ada

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2014-08-28 19:22:07 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Tak przy okazji punktów to napiszę gdzie aktualnie jest dyskoteka.

Jeżeli jedziecie po M25 do Dover, lub z Dover i wjeżdżacie na M25 w kierunku zachodnim, to noga z gazu.

Ostatnio w nocy się tam kreciłem, jechałem sobie na motocyklu z prędkoscią około 40Mph bo byłem tak zmęczony że po ciemku już mało co widziałem.

Tam nie ma oświetlenia...
No i właśnie, są tam zomontowane nowe kamery, z boku słupów nie nad pasami.

Od momentu gdy mogłem zobaczyć błysk, do momentu gdy dotarłem do miejsca gdzie jest kamera, widziałem 4 razy serie fleszy. To samo w drugą strone, 2 błyski zanim dojechałem.

Tam jest ciemno, i do tej pory nie było tam kamer, więc ludzie czesto tam zasuwają 90 i wiecej,

Niedawno widziałem Polaków na angielskich blachach , ale Audi i Polskie akcenty nie pozostawiają wątpliwości co jak na mój gust cieli tam ponad 100Mph.

Jak by co,
To ja migałem światłami, jak mnie wyprzedziliście, i zrobiło wam fotkę.

I nie na miłość boską nie wpier@ się pod koła motocykliście przy takiej prędkości.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #5 Ocena: 0

2014-08-28 19:34:32 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2014-08-28 19:48:27 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Te nowe kamery na M25 strzelaja az milo. Jak sie jedzie z zachodu, to sa one za Clacket Lane Services. Z drugiej strony, przed Westerham.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2014-08-28 19:58:56 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2014-08-28 20:07:06 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

No nie wiem, jak ja jade 70mph, to nic nie mruga. Mam nadzieje, ze nie dostane nic za goscia, ktory mnie wyprzedzal i strzelilo jak bylismy oboje na tej samej wysokosci.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Craven_2

Post #9 Ocena: 0

2014-08-28 20:26:41 (11 lat temu)

Craven_2

Mężczyzna

Z nami od: 24-08-2010

Mi/nam blysnelo noca (nie specjalnych bylo ograniczen) na M25 gdzies na 28 mili nitki wewnetrznej, mialem ok 78 a gosc obok jechal moze ze 3 mile szybciej. Minal juz ponad miesiac i w skrzynce pusto. Moze to jemu strzelilo a moze maja jakis sprytny blyskajacy sprzet coby tylko nastraszyc i blyska jak leci. Zobaczysz blysk, masz 6 juz punktow to na bank zwolnisz zeby prawka nie stracic.
W drodze powrotnej specjalnie zwolnilem w tym miejscu w poszukiwaniu kamer czy czegos podobnego ale za diabla tam nic nie bylo.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer AIM

krakn

Post #10 Ocena: 0

2014-08-28 21:16:43 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

bo te kamery są nowe i takie małe z boku pasa na metalowej konstrukcji.

Mnie też nic nie błysło bo nie szaleję.

Do niedawna były testowane, ktoś gdzieś napisał że pracownik obsługi się wygadał. że ta nowa kamera na M1 czy M11 w ciągu jednego dnia na trzaskała 14 000 zdjęć.
Bo teraz kamery mają dostosowywać się do ograniczeń prędkości jakie w danym momencie są wyświetlane.

Cytat:

2014-08-28 19:48:27, Richmond napisał(a):
Te nowe kamery na M25 strzelaja az milo. Jak sie jedzie z zachodu, to sa one za Clacket Lane Services. Z drugiej strony, przed Westerham.

Dokładnie tam.

http://www.sevenoakschronicle.co.uk/Revealed-secret-M25-cameras-authorities-want/story-21101262-detail/story.html

Tylko trzeba zwrócić uwagę ze artykuł jest z maja!
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,