MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak to jest tym przewozem papierosów?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 2 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

chestter77

Post #1 Ocena: 0

2014-02-13 00:07:32 (11 lat temu)

chestter77

Mężczyzna

Z nami od: 28-10-2013

a ci panowie co skanuja bagaze w Polsce sie nie doczepiaja do niczego? Oni to maja w dupie ? i dopiero w UK moga mnie sprwadzic ?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2014-02-13 00:19:42 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

zealot

Post #3 Ocena: 0

2014-02-13 00:26:21 (11 lat temu)

zealot

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Cytat:

2014-02-13 00:07:32, chestter77 napisał(a):
a ci panowie co skanuja bagaze w Polsce sie nie doczepiaja do niczego? Oni to maja w dupie ? i dopiero w UK moga mnie sprwadzic ?

Oni tylko sprawdzają czy na pokład samolotu nie wnosisz niebezpiecznych przedmiotów. Przyczepią się jak będziesz mieć w bagażu podręcznym np: nóż lub dezodorant. Fajki ich nie obchodzą

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Prestigio

Post #4 Ocena: 0

2014-02-13 15:11:09 (11 lat temu)

Prestigio

Mężczyzna

Z nami od: 05-01-2014

Witam.

Do tych wszystkich dodam tylko tyle że przed lotem warto przeczytać regulamin danej linii na temat bagażu ;D

Ja się porwalem na parę kartonów za dużo i szczęście ze bliscy czekali czy mnie nie cofna.. dogadalem się i oddałem fajki w ręce rodziny i zabrałem tylko 4 kartony..

Suma sumarum 4 kartony zabierzesz wszędzie bez problemu i w UK się nie doczepia. Większa ilość może sprawić problem.

Jeżeli wylatujesz z kraju i masz jakieś niedociągnięcia z prawem tzn czekasz na jakąś sprawę, nie zlozyles jakiś tam wyjaśnień do sprawy itp, przygotuj się na kontrolę i odwołanie lotu tuż po okazaniu biletu ( znam to z własnej autopsji... ) większe ilości lepiej przewozić autem i liczyć ze nie ściągną Cię na stodoły w porcie juz w UK.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #5 Ocena: 0

2014-02-13 15:46:10 (11 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2014-02-13 15:11:09, Prestigio napisał(a):
Witam.

Do tych wszystkich dodam tylko tyle że przed lotem warto przeczytać regulamin danej linii na temat bagażu ;D

Ja się porwalem na parę kartonów za dużo i szczęście ze bliscy czekali czy mnie nie cofna.. dogadalem się i oddałem fajki w ręce rodziny i zabrałem tylko 4 kartony..

Suma sumarum 4 kartony zabierzesz wszędzie bez problemu i w UK się nie doczepia. Większa ilość może sprawić problem.

Jeżeli wylatujesz z kraju i masz jakieś niedociągnięcia z prawem tzn czekasz na jakąś sprawę, nie zlozyles jakiś tam wyjaśnień do sprawy itp, przygotuj się na kontrolę i odwołanie lotu tuż po okazaniu biletu ( znam to z własnej autopsji... ) większe ilości lepiej przewozić autem i liczyć ze nie ściągną Cię na stodoły w porcie juz w UK.

Polscy służby graniczne kazały Ci zostawić jakieś papierosy przed wylotem? Nie wierze.
Nie ma ograniczeń w wywozie, sprawdzają często akcyzę ale to wszystko.

Przewozić autem większe ilości? Pewnie i wygodnie ale nie przez Niemcy. Tutaj nie ma zmiłuj, powyżej 4 lag i płacisz.

A w kwestii wwozu papierosów do UK, po raz kolejny, w kolejnym temacie.
NIE MA OGRANICZEŃ. Trzeba tylko być przygotowanym iż przy ewentualnej kontroli trzeba wytłumaczyć przeznaczenie papierosów jeśli przekraczają 800 szt na osobę. Na swój własny użytek można ile się chce. Oczywiście radziłbym zachować rozsądek. 16 kartonów przy 30 szt dziennie starcza na 3 miesiące i jeśli nie zatrzymali Cie miesiąc wcześniej z taka ilością to nic nie zrobią. Od razu mówię, odnotowują w systemie i jak ktoś raz dostanie "żółtą kartkę" to za drugim razem (jeśli za szybko) to nie ma zmiłuj i zabiorą.

Do góry stronyOffline

AudiA5

Post #6 Ocena: 0

2014-02-13 17:26:07 (11 lat temu)

AudiA5

Mężczyzna

Z nami od: 25-01-2014

Cytat:

Witam.

j/w jak cie Niemcy zatrzymają to zabulisz ze aż miło, a jak angole cie do stodoły ciąganą to ta sama śpiewka co na lotnisku w końcu na promie masz napisane w sklepie
" możesz kupić tyle papierosów ile chcesz pod warunkiem ze są one przeznaczone na twój własny użytek" kolega zealot zresztą wyjaśnił to w swoim poście.

