MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Londyn...i prosta matematyka - a moze Birmingham lub Manchester ...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 5 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Yarra1984

Post #1 Ocena: 0

2014-02-26 09:14:58 (11 lat temu)

Yarra1984

Mężczyzna

Z nami od: 24-02-2014

Witam wszystkich ponownie tu autor tego postu:-]
Dzięki za wszelkie porady i sugestie, stanowią one dla mnie naprawdę cenne źródło informacji, ale do rzeczy:)

podczas mojego pobytu w Australii życie nauczyło mnie kilku rzeczy m.in unikania małych miast ze względu na małą ilość pracy i hm...ten swoisty zonk na twarzy miejscowych Aussie (a co to emigrant???)

dlatego chciałem wybrać na początek londyn-pracy jest tam napewno sporo. Mój pobyt w Melbourne nauczył mnie też innej rzeczy - nigdy, ale to nigdy nie wierz w to że znajdziesz pracę od razu na full time:) Przez większą część mojego pobytu za granicą miałem kilka prac na na zasadzie bardzo popularnego tam casual employment-parę godzin tutaj, później na drugi koniec miasta parę godzin etc. co suma summarum dawało mi jakieś 20-30 godzin w tygodniu. Trzeba było niejako walczyć o swoje godziny w pracy bo jedna praca nie zapewniała ich wystarczającej ilości. Wypłata którą uzbierałem spokojnie wystarczyła na pokój pod Melbourne, jedzenie, imprezy i nawet coś odłożyłem:P
Mając na uwadze powyższe oraz ceny w Londynie obawiam się że jeżeli chce tam pojechać to nie zostawiam sobie żadnej granicy błędu-muszę pracować od razu na full time albo zginę w butach a to mnie martwi bo kto da pracę emigrantowi od razu na pełen etat?

Angielski znam, zapał do pracy również mam i tęsknie za pogawędkami po angielsku-ale podejrzewam że to za mało i mogę się nie wyrobić tam sam. Dlatego mam pytanie do was czy na moim miejscu-osoby która nigdy nie była w UK pojechalibście do manchesteru czy birmingham żeby coś sobie zarobić, pomieszkać nie rujnując portfela i zobaczyć...how it goes?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2014-02-26 09:31:09 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Temat troche poplynal ;).
Ale wiekszy sens ma wyjazd do duzego miasta (i Bham i Man maja te same zalety i wady, Bham troche tanszy jest w utrzymaniu) i zapolowanie na prace powyzej NMW.

Do góry stronyOnline

AudiA5

Post #3 Ocena: 0

2014-02-26 10:35:49 (11 lat temu)

AudiA5

Mężczyzna

Z nami od: 25-01-2014

Cytat:

2014-02-26 09:14:58, Yarra1984 napisał(a):
Dlatego mam pytanie do was czy na moim miejscu-osoby która nigdy nie była w UK pojechalibście do manchesteru czy birmingham żeby coś sobie zarobić, pomieszkać nie rujnując portfela i zobaczyć...how it goes?

Zdecydowanie tak, moim ogromnym błędem było to że osiedliłem się w Londynie! Teraz jestem w Manie i dostrzegam same +++ tego miejsca , myślę że gdybym ten krok zrobił gdy jechałem do Londynu ( przez wszystkich tak zachwalanego bo przecież tylko w nim była podobno praca ), był bym na zupełnie innej pozycji choć i teraz nie narzekam!

Manchester to naprawdę świetne miasto a jeśli ty znasz język to nie masz się czego obawiać tylko od razu swoje kroki zrobić w tą stronę !

