MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Agencja wynajęła nam nielegalne mieszkanie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 5 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

skamil

Post #1 Ocena: 0

2014-01-28 21:14:14 (11 lat temu)

skamil

Mężczyzna

Z nami od: 20-12-2013

Cytat:

2014-01-28 21:07:22, krakn napisał(a):
Cytat:

2014-01-28 19:44:08, ewi234 napisał(a):
Do krakn. Tylko dlaczego w umowie wynajmujący górę maja ze to jest flat nr.1 a my w umowie mamy że tj.flat nr.1A. Więc tak do konca nie jest to ten sam adres.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ewi234</i> 28-01-2014 19:58 ]

To tylko podział wewnętrzny landroda, u siebie w domu też możesz sobie ponumerować pokoje, nawet systemem rzymskim.

Mamy takie 3 budynki i jest to nie byle małe mieszkanie tylko tam jest 60, 80 i coś koło 100 pokoi "mieszkań" Część ma swoją łązienkę, część nie, niektóre mają też kuchnie inne nie.

Adres jest jeden, "Flat" to oznaczenie fragmentu korytarza, z którego wchodzi się do pokojów.

Ten sam Landrod ma jeszcze kamienice w centrum gdzie jest 4 piętra, kamienica jest tak przebudowana jak u was.
To samo, jak dostaje klucze to mam napisane, adres / flat A, B,C, D
Ale licznik jest jeden, mieszkańcy mają wszystko wliczone w cene, nawet internet.
Ale jako taki prawny adres jest tylko jeden.
jak wystawiam faktury, do ubezpieczalni to zawsze jest tylko główny adres.

Podejrzewam że gościu to zrobił na podstawie takich samych zasad i tyle.

Gdyby w omawianym przypadku było tak jak mówisz, to Housing Benefit byłby wypłacany bez problemu za wynajmowany pokój, a nie jest.

Prawo o housimg benefit definiuje mieszkanie jako osobna jednostkę mieszkaniowa gdzie najmujacy ma wyłączne prawo do korzystsnia z urządzeń sanitarnych, wszystkich pokoi i korytarzy. W omawianym przypadku osoba pytajaca wynajmuje mieszkanie, bo o umowa o najem jest podpisana na mieszkanie a nie o pokój i HB nie płaci, wiec mieszkanie nie jest traktowane jako pokój.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

skamil

Post #2 Ocena: 0

2014-01-28 21:19:15 (11 lat temu)

skamil

Mężczyzna

Cytat:

2014-01-28 21:09:06, Richmond napisał(a):
Cytat:

2014-01-28 21:04:38, skamil napisał(a):
Czy ja wiem? Często dzieli się domy na mieszkania. Landlord wyciągnie więcej z dwóch mieszkań niż z jednego domu. Jedyne co musi zrobić to zgłosić podzial do councilu w celu rejestracji osobnej nieruchomości. Myślę że nie chodzi tu o 'orientacje w temacie' tylko fakt, że mieszkanie dopiero co zostało wydzielone, jak landlord zarejestruje nieruchomosc, problem zniknie na zawsze.

Zgadza sie, ale dopoki mieszkanie nie jest wydzielone, niektore osoby moglyby sie nie zgodzic na jego wynajem, wspolny licznik, itp.

Do wyborow nie mozna sie zarejestrowac, moze byc problem z historia kredytowa, bo adresu nie ma nigdzie, itd. OCzywiscie mozna uzywac glownego adresu, ale to moze generowac problemy, ze inne osoby sa tam juz zarejestrowane.

Nawet jak wszystko jest wydzielone i sa osobne mieszkania, to bywaja czasami problemy z ich identyfikacja. Ja mieszkalam w Top Floor Flat, ale niektorzy mieli w systemie Second Floor Flat i juz byl problem.

Czasem wieżowce council'u mają jeden licznik i jakoś to nie problem jak media są opłacane przez landlorda (jak w omawianym przypadku). Poza tym prawo akurat dopuszcza kasowanie kilka mieszkań na jeden licznik...

Jeśli chodzi o rejestrację, to faktycznie, dopuki landlord nie zarejestruje nieruchomosc nie figuruje nigdzie i nie można się zarejestrować na electoral roll. Jeśli chodzi o historię kredytową to nie sądzę że to problem, choć nie mam na ten temat specjalistycznej wiedzy. Z tego co pamiętam to credit rating nie może oceniać zdolności kredytowej na podstawie współlokatorów. Nie mylić ze wspolposiadaczami konta bankowego.

[ Ostatnio edytowany przez: skamil 28-01-2014 21:31 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2014-01-28 22:06:49 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2014-01-28 21:19:15, skamil napisał(a):
Jeśli chodzi o rejestrację, to faktycznie, dopuki landlord nie zarejestruje nieruchomosc nie figuruje nigdzie i nie można się zarejestrować na electoral roll. Jeśli chodzi o historię kredytową to nie sądzę że to problem, choć nie mam na ten temat specjalistycznej wiedzy. Z tego co pamiętam to credit rating nie może oceniać zdolności kredytowej na podstawie współlokatorów. Nie mylić ze wspolposiadaczami konta bankowego.

Jeżeli nie możesz się zarejestrować do electoral roll, to już masz problem z historią kredytową.

Niestety, wpływ na CS ma wszystko, nawet to kto mieszkał przed tobą, tzw spalony adres, sam to przerabiałem, nie moglem pojąć dlaczego nie chcą mi założyć konta w banku, nawet miałem problem z telefonem na abonament.
Chcieli 150 funtów kaucji, co w tamtych czasach oznaczało dla mnie tygodniówkę :-8 Bo taie było min wage.

Zresztą ten smród po poprzednim lokatorze, i fakcie mieszkania w zadłużonym lokalu, się za mną ciągnął do niedawna.
Mimo że ja nigdy nikomu nie zalegałem nawet 1 pika.

Skoro można dostać jak twierdzicie HB na wynajmowany tylko pokój... to jestem skłonny uznać że padli ofiarą cięć zapomóg i po prostu im nie chcą dać zgodnie z nowym nurtem.
Utrudnić do maximum.
Bo skoro jest to cześć domu, to tak jak by wynajęli cześć pokoi.

Nie wiem, tak sobie gdybam *DONT_KNOW* na benefitach się nie znam.
Wiem ze przyjechała dziewczyna w październiku, prace sobie ogarneła, pracuje itd, ale wg starych zasad powinna dostać benefit jakiś tam, pomagała jej we wszytki oblatana w temacie koleżanka, a odrzucili jej wszystkie wnioski, łącznie z tym na dziecko, bo jeszcze jest w Polsce.

Może to jest problem.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

skamil

Post #4 Ocena: 0

2014-01-28 22:19:47 (11 lat temu)

skamil

Mężczyzna

Po pierwsze jak adres zostanie wpisany do rejestru to od razu robisz electoral rolkl.

Po drugie nie wiem dlaczego nie dostałeś telefonu, ale na pewno nie przez inne osoby mieszkające pod adresem

http://www.moneysavingexpert.com/news/mortgages/2012/03/flatmates-missed-rent-payments-wont-harm-credit-history-now

Do góry stronyOffline

skamil

Post #5 Ocena: 0

2014-01-28 22:21:30 (11 lat temu)

skamil

Mężczyzna

Cytat:

2014-01-28 22:19:47, skamil napisał(a):
Po pierwsze jak adres zostanie wpisany do rejestru to od razu robisz electoral rolkl.

Po drugie nie wiem dlaczego nie dostałeś telefonu, ale na pewno nie przez inne osoby mieszkające pod adresem

http://www.moneysavingexpert.com/news/mortgages/2012/03/flatmates-missed-rent-payments-wont-harm-credit-history-now

Po trzecie ja się nieco znam na zasilkach i mam niemal pewnosc ze tu problemem jest rejestracja mieszkania, nowych przepisów wsp housingu nie ma na razie.

Koleżance polecam założyć nowy wątek, to się na pewno pochylimy nad jej sprawa

[ Ostatnio edytowany przez: skamil 28-01-2014 22:24 ]

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #6 Ocena: 0

2014-01-28 22:51:03 (11 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

skamil jak adres jest "spalony" czyli zaduzony przez poprzednich lokatorów czy też wlasciciela to nie dostaniesz telefonu na abonament , przerabialem to kiedys sam i jeszcze kilku moich znajomych, Oni nie sprawdzają Twoich dochodów , sprawdzaja adres pod ktorym mieszkasz i kartę debetowa music posiadac jakis tam okres czasu . Przepisy przepisami a zycie jest inne , to sprawa operatora sieci na jakich zasadach przyznaje abonament.

Do góry stronyOffline

skamil

Post #7 Ocena: 0

2014-01-28 22:52:40 (11 lat temu)

skamil

Mężczyzna

Richmond. Było już wcześniej w tym temacie. Jako że ct i rachunki są w umowie najemcy, zarejestrowanie mieszkania w councilu nic nie zmieni dla wynajmującego, bo prawo kontraktu ceduje te obowiązki na właścicielu.

Do góry stronyOffline

skamil

Post #8 Ocena: 0

2014-01-28 22:57:46 (11 lat temu)

skamil

Mężczyzna

Cytat:

2014-01-28 22:51:03, Wielim napisał(a):
skamil jak adres jest "spalony" czyli zaduzony przez poprzednich lokatorów czy też wlasciciela to nie dostaniesz telefonu na abonament , przerabialem to kiedys sam i jeszcze kilku moich znajomych, Oni nie sprawdzają Twoich dochodów , sprawdzaja adres pod ktorym mieszkasz i kartę debetowa music posiadac jakis tam okres czasu . Przepisy przepisami a zycie jest inne , to sprawa operatora sieci na jakich zasadach przyznaje abonament.

Kod pocztowy służy firmie znalezienie odpowiedniego wpisu w jednej z trzech agencji ratingowych. Wpisy te nie są skretem i możesz dowiedzieć się jakie informacje są przetrzymywane na Twój temat. Nie kosztuje dużo, oprucz wysiłku, sprawdzenie jak ten system działa. W każdym razie historie typu "sam to przerabialem" można między bajki włożyć... Zobacz link u góry tej strony zresztą. Dobranoc

[ Ostatnio edytowany przez: skamil 28-01-2014 23:02 ]

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #9 Ocena: 0

2014-01-28 23:04:56 (11 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Nie interesują mnie linki tylko prawdziwe historie a takich znam wiele... dobranoc

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2014-01-28 23:10:20 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie