MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rowerem Londyn -> Grays/Thurrock

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

NieCzarnyKot

Post #1 Ocena: 0

2014-03-10 23:01:40 (11 lat temu)

NieCzarnyKot

Kobieta

Z nami od: 05-08-2013

Mam cos do załatwienia w okolicach West Turrock i chetnie przejechalabym sie rowerem z E14 (londyn), o ile trasa jest w miare przyjemna i płaska. Zna ktos moze te okolice? Zalezy mi na tym, zeby nie bylo gorzyscie, zbyt odludnie i zbyt niebezpiecznie (tzn motorway wolalabym nie smigac). Jakies opinie?
"Niech na Ziemi będzie przyjemnie, niech to się zacznie ode mnie."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2014-03-10 23:13:54 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Na MOtorway to się nie pchaj bo cię będzie to kosztowało 120 funtów + koszt transportu policyjnym busem :)

Ale z twojego kierunku to tam nie ma M, tylko są drogi kat A, większość z tego co mi w głowie sie kolace to jest dróżka rowerowa.

Normalnie jedziesz wzdłuż drogi A13 potem w Rainham w dół zjedziesz wzdłuż Tamizy między fabrykami itp

hehe tam mieszka czy też mieszkał ten chłopak co go napadli za polską flage na kasku :)
Ale to nie tam go napadli :))))

Generalnie nieciekawa wycieczka, bo ta część Londynu jest brzydka, przynajmniej ja jadąc wzdłuż Tamizy szukając fajnych miejsc do zrobienia zdjeć nie znalazłem nic ciekawego, ale jedzie się.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2014-03-10 23:30:43 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jak wpiszesz w Google Cycle Routes, to wybrac sobie mozesz najbardziej przyjazna tpbie wyszukiwarke

np

http://www.transportdirect.info/Web2/JourneyPlanning/FindCycleInput.aspx?&repeatingloop=Y

http://www.cyclestreets.net/journey/
Ada

Do góry stronyOffline

NieCzarnyKot

Post #4 Ocena: 0

2014-03-11 00:16:40 (11 lat temu)

NieCzarnyKot

Kobieta

Dzieki za rady i świetne linki! (cyclestreet fenomenalne, od dawna zastanawialam sie, czy istnieje jakas wyszukiwarka, ktora mi pokaze, czy bede musiala jechac pod gorke czy nie ;)).

Zdecydowalam sie jednak podjechac rowerem do dagenham i tam wsiasc w pociag, google street view z dalszej trasy jawil sie zbyt posepnie ;) . Ale jesli ktos mi jakas przepiekna widokowa trase wytyczy to moge jeszcze zmienic zdanie ;)

Do góry stronyOffline

NieCzarnyKot

Post #5 Ocena: 0

2014-03-17 22:38:21 (11 lat temu)

NieCzarnyKot

Kobieta

Wrazenia z wycieczki, ku przestrodze:

Prawie mnie zemdlilo od spalin, glowa nadal nie przestala bolec, toksyczna zupa oparow, szczegolnie trasa Canning town - Dagenham Dock, szczerze odradzam kazdemu pokonywania jej na rowerze -.-' Moze ktos to przeczyta i nie popelni tego bledu, ktory popelnilam ja.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,