MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Agencja wynajęła nam nielegalne mieszkanie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 4 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2014-01-28 19:32:44 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2014-01-28 12:36:16, Richmond napisał(a):
Cytat:

2014-01-28 12:08:28, ie2ox4 napisał(a):
Agencję poinformowałbym na piśmie że ze względu na brak tego mieszkania w spisie zawieszam płatność czynszu. Bo niby za co?
Chyba że zgodziliby się na czynsz pomniejszony o benefit którego nie mam. Tak, tak bym zrobił. Pismo że wpłacam jakiś tam "grosik" i czekam na prawne rozwiązanie problemu.

Ale to nie jest wada prawna, ktora uniemozliwia wynajem. Mieszkanie jest jak najbardziej ok, rachunki sa wliczone w cene. Zakladam, ze ona nie powiedziala, ze chce brac HB, wiec nikt jej nie poinformowal, ze nie bedzie to mozliwe.

No przeciez czesto tak jest jak tu.
Takie flaty nie flaty, wg prawa to nie jest flat tylko po prostu wydzielone pokoje.

Gosciu placi tax za wynajem, tax od budynku, rachunki...
udostepnia samodzielne pokoje z lazieka i pewnie akcesem kuchennym.

mamy setki takich niby flatwow, przerobionych z domow. czasami jest podzial ze kazde pietro to osobny niby flacik, kiedy indziej na pietrze sa niby flaciki po 2 pokoje z kuchenka i lazienka.

wynajmuja to najczesciej studenci.

Dosc sporo jest tez takich niby flatwow nad pubami, dawne pokoje goscinne i dla pracownikow zamieniono na niby mieszkania, ale tak na prawde nie maja ani swojego odrebnego adresu, ani zasilania ... nadal sa to pokoje goscinne.

O najtrafniejsze porownanie to po prostu wynajeliscie pokoj w cos w rodzaju hotelu.

Wszytko jest legalne jak najbardziej. Ale caly czas jest to jeden dom, jeden adres, jeden council tax.

Dziwne jest jednak to ze wynajeli wam mieszkanie przekraczajace wasze mozliwosci finansowe.

Doradzcie Jak to zrobiliscie? Mnie cholera tak przeswietlaja, wymagaja zaswiadczen, czesto podniesionego depozytu... a tu tak wam na luzie wynajeli.
*DONT_KNOW*
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

ewi234

Post #2 Ocena: 0

2014-01-28 19:44:08 (11 lat temu)

ewi234

Kobieta

Z nami od: 28-01-2014

Do krakn. Tylko dlaczego w umowie wynajmujący górę maja ze to jest flat nr.1 a my w umowie mamy że tj.flat nr.1A. Więc tak do konca nie jest to ten sam adres.

[ Ostatnio edytowany przez: ewi234 28-01-2014 19:58 ]

Do góry stronyOffline

ewi234

Post #3 Ocena: 0

2014-01-28 19:57:28 (11 lat temu)

ewi234

Kobieta

Do krakn. No właśnie to było dziwne,bo agencja nie żądała od nas nie wiadomo czego jeżeli chodzi o finanse. Mieszkanie zobaczyliśmy i na drugi dzień już wynajelismy i bez problemu zgodzili się na dziecko,gdzie naprawdę teraz ciężko znaleźć coś w rozsądnej cenie i z dzieckiem.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #4 Ocena: 0

2014-01-28 19:57:47 (11 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Mnie tez w agencji pzeswietlali , kazali payslipy przyniesc i P45 , znajomego tez (wynajelismy dom ze znajoma para) i musialo tak wyjsc , ze zarabiamy lacznie ponad 45 tysiecy na rok , wiec nie wiem jakim cudem agencja wynajela mieszkanie dom komus kogo nie stac na rent...

Do góry stronyOffline

ewi234

Post #5 Ocena: 0

2014-01-28 20:00:58 (11 lat temu)

ewi234

Kobieta

Payslipow nie żądali i P45 też nie

Do góry stronyOffline

Craven_2

Post #6 Ocena: 0

2014-01-28 20:50:23 (11 lat temu)

Craven_2

Mężczyzna

Z nami od: 24-08-2010

Tak zeby chociaz troche naswietlic ci co mozesz wynajac za swoja wyplate polecam zobaczyc Kalkulator, wtedy wiesz czy nie rzucasz sie z motyka na ksiezyc.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer AIM

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2014-01-28 20:59:06 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2014-01-28 19:57:28, ewi234 napisał(a):
Do krakn. No właśnie to było dziwne,bo agencja nie żądała od nas nie wiadomo czego jeżeli chodzi o finanse. Mieszkanie zobaczyliśmy i na drugi dzień już wynajelismy i bez problemu zgodzili się na dziecko,gdzie naprawdę teraz ciężko znaleźć coś w rozsądnej cenie i z dzieckiem.

