MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nauka w Londynie

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

angela_19960312

Post #1 Ocena: 0

2014-03-27 18:25:18 (11 lat temu)

angela_19960312

Kobieta

Z nami od: 27-03-2014

Witam, mam już skończone w tym roku 18 lat i jestem w II klasie liceum ogólnokształcącego. We wrześniu tego roku chciałabym wyjechać do Londynu i podjąć tam dalszą naukę. Słyszałam, że podobno polska matura nic nie znaczy w Anglii oraz, że i tak musiałabym zdawać tam testy aby dostać się na jakieś studia. Gdy wybiorę kurs w college czy dołączyłabym do osób w moim wieku, którzy byliby już na pewnym poziomie tego kursu czy też zaczęłabym naukę na danym kierunku od początku? Czy po kursie miałabym już zawód i mogłabym w nim pracować, a później dostać się na studia? Ile mniej więcej kosztowałaby nauka w college oraz czy mogłabym starać się o stypendium lub dofinansowanie na naukę jak i na jakieś zamieszkanie, akademik czy coś podobnego? Jaka jest szansa, że mogłabym je otrzymać?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kjmska

Post #2 Ocena: +1

2014-03-28 15:47:26 (11 lat temu)

kjmska

Konto usunięte

Polska matura jest rozpoznawana jako level A, czyli zdecydowanie wystarczajaco, zeby dostac sie na studia. Najlepiej zdawac jest mature z przedmiotow, z ktorych ocena jest wymagana do przyjecia. Nie marnuj czasu na college, idz od razu na studia, a jak nie jestes bardzo pewna siebie, przed bachelor degree (licencjat) mozesz zrobic foundation degree, ktore otwiera drzwi do dalszej edukacji. Niektore uczelnie wymagaja egzaminu z jezyka angielskiego TOEFL, ale wszystko jest zawsze wypisane na stronie uczelni.
Ja zdawalam na uczelnie artystyczna i musialam przyjsc na interview z dyrektorem kursu i pokazac swoje portfolio. Pokazalam swoje swiadectwo w jezyku polskim, zapomnieli go zeskanowac, nie pytali sie w ogole o egzamin z angielskiego, skupiali sie jednak bardzo na rysunku technicznym i kreatywnych pomyslach. Co chce przez to powiedziec to nie stresuj sie, na prawde nie jest trudno sie dostac na uczelnie wyzsza.

Do góry stronyOffline

angela_19960312

Post #3 Ocena: 0

2014-03-28 22:22:18 (11 lat temu)

angela_19960312

Kobieta

Z nami od: 27-03-2014

A czy istnieje coś takiego jak kurs po którym mam zawód, mogę pracować w Anglii i dobrze zarabiać i niekoniecznie iść później na studia, chyba, że w dalszej przyszłości? Ile taki kurs kosztowałby i jak długo by trwał? Gdzie musiałabym się zwrócić, aby zapisać się na taki kurs?

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: +1

2014-03-28 23:00:41 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Istnieje mnostwo takich kursow, zalezy co chcesz robic, co oznaczaja dobre zarobki.
Koszty i dlugosc trwania kursu zalezy od kursu i od Ciebie.
Przejrzyj net, pobliskie colleges, centra edukacji doroslych.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,