To tylko moja opinia !
By ujrzeć świat, czające się ryzyko By wyjrzeć zza ścian , zbliżyć się By się odnaleźć i poczuć To jest cel ŻYCIA

Do góry stronyOffline

Yarra1984

Post #4 Ocena: 0

2014-02-26 10:55:18 (11 lat temu)

Yarra1984

Mężczyzna

Z nami od: 24-02-2014

Okay więc spróbuję man....:) hehehe mam referencje z nursing home po angielsku z referencjami/nr telefonu do mel może się przyda, ale wątpię, co prawda jako cleaner-może mało ambitne zajęcie ale przecież nie będę też startować od razu na dyrektora:P

Mam bilet do stansted a stamtąd kopnę się pociągiem widziałem że chyba nie jest bardzo drogi..no a później skołować nocleg trzeba będzie na miejscu a później pracę-trochę hardcore ale mam nadzieję że dam radę,najwyżej wrócę jak bumerang do Polski do szefa z płaczem że "w tej anglii tak źle-ciemno,straszno proszę przyjmij mnie spowrotem" hehehhee

Trochę martwi mnie że nie będę miał NINU-z tego co widzę to jest to niezbędne do znalezienia jakiejkolwiek pracy..?Jak się trochę ustawię możnaby na kawe pójść

Do góry stronyOffline

darmund

Post #5 Ocena: 0

2014-02-26 10:56:40 (11 lat temu)

darmund

Mężczyzna

Z nami od: 02-01-2012

Jesli jestes dobrym sprzataczem to slyszalem o poszukiwaniu sprzatacza na full time od 8 do 17 na obiekcie treningowym klubu Fulham, 7.5 funta brutto.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2014-02-26 10:59:36 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

To mozesz wyszukaj juz teraz adresy nursing home i sprobuj skontaktowac sie z nimi w sprawie pracy. Ewentualnie na miejscu bedziesz od razu wiedzial, gdzie ich szukac. Z tego co na forum wyczytalam, to tam prawie zawsze kogos szukaja. Zawsze mialbys jakis punkt zaczepienia na poczatek.

Mozesz tez zaczac wysylac odpowiedzi na ogloszenia jeszcze zanim wyjedziesz, chociaz z polskim numerem, to pewnie nie beda do Ciebie dzwonic.

Dasz rade bez NIN. Jak tylko przyjedziesz, zadzwon i umow sie na spotkanie. To nie powinno byc przeszkoda w znalezieniu pracy.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

darmund

Post #7 Ocena: 0

2014-02-26 11:00:35 (11 lat temu)

darmund

Mężczyzna

Z nami od: 02-01-2012

Sprxatan pubow po dwie godziny to jest ja z Londynu do Glasgow.

Do góry stronyOffline

endi111

Post #8 Ocena: 0

2014-02-26 11:13:51 (11 lat temu)

endi111

Kobieta

Z nami od: 03-04-2012

Mam nadzieję, że sprawdziłeś "klimat" i pogodę w Man... to nie jest Australia niestety..:). Ja osobiście mam dość tego deszczu dosłownie cały czas na okrągło.

Do góry stronyOffline

right_winger

Post #9 Ocena: 0

2014-02-26 12:29:21 (11 lat temu)

right_winger

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2013

Cytat:

2014-02-26 10:55:18, Yarra1984 napisał(a):
kopnę się pociągiem widziałem że chyba nie jest bardzo drogi..

Na taka trase bedzie dosc drogi, sprawdzilem na szybkosci i 94 funty zwykly off peak w 1 strone. Taniej Ci wyjdzie kupic advance ticket, widzialem cos za 35-40 funtow na kwiecien. Nie wiem czy mozna trafic jeszcze tansze bo, jak mowie, to tak na szybko a w razie czego jak podasz date/godzine to postaram sie pomoc.
Te advance mozna kupowac najwczesniej bodajze 2 miechy przed terminem, mozna sporo zaoszczedzic ale jest to bilet na konkretny pociag z London Euston do Manchesteru (z lotniska do Euston mozesz jechac dowolnym, w bilecie masz wliczona wymagana przesiadke na metro).

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #10 Ocena: 0

2014-02-26 12:35:26 (11 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Wiem, znam Aussies, to kretyni. "A co to, emigrant?" O on to co? Od ilu pokoleń tutaj? Tyle, że nie potomek imigrantów dobrowolnych, a takich tu wykopanych za kradzież.
Oni działają na zasadzie zabaw dziecinnych "Zamawiam! Zaplute, zamazane - byłem tu pierwszy! Ty już nie wchodzisz!".

Jest na YouTubie pewien Indianin, który śmieje się z "Amerykanów", którzy mają coś przeciw "imigrantom". Bo kim oni są?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 5 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,