MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jestem samotną matką i planuje wyjazd do Anglii , co robić

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 4 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

anetaaneta222

Post #1 Ocena: 0

2014-08-05 16:11:04 (11 lat temu)

anetaaneta222

Kobieta

Z nami od: 27-07-2014

Czyli wychodzi na to że żeby wgl dostać jakies mieszkanie na wynajem też musze dostać jakieś pozwolenie czy o co chodzi? ok, powiedzmy ze mam juz mieszkanie, a co ze żłobkiem, moge załatwić to wszytsko przez internet? żłobek, mieszkanie, prace? oczywiście licze sie z oszustwami, ale czy wgl cos takiego funkcjonuje ? Oczywiście że nie mam zamiaru jechać tam tylko po to żeby żyć na benefitach, bardzo mi zależy na pracy i rozwoju zawodowym , chociaż napewno skorzystam z dofinansowania za żłobek bo z tego co widze koszty są takie że można jeść piasek jak już sie wszytsko opłaci.. apropo londynu, niekoniecznie mi zależy na Londynie, znacie Państwo jakieś małe miasteczka faktycznie tańsze i przede wszystkim bezpieczne ? Nie znam perfekcyjnie angielskiego , a praca gdzies na taśmie odpada, jeżeli żłobki funkcjonuja do 18 a dodatkowo płacić na nianie to naprawde musiałabym mieć kupe kasy, a licze na zebranie pieniedzy na sam start i dalej już tam .. nie chce sie poddawać, bo tu w pl ten sam problem jeżeli chodzi o prace a takich godzinach, a żłobki do 16.. a nawet jakbym pracowała na pełen etat nie starczyłoby mi za nic w świecie na wynajem i jedzenie i opłacenie żłobka rachunki nie mówiąc juz o jakiś ciuchach... zreszta szkoda gadać, wydaje mi sie poprostu że tam dałabym rade sama utrzymać siebie i syna, wiem że lekko nie bedzie ale jestem mocno zdeterminowana

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2014-08-05 16:23:45 (11 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2014-08-05 16:11:04, anetaaneta222 napisał(a):
Czyli wychodzi na to że żeby wgl dostać jakies mieszkanie na wynajem też musze dostać jakieś pozwolenie czy o co chodzi?
...
zreszta szkoda gadać, wydaje mi sie poprostu że tam dałabym rade sama utrzymać siebie i syna, wiem że lekko nie bedzie ale jestem mocno zdeterminowana

tu nie ma meldunkow, wobec czego kazdy wierzy na slowo podajac adres - dla agencji wazne sa referencje (ktorych brak w tym przypadku), czesto sprawdzana jest zdolnosc kredytowa (zerowa w tym wypadku bez historii) oraz karalnosc (dlugo trwa sprawdzenie w Polsce, przetlumaczenie itp) - za to wszystko musisz zaplacic... oplaty bywaja horrendalne

zle Ci sie wydaje - sama moze mialabys szanse w pokoju kilkuosobowym do czasu podszkolenia jezyka, z dzieckiem szanse maleja do zera niemalze - chyba, ze dysponujesz spora gotowka, np. za depozyt polroczny i takaz sama zaplate za mieszkanie z gory...

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2014-08-05 16:29:42 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #4 Ocena: 0

2014-08-05 17:12:27 (11 lat temu)

clockwork_orange

Cytat:

2014-08-05 16:29:42, konduktor68 napisał(a):
Depozyt półroczny?

wzial bys mniej od matki z dzieckiem bez pracy i jezyka?

ps. przy umowie minimum 6mc. zamieszkania i dwoch wypowiedzenia...

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2014-08-05 17:19:03 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #6 Ocena: 0

2014-08-05 17:31:21 (11 lat temu)

clockwork_orange

czynsz swoja droga, ale logicznie ujmujac:
2mc. wypowiedzenia,
3mc. do rozprawy i orzeczenia o eksmisji,
1mc. na dokonanie sie owejz,
1mc. na wykopanie rzeczywiste...

7mc. bez kasy jak w morde 8-)

Do góry stronyOffline

predatorstopa

Post #7 Ocena: 0

2014-08-05 18:06:45 (11 lat temu)

predatorstopa

Kobieta

Z nami od: 05-03-2013

Jezeli chcesz dofinansowanie do zlobka to musisz pracowac co najmniej 40 godz tyg na jakim stopie jest twoj angielski najlepiej wszystko zalatwiac na miejscu

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2014-08-05 18:23:26 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2014-08-05 16:11:04, anetaaneta222 napisał(a):
zreszta szkoda gadać, wydaje mi sie poprostu że tam dałabym rade sama utrzymać siebie i syna, wiem że lekko nie bedzie ale jestem mocno zdeterminowana

Lepiej by bylo, gdybys miala pewnosc. Wydawanie sie to za malo, szczegolnie jak wyladujesz pod moste. Musisz miec zapas gotowki, zeby zaczac i zastanowic sie kto zaopiekuje sie Twoim dzieckiem. Mozesz probowac szukac pracy z Polski, ale ciagle pozostanie problem opieki nad dzieckiem.

Nie zalatwisz wszystkiego przez internet, chyba ze masz spora gotowke i stac Cie na rezerwacje pokoju w hostelu/hotelu/przez Airbnb.

Masz jakis konkretny zawod albo umiejetnosci?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

anetaaneta222

Post #9 Ocena: 0

2014-08-05 18:24:20 (11 lat temu)

anetaaneta222

Kobieta

z angielskim raczej dam sobie rade, napewno musiałabym przejść jakos bariere w bezpośredniim komunikowaniu się, bo tyle co w szkole rozmawialiśmy to napewno potrzebowałabym chwilki żeby poprzypominać sobie i wejść w bezpośrednia rozmowe z napewno z większym skupieniem jeżeli chodzi o akcent anglików i ogólnie każdy ma swój, ale dużo osób z tego co sie naczytałam język traktuje jako najmniejszy problem, tak sie spodziewałam żeby mieć wszytsko z góry zapłacone zanim stanełabym na nogi , żeby chociaż żłobek opłacać, nie wiem może powinnam wziść kredyt na ten wyjacd, ale ktoś tu wyżej pisał o historii kredytowej to nie wiem jak to sie ma do tego mieszkania. kiedyś słyszałam że socjal pomaga samotnym matkom jeżeli chodzi o mieszkanie, coś widze krucho ten wyjazd tak jak z początku myślałam, ale naprawde zdania są podzielone i nie wiem ile w czym jest prawdy

Do góry stronyOffline

anetaaneta222

Post #10 Ocena: 0

2014-08-05 18:26:55 (11 lat temu)

anetaaneta222

Kobieta

jestem po szkole gastronomicznej, papieru nie mam bo nie zdałam egzaminów zawodowych, ale wykształcenie średnie mam, i jakieś tam doświadczenie przez praktyki zawodowe, które obowiązkowo mieliśmy w szkole, do tego pasje i chęci ;)

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,