MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zawieszenie w pracy

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

radopaa

Post #1 Ocena: 0

2014-02-05 10:13:30 (11 lat temu)

radopaa

Mężczyzna

Z nami od: 11-04-2013

Cytat:

2014-02-04 23:23:48, maestrouk napisał(a):
Hej, dzis dostalem wszystkie informacje na maila. Jestem maksymalnie zmeczony, zawieszony jestem od ostatniego wtorku czyli w sumie 7 dni. Wydaje mi sie ze jestem w stanie udowodnic wszystko (mam maile, rozmowy, sms'y), ktore potwierdzaja ze to wszystko to spisek, o ktorym pisalem dzisiaj do HR'u. Pracuje jako manager w wiekszej firmie i wiem ze pewne osoby postanowily mnie po prostu 'wydymac' za to ze zaczalem mowic niczym Max Kolnko, jak jest a nie jak by ludzie chcieli slyszec.

Wysle jutro wszystkie zalaczniki odnosnie sprawy wraz z moimi odpowiedziami i bylbym wdzieczny za konkretne odpowiedzi. W razie czego zaryzykuje o ile powiecie ze warto zeby z tym isc do prawnika, ktory na pewno sobie troche policzy za swoj serwis. Jutro rowniez ide z tym do Citizen Advice, w ktorym juz bylem zaraz po zawieszeniu i chce pokazac im wszystko aby doradzili cos przed spotkaniem, ktore mam w piatek. Wydaje mi sie ze to nie jest wystarczajaco duzo czasu bym sie przygotowal tak wiec chce im dac zwolnienie lekarskie odnosnie mojego stanu zdrowia (od 4 tygodni biore antybiotyki od mojego GP ale nie poprosilem o zwolnienie lekarskie tylko chodzilem dalej do pracy).

Pozdrawiam i do uslyszenia jutro !

Jakbys byl czlonkiem zwiazkow zawodowych co kosztuje okolo £10/m-c to nie bylo by kosztow i mialbys duzo pomocy.

Zycze powodzenia! Ja na twoim miejscu nie wysylal bym nic az do mometu rozmowy dysciplinarnej bo firma bedzie miala czas sie przygotowac. Jezeli przyniesiesz swoje papiery na rozmowe to inna bajka. Wtedy beda musieli wziasc wszystko pod uwage i albo dalej prowadzic sledztwo i trzymac cie na platnym zawieszszeniu albo podjac decyzje uwzgledniajac twoje dokumenty.

Pozdr

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Post #2 Ocena: 0

2014-02-05 10:34:26 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #3 Ocena: 0

2014-02-05 13:17:22 (11 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Ja od kilku lat jestem członkiem związków zawodowych i co miesiąc oplacam składkę w wysokości ok 10f/mc , to nie duzo, ale przez kilka lat daje juz sporą kwotę. W ciagu tych 5 lat, "pomogli" mi raz. Byla redukcja etatów i brali kazdego pracownika na indywidualną rozmowę, i siedział taki baran ze związków na tej rozmowie i nawet slowa sie nie odezwał, caly czas ja się produkowalem... zostałem w pracy dzięki sobie a nie jemu czy związkowi więc zastanawiam się nad sensem bycia w Union !

Do góry stronyOffline

kardam

Post #4 Ocena: 0

2014-02-05 13:18:31 (11 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

Wielka głowa, zapewne ta osoba korzystała z Legal Aid bądź prawnik poszedł na układ 'No win, no fee'.
maestrouk Jeśli masz jakieś dowody itd ja bym ich nie wysłała przed spotkaniem dyscyplinarnym do pracodawcy i raczej nie brała bym chorobowego, bo to może źle wyglądać w oczach pracodawcy.

Cytat:

2014-02-05 13:17:22, Wielim napisał(a):
Ja od kilku lat jestem członkiem związków zawodowych i co miesiąc oplacam składkę w wysokości ok 10f/mc , to nie duzo, ale przez kilka lat daje juz sporą kwotę. W ciagu tych 5 lat, "pomogli" mi raz. Byla redukcja etatów i brali kazdego pracownika na indywidualną rozmowę, i siedział taki baran ze związków na tej rozmowie i nawet slowa sie nie odezwał, caly czas ja się produkowalem... zostałem w pracy dzięki sobie a nie jemu czy związkowi więc zastanawiam się nad sensem bycia w Union !

To na razie wydałeś około £600-700, gdzie za moją sprawę o dyskryminację kancelarie (kilka, nie jedna), które prowadzą sprawy dla Union wycenił y na £5-6tys, bo do związków nie należałam.

[ Ostatnio edytowany przez: kardam 05-02-2014 13:23 ]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,