Co do kontroli na lotnisku w Polsce to nie raz miałem więcej niż 10 kartonów i nigdy ale to nigdy żaden pogranicznik nie powiedział ani słowa.Jak ktoś wiezie jakieś ruskie czy litewski fajki to być możne się doczepią ale do tych z polską akcyzą nigdy.
By ujrzeć świat, czające się ryzyko By wyjrzeć zza ścian , zbliżyć się By się odnaleźć i poczuć To jest cel ŻYCIA

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #7 Ocena: 0

2014-02-13 17:28:43 (11 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2014-02-13 17:26:07, AudiA5 napisał(a):
Jak ktoś wiezie jakieś ruskie czy litewski fajki to być możne się doczepią ale do tych z polską akcyzą nigdy.

Jak ktoś wiezie bez polskiej akcyzy lub z lewą akcyzą i go w PL sprawdzą to niekoniecznie zdąży na samolot:)) A i koszty wysokie:)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2014-02-13 17:59:02 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2014-02-13 17:26:07, AudiA5 napisał(a):
Co do kontroli na lotnisku w Polsce to nie raz miałem więcej niż 10 kartonów i nigdy ale to nigdy żaden pogranicznik nie powiedział ani słowa.

Rozumiem że wiozłeś fajki z Polski, nie DO Polski :-8

To proste, w każdym normalnym kraju, (pomijam parodię Polski z czasów komuny) gdy wywozisz z kraju to jeszcze ci pomogą upychać walizkę.
Bo wywozisz produkcje, zapłaciłeś podatek , dałeś zarobić.
Zupelnie inaczej jest po drugiej stronie granicy, gdzie z tym pałatajstwem się pakujesz. Zarobku nie ma, a do tego straty.

Więc logiczne że się bronią przed importem a nie eksportem.

A co do towarów z poza UE to jest logiczne ze jak cie dupną to z każdej strony masz przewalone :-/
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

chestter77

Post #9 Ocena: 0

2014-02-13 20:46:02 (11 lat temu)

chestter77

Mężczyzna

Z nami od: 28-10-2013

Cytat:

2014-02-13 15:46:10, Dwunasty napisał(a):
Cytat:

Witam.

Polscy służby graniczne kazały Ci zostawić jakieś papierosy przed wylotem? Nie wierze.
Nie ma ograniczeń w wywozie, sprawdzają często akcyzę ale to wszystko.

Przewozić autem większe ilości? Pewnie i wygodnie ale nie przez Niemcy. Tutaj nie ma zmiłuj, powyżej 4 lag i płacisz.

A w kwestii wwozu papierosów do UK, po raz kolejny, w kolejnym temacie.
NIE MA OGRANICZEŃ. Trzeba tylko być przygotowanym iż przy ewentualnej kontroli trzeba wytłumaczyć przeznaczenie papierosów jeśli przekraczają 800 szt na osobę. Na swój własny użytek można ile się chce. Oczywiście radziłbym zachować rozsądek. 16 kartonów przy 30 szt dziennie starcza na 3 miesiące i jeśli nie zatrzymali Cie miesiąc wcześniej z taka ilością to nic nie zrobią. Od razu mówię, odnotowują w systemie i jak ktoś raz dostanie "żółtą kartkę" to za drugim razem (jeśli za szybko) to nie ma zmiłuj i zabiorą.

Ja w 2013 wyjechalem z PL w kwietniu i wrocilem do PL dopiero w grudniu, wiec oni moga to sprawdzic jak im to powiem? To by bylo wygodne dla mnie i wiarygodne a w tym roku wyjezdzam w marcu, jeszcze wczesniej niz rok temu i planuje powrot do kraju tak samo jak w tamtym roku, czyli w grudniu dlatego wioze 30 kartonów.

ewentulanie przy konfiskacji, biora wszystko czy 4 zostawiają?

edit: jak najlepiej zabezpieczyc fajki przed zmiażdżeniem w bagazu rejstrowanym ?

w UK tez sa przeswietlane bagaze i tak sprawdzaja kazdego z wieksza iloscia? czy wyrywkowo sprawdzaja ? lub dostaja cynk z Polski kto jaki ile gdzie zabrał ?:D

[ Ostatnio edytowany przez: chestter77 13-02-2014 20:50 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2014-02-13 20:59:59 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Nas brali wszystkich, jak leci 100% pasażerów z tego samolotu.

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,