MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wypadek motocyklowy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

KN1990

Post #1 Ocena: 0

2014-07-10 11:53:02 (11 lat temu)

KN1990

Mężczyzna

Z nami od: 10-07-2014

Siemanko mam problem mialem wypadek ze 4 tyg temu był korek samochody staly ja wyprzedzałem z prawej i nie fortunnie wyjechal mi koles z korku i zajechal droge bez kirunkowskazu czyli zrobil u-turn,trzepnolem w niego i tyle z zabawy, pojechal sobie do domu a mnie zapytal czy wporzadku i odjechal.Zadzwoniłem po Policje przyjechali wysłuchali i tyle z tego mam Inssurance wie ze był wypadek,od Policji nie wiem nic raport wysla tylko mojej ubezpieczalni albo solicitorowi na ich prosbe.Pytanie:
czy warto claimowac chyba ze to była moja wina mam third part fire and theft??
czy to mogla być moja wina czy jego??
czy lepiej sobie naprawić samemu i nie czekac bo jak na razie dodzwonić się do mojego innsurance graniczy z cudem ;/
czy jak naprawie sam to nikt mi nie wyskoczy z jakas kategoria ze nie zdolny do poruszanie się na drodze itd.?<Skoro tylko plastiki popękane i jakies male uszkodzenia>

Z góry Dzieki za szybkie odpowiedzi :) Bo nie wiem co robic...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

KN1990

Post #2 Ocena: 0

2014-07-10 11:56:03 (11 lat temu)

KN1990

Mężczyzna

Motor stoi nikt się ze mna nie kontaktuje nie wiem o co tu chodzi ;/

Do góry stronyOffline

Bremen

Post #3 Ocena: 0

2014-07-10 15:28:10 (11 lat temu)

Bremen

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2004

Powiniens miec dane jego i jego ubezpieczalni.Skontaktuj sie z nimi.
Ubezpieczyciele pomiedzy soba ustala czy ja byla wina moze byc jego twoja lub 50/50 . Co do naprawy to jesli masz tylko fire and theft to twoja ubezpieczalnia nie pokryje kosztow naprawy. Jezeli masz wykupine ekstra pomoc prawna to skontaktuj sie ze swoim ubezpieczycielem . A tu pomasz w jezyku angielskiem co powinenes zrobic zgodnie z prawem:If you have an accident and damage someone else's car but decide to cover the costs yourself, strictly speaking you should still tell your insurer about it.

If you do have an accident and your insurer subsequently finds out about it, it could result in higher premiums regardless as the insurer will consider you more of a risk.

In addition, a problem may arise if you have a second accident and it is found to be related to work undertaken for the first. If this does happen it would most likely result in non-payment of the claim, rather than cancelling the insurance or being reported for fraud, but could still end up costing you &pound;1,000s.

bremen

Do góry stronyOffline

KN1990

Post #4 Ocena: 0

2014-07-12 22:23:35 (11 lat temu)

KN1990

Mężczyzna

Aha no to dzięki za pomoc musze ich poinformować tylko ze sam naprawiłem bo czekac na nich zamiaru nie mam ;)

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,