MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

M4 i M25, jaka dopuszczalna prędkość?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

castaway

Post #1 Ocena: 0

2014-07-18 18:03:57 (11 lat temu)

castaway

Kobieta

Z nami od: 07-07-2013

Hej.
Prawdę mówiąc mam mało doświadczenia za kierownicą, (ronda to zło!!! :D ) i moja prędkość zazwyczaj nie jest powalająca, ale do rzeczy.
Codziennie jeżdżę M4 i M25 i mimo, że normalnie jest 70 max? to jest dużo odcinków, gdzie znaki mówią 40 (szczególnie te zawieszone na mostach, które wyświetlają aktualne ograniczenia). No i ja tak się wlekę te 40, a z boku tylko mi migają inni. Ba, nawet trąbią. W związku z tym jestem zmieszana. Czy ja źle jadę? Czy oni?

Druga kwestia, jak mam 3 pasy. Tablica wskazuje kierunki każdego z nich. Załóżmy, że mój cel wskazuje pas srodkowy. To oznacza, że mogę nim jechać? Czy mam manewrować i najpierw na lewy, a potem zmieniać?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AudiA5

Post #2 Ocena: 0

2014-07-18 18:14:36 (11 lat temu)

AudiA5

Mężczyzna

Z nami od: 25-01-2014

Cytat:

2014-07-18 18:03:57, castaway napisał(a):
Hej.
Prawdę mówiąc mam mało doświadczenia za kierownicą, (ronda to zło!!! :D ) i moja prędkość zazwyczaj nie jest powalająca, ale do rzeczy.
Codziennie jeżdżę M4 i M25 i mimo, że normalnie jest 70 max? to jest dużo odcinków, gdzie znaki mówią 40 (szczególnie te zawieszone na mostach, które wyświetlają aktualne ograniczenia). No i ja tak się wlekę te 40, a z boku tylko mi migają inni. Ba, nawet trąbią. W związku z tym jestem zmieszana. Czy ja źle jadę? Czy oni?

Druga kwestia, jak mam 3 pasy. Tablica wskazuje kierunki każdego z nich. Załóżmy, że mój cel wskazuje pas srodkowy. To oznacza, że mogę nim jechać? Czy mam manewrować i najpierw na lewy, a potem zmieniać?

zdałaś czy kupiłaś prawko?

myśle że jak poczytasz kodeks drogowy to znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania a skoro je zadajesz to tym bardziej polecam poczytanie go bo widać wiedzy brakuje
By ujrzeć świat, czające się ryzyko By wyjrzeć zza ścian , zbliżyć się By się odnaleźć i poczuć To jest cel ŻYCIA

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2014-07-18 18:20:11 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Bremen

Post #4 Ocena: 0

2014-07-18 18:55:08 (11 lat temu)

Bremen

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2004

Ja Przepraszam prosze powiedzcie mi gdzie tym ludziom daja prawo jazdy , czego ich ucza ?
Droga kolezanko prosze przeczytaj kodeks drogowy zanim komus lub sobie zrobisz krzywde naprawde jest tam wszystko wyjasnione wystarczy tylko chciec zrozumiec to co tam jest napisane lub lepiej dla ciebie i innych wykup dodatkowe szkolenie !!!!!!!!!!!!!!!!!
bremen

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2014-07-18 18:58:06 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

castaway

Post #6 Ocena: 0

2014-07-18 19:06:40 (11 lat temu)

castaway

Kobieta

[ Ostatnio edytowany przez: castaway 18-07-2014 19:08 ]

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2014-07-18 19:10:06 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

castaway

Post #8 Ocena: 0

2014-07-18 19:23:19 (11 lat temu)

castaway

Kobieta

Na kursie nie uczą jeżdżenia na trasach,a dla nowych kierowców to jest jednak różnica. Zdaję sobie sprawę, że ktoś kto jeździ od lat moze się dziwić.
Dodatkowo stres związany z ogromnym ruchem.
Jestem zmuszona jeździć taką drogą ze względu na pracę.

Nie rozumiem "Jak mi zawsze tato tlumaczyl - znak mowi z jaka minimalna predkoscia naley jechac ", bo tam stoi taki "stacjonarny" (białe tło,czarna cyfra, czerwona obwódka, czyli maks jakim można jechać. Po czym może mila i "most", na którym wiszą te zmieniające się.

Co do pasa, to wygląda tak, że zjeżdżam z ronda na lewy pas, po jakiś 200 metrach dołącza kolejny lewy i w tym momencie jestem na środkowym. Tym środkowym jadę jakieś pół mili (może nie), żeby znowu droga się rozłączyła i wówczas mój środkowy staje sie ponownie lewym. Nie widzę sensu jeździć slalomem na tak krótkim odcinku, szczególnie kiedy ruch popołudniu jest dość duży.

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #9 Ocena: 0

2014-07-18 19:53:06 (11 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

No to napisz jeszcze jakie linie sa pomiedzy srodkowym a lewym pasem. Czy kreseczki migaja szybciej niz te pomiedzy srodkowym i prawym?
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2014-07-18 19:59:25 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

W przepis mówi że ma się jechać najbliżej krawędzi, praktyka mówi że w zasadzie powinno się jechać środkowym, zwłaszcza gdy są kolejne wjazdy, a życie pokazuje że wszyscy mają to w...
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 1 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,