To proste, nie mieli duzych wymagan, bo wiedzieli, ze osoby bardziej zorientowane w temacie nie wezma tego mieszkania.

Co do tych numerow mieszkan, to zapewne takie maja miec numery jak nieruchomosc zostanie oficjalnie podzielona.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

skamil

Post #8 Ocena: 0

2014-01-28 21:04:38 (11 lat temu)

skamil

Mężczyzna

Z nami od: 20-12-2013

Cytat:

2014-01-28 20:59:06, Richmond napisał(a):
Cytat:

2014-01-28 19:57:28, ewi234 napisał(a):

To proste, nie mieli duzych wymagan, bo wiedzieli, ze osoby bardziej zorientowane w temacie nie wezma tego mieszkania.

Co do tych numerow mieszkan, to zapewne takie maja miec numery jak nieruchomosc zostanie oficjalnie podzielona.

Czy ja wiem? Często dzieli się domy na mieszkania. Landlord wyciągnie więcej z dwóch mieszkań niż z jednego domu. Jedyne co musi zrobić to zgłosić podzial do councilu w celu rejestracji osobnej nieruchomości. Myślę że nie chodzi tu o 'orientacje w temacie' tylko fakt, że mieszkanie dopiero co zostało wydzielone, jak landlord zarejestruje nieruchomosc, problem zniknie na zawsze.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2014-01-28 21:07:22 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2014-01-28 19:44:08, ewi234 napisał(a):
Do krakn. Tylko dlaczego w umowie wynajmujący górę maja ze to jest flat nr.1 a my w umowie mamy że tj.flat nr.1A. Więc tak do konca nie jest to ten sam adres.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ewi234</i> 28-01-2014 19:58 ]

To tylko podział wewnętrzny landroda, u siebie w domu też możesz sobie ponumerować pokoje, nawet systemem rzymskim.

Mamy takie 3 budynki i jest to nie byle małe mieszkanie tylko tam jest 60, 80 i coś koło 100 pokoi "mieszkań" Część ma swoją łązienkę, część nie, niektóre mają też kuchnie inne nie.

Adres jest jeden, "Flat" to oznaczenie fragmentu korytarza, z którego wchodzi się do pokojów.

Ten sam Landrod ma jeszcze kamienice w centrum gdzie jest 4 piętra, kamienica jest tak przebudowana jak u was.
To samo, jak dostaje klucze to mam napisane, adres / flat A, B,C, D
Ale licznik jest jeden, mieszkańcy mają wszystko wliczone w cene, nawet internet.
Ale jako taki prawny adres jest tylko jeden.
jak wystawiam faktury, do ubezpieczalni to zawsze jest tylko główny adres.

Podejrzewam że gościu to zrobił na podstawie takich samych zasad i tyle.

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2014-01-28 21:09:06 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2014-01-28 21:04:38, skamil napisał(a):
Czy ja wiem? Często dzieli się domy na mieszkania. Landlord wyciągnie więcej z dwóch mieszkań niż z jednego domu. Jedyne co musi zrobić to zgłosić podzial do councilu w celu rejestracji osobnej nieruchomości. Myślę że nie chodzi tu o 'orientacje w temacie' tylko fakt, że mieszkanie dopiero co zostało wydzielone, jak landlord zarejestruje nieruchomosc, problem zniknie na zawsze.

Zgadza sie, ale dopoki mieszkanie nie jest wydzielone, niektore osoby moglyby sie nie zgodzic na jego wynajem, wspolny licznik, itp.

Do wyborow nie mozna sie zarejestrowac, moze byc problem z historia kredytowa, bo adresu nie ma nigdzie, itd. OCzywiscie mozna uzywac glownego adresu, ale to moze generowac problemy, ze inne osoby sa tam juz zarejestrowane.

Nawet jak wszystko jest wydzielone i sa osobne mieszkania, to bywaja czasami problemy z ich identyfikacja. Ja mieszkalam w Top Floor Flat, ale niektorzy mieli w systemie Second Floor Flat i juz byl problem